Γιάννενα: Συγκεντρωτικό antifa δρασεων προ εκλογών

0
189

Παρακάτω παραθέτουμε συγκεντρωτικά τις αντιφασιστικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα στην πόλη των Ιωαννίνων (όπως άλλωστε παρατίθενται μονίμως στη στήλη των τοπικών το τελευταίο διάστημα από όλες τις πόλεις :Ρ).

  • Πέμπτη 8/5/2014: Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με μοίρασμα κειμένου σε εργαζόμενους και πελάτες της ΔΕΗ, αναφορικά με τον εργαζόμενο φασίστα ΔΕΗτζη και υποψήφιο αντιπεφερειάρχη Ηπείρου γιάννη γιώτη. Το κείμενο “Έχεις κρέμα; χτύπα έναν Γιώτη” μπορείτε να το διαβάσετε στον παρακάτω υπερσύνδεσμο1 
  • Δευτέρα 12/5/2014: Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση και μοίρασμα κειμένου στην περιοχή Ανατολή των Ιωαννίνων. Φωτογραφίες από την παρέμβαση και τα πανό που κρεβάστηκαν μπορείτε να δείτε στον παρακάτω υπερσύνδεσμο2. Το κείμενο “Όσο και να το λιγουρεύεστε στην Ανατολή δε θα ξημερώσει ποτέ καμία ελληνική (ή χρυσή) αυγή” που μοιράστηκε μπορείτε να το δείτε σε μορφή pdf στον παρακάτω υπερσύνδεσμο3.
  • Το απογεύμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε παρέμβαση σε χώρο εκδηλώσεων του εμπορικού επιμελητηρίου αναφορικά με την ανακοινωμένη επίσκεψη της χρυσής αυγής την Τετάρτη 14/5/2014 στο κεντρικό κτίριο του εμπορικού επιμελητηρίου.
  • Τρίτη 13/5/2014: Πραγματοποιήθηκε μοίρασμα του κειμένου “Τον φασίσμο τον τσακίζεις δεν τον ψηφίζεις” στον ΟΑΕΔ και σε κεντρικά σημεία της αγοράς της πόλης και μετέπειτα παρέμβαση στο εμπορικό επιμελητήριο αναφορικά με την ανακοινωμένη-επικείμενη επίσκεψη των νεοναζί της χρυσής αυγής την επομένη ημέρα.
  • Τετάρτη 14/5/2014: Έπειτα από κάλεσμα πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση 100 περίπου ατόμων έξω από το εμπορικό επιμελητήριο Ιωαννίνων. Οι “Περιμένοντας τους φασίστες” αντιφασίστριες-στες παρέμειναν στο σημείο για 2,5 περίπου ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων μοιράζονταν το κείμενο “Τον φασίσμο τον τσακίζεις δεν τον ψηφίζεις” και φωνάζονταν συνθήματα. Τελικώς δεν εμφανίστηκε ούτε δείγμα νεοναζί χρυσαύγουλου.
  • Πέμπτη 15/5/2014: Πραγματοποιήθηκε μαζική αφισοκόλληση των αφισών που μπορείτε να δείτε στον παρακάτω υπερσύνδεσμο4 και μοίρασμα του κειμένου “Τον φασίσμο τον τσακίζεις δεν τον ψηφίζεις” σε κεντρικούς δρόμους και σημεία της πόλης.

Τελειώνοντας (ή αλλιώς μερικά “πραγματοποιήθηκε”, “αναφορικά” και “παρέμβαση” αργότερα) θα θέλαμε να παραθέσουμε ένα κομμάτι του κειμένου μας που μοιράζουμε αυτές τις μέρες

Εμείς από την μεριά μας θεωρούμε πως ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δεν πραγματώνεται μέσα στα κοινοβούλια του νεοφιλελεύθερου καπιταλιστικού κράτους με προεδρικά διατάγματα και νομικές απαγορεύσεις. Κι αυτό γιατί είναι το ίδιο σύστημα που δημιουργεί τις δικλείδες ασφαλείας για την ύπαρξη και την ενδυνάμωση του φασιστικού λόγου και δράσης. Θεωρούμε πως ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι υπόθεση όλων μας και σημαίνει το τσάκισμα του σε κάθε μορφή που εμφανίζεται. Σημαίνει τον κοινωνικό αποκλεισμό κάθε εκφραστή του και τέλος σύγκρουση με το σύστημα εκμετάλλευσης που τον αναθρέφει. Γι’ όλους αυτούς του λόγους λοιπόν παίρνουμε ενεργά θέση ενάντια στην κυρίαρχη αφήγηση που επιβάλει ως κανονικότητα το ρατσισμό, τη διάχυση του νεοναζιστικού λόγου και την νομιμοποίηση των φασιστικών πρακτικών. Παίρνουμε θέση στο πλευρό όλων όσων αγωνίζονται κόντρα στις ορέξεις κράτους, παρακράτους και αφεντικών, εργαζόμαστε για την ενδυνάμωση του αντισυστημικού αντιφασιστικού αγώνα, μέρος του συνολικότερου κοινωνικού και ταξικού πολέμου που εντείνεται καθημερινά. Και υποσχόμαστε ότι θα είμαστε παρούσες και παρόντες στα πεδία των καθημερινών μαχών

Συλλογικοποιούμε τους αγώνες μας και δεν περιμένουμε από κάνενα κράτος-πατέρα, από κανέναν πρωθυπουργό, από κανέναν μπάτσο, από κανένα δικαστή να μας «σώσει» από το φασισμό. Κάνουμε πράξη τον μαχητικό αντιφασισμό στο δρόμο αλλά και στα πεδία των καθημερινών μας σχέσεων. Δεν θα επιτρέψουμε σε φασίστες να κάνουνε σφαγεία τις πλατείες και τις γειτονιές μας ή σε αυτούς που τους αναθρέφουν και τους στηρίζουν τόσα χρόνια (ακόμα και αν έχουν δημοκρατικό προσωπείο) να πατάνε τις ζωές μας. 

Αντιφασιστική Συνέλευση No Pasaran

ΥΓ Όσες δράσεις αναφέρονται παραπάνω δεν πραγματοποιήθηκαν φυσικά μόνο από μέλη της συνέλευσης, αλλά πλαισιώθηκαν από αντιφασίστριες-στες της πόλης των Ιωαννίνων

Αρχεία: eklogiko_final_pages.pdf

via athens.indymedia.org