Αντιεξουσιαστική Κίνηση Πάτρας: Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις στις φυλακές Πατρών

Το τελευταίο διάστημα οι κρατούμενοι των φυλακών της Πάτρας έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα για την βελτίωση των συνθηκών που βιώνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα με κύριο ζήτημα αυτό της θέρμανσης. Η διοίκηση των φυλακών ανοίγει την θέρμανση 2 περίπου ώρες την ημέρα, πράγμα που συμβαίνει λόγω της πίεσης που άσκησαν οι κρατούμενοι λόγω των κινητοποιήσεων, επίσης τους απαγορεύει να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά μέσα θέρμανσης αφήνοντάς τους ουσιαστικά «άοπλους» απέναντι στο κρύο ζώντας σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

Από τις 5/12 ξεκίνησαν με άρνηση της μεσημεριανής κατάκλισης και από τις 19/12 κλιμακώνουν τον αγώνα τους αρνούμενοι να μπουν στα κελιά μέχρι τις 22.00, δηλώνοντας ότι δεν θα σταματήσουν αν δεν ικανοποιηθούν πλήρως τα αιτήματα τους. Εμείς από τη μεριά μας συμπαραστεκόμαστε και είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εγκλείστων στις φυλακές των Πατρών μέχρι να πετύχουν οριστική λύση.

Σε μια χρονική διαβάθμιση οι κρατούμενοι ενώ βρίσκονται μέσα στη φυλακή αγωνίζονται καθημερινά για να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους και για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Η αναγνώριση ενός πλαισίου δικαιωμάτων για τους κρατούμενους ήταν για αρκετά χρόνια εκτός συζήτησης, αφού ο θεσμός είναι με αυτόν ακριβώς τον τρόπο δομημένος ώστε να καταπνίγει οποιαδήποτε ανάσα ελευθερίας είναι δυνατό να δοθεί σε εκείνον που ζει έγκλειστος, μετατρέποντας τον σε ένα άβουλο ον. Απέναντι σε αυτή τη συνθήκη οι κρατούμενοι αντιδρούν σε κάθε αυθαιρεσία με όσα μέσα μπορούν να διαθέσουν και παρά το γεγονός ότι η κοινωνία τους έχει τοποθετήσει στο περιθώριο.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εγκλείστων στις Φυλακές Πατρών

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες