Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής: Σχετικά με την δίωξη 2 αντιφασιστών

0
197

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ

Τα ξημερώματα της 18/09/2013 ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται εν ψυχρώ από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Χωρίς να υπάρχουν περιθώρια για δεύτερη σκέψη, η αντίδραση είναι άμεση σε ολόκληρη τη χώρα. Από την επόμενη κιόλας μέρα καλούνται αντιφασιστικές πορείες και κινητοποιήσεις. Οργή και αγανάκτηση βγάζουν τον κόσμο από τα σπίτια του. Από τα μαζικά μπλοκ αντηχεί η φωνή της διαμαρτυρίας και της αντίστασης σε όλες τις γειτονιές. Όπως παντού, έτσι και στην Κομοτηνή διοργανώνεται μια μεγάλη πορεία με δυναμικά χαρακτηριστικά. Δύο σύντροφοι συλλαμβάνονται έπειτα από συγκρούσεις και δικάζονται μετά από λίγο καιρό.

Ενάμιση χρόνο αργότερα και χωρίς επαρκή στοιχεία, γνωστοποιείται σε δύο ακόμα άτομα ότι διώκονται για τη συμμετοχή τους στις συμπλοκές εκείνης της ημέρας. Κατήγοροι και μάρτυρες είναι όλοι οι μπάτσοι, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι αναγνώρισαν τον ένα σύντροφο από τα ρούχα του και το σωματότυπό του, ενώ για τον άλλο, ότι τον θυμούνται από εκείνη την ημέρα. Ενδεχομένως οι μπάτσοι να πιστεύουν ότι με τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ατόμων σε μια μικρή πόλη λόγω της πολιτικής τους δράσης, θα καταφέρουν να παραδειγματίσουν τους υπόλοιπους και να αποδυναμώσουν το κίνημα. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη επίδειξη δύναμης που λέει «όποτε θέλουμε σας έχουμε στα χέρια μας».  Ο εκφοβισμός, όμως, δεν είναι αρκετός απέναντι στην αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια. Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε απέναντι σε φασίστες, μπάτσους και κράτος χωρίς να κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

Την Τρίτη 21/06 έχει οριστεί η δικάσιμος για την υπόθεση των δύο αντιφασιστών. Λόγω της αποχής των δικηγορικών συλλόγων η δίκη θα πάρει αναβολή, ωστόσο θα υπάρξει ενημέρωση για τη νέα δικάσιμο.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής