Αρχική » Antifa » Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής: Ούτε στην Καβάλα, ούτε πουθενά

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής: Ούτε στην Καβάλα, ούτε πουθενά

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

Ως Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής, ένα από τα πιο σημαντικά αλλά και αυτονόητα προτάγματά μας είναι ο αντιφασισμός. Το ζήτημα αυτό, όμως, δεν νοείται για μας σε ένα πλαίσιο τοπικό, ξέχωρο από την κατάσταση στις γειτονικές πόλεις και χωριά αλλά μας επηρεάζει εξίσου συνειδησιακά και γι’ αυτό επιλέγουμε να τον πολεμούμε σύσσωμοι σε πανελλαδικό επίπεδο. Συνεπώς, επιλέξαμε να έρθουμε σήμερα στην Καβάλα, μια πόλη που έχει υποφέρει αρκετά από αυτή την »αρρώστια» έχοντας, βέβαια, απαντήσει επάξια στις προκλήσεις των κάθε λογής φασιστοειδών και ναζιστικών ομάδων που έχουν δημιουργηθεί κατά καιρούς (Χρυσή Αυγή, Φοίνιξ, Πατριωτική Κίνηση κ.λ.π.).

Η Καβάλα, λοιπόν, μια πόλη με δυνατή αντιφασιστική δράση έχει δεχθεί την τελευταία χρονιά πολλές φασιστικές επιθέσεις. Πρώτη και χειρότερη ήταν η επίδειξη όπλου και ο ξυλοδαρμός μιας συντρόφισσας στο λιμάνι της πόλης κατά τη διάρκεια του 10ήμερου φεστιβάλ του ΤΕΙ όπου τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά της πόλης δούλεψαν γρήγορα και απάντησαν σε αυτή τη θρασύδειλη πράξη με μεγάλη πορεία και περιφρούρηση της κατάληψης Βύρωνος 3. Φυσικά όλο αυτό το παραλήρημα, όπως είναι πλέον γνωστό, έγινε με τη βοήθεια των αστυνομικών αρχών οι οποίες όχι μόνο δεν έψαξαν για ενόχους αλλά αφήνουν καθημερινά και εν γνώσει τους, τους φασίστες ανενόχλητους να κυκλοφορούν με όπλα και μαχαίρια και να μπαίνουν ακόμα και σε σχολεία όπου επιτίθενται σε ανήλικους. Στη συνέχεια της χρονιάς, και επειδή πλέον οι αντιφασίστες αυτής της πόλης είναι γνωστοί και στοχοποιημένοι από κράτος και παρακράτος, 2 σύντροφοι διώκονται με βαριές κατηγορίες μετά από γελοίες μηνύσεις μελών της Πατριωτικής Κίνησης. Για ακόμη μια φορά βλέπουμε την αγαστή συνεργασία μπάτσων και φασιστών, οι οποίοι μαγείρεψαν την υπόθεση με αποτέλεσμα οι σύντροφοι να κατηγορηθούν για οπλοφορία, σωματικές βλάβες, εκρήξεις κ.α. Επρόκειτο για ψευδή περιστατικά σε μερικά από τα οποία μάλιστα, όπως προέκυψε και στην αποδεικτική διαδικασία , οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι δεν βρίσκονταν καν στην πόλη όταν συνέβησαν. Είναι οι ίδιοι μάλιστα, που έχουν υποστεί το σπάσιμο και τον εμπρησμό ενός καταστήματος που διατηρούν αλλά καμία δίωξη δεν ασκήθηκε για τον εν λόγω περιστατικό. Πριν από 3 μήνες έλαβε χώρα άλλο ένα αρρωστημένο σκηνικό κατά το οποίο δύο παρακρατικοί της ναζιστικής συμμορίας ΦΟΙΝΙΞ εισέβαλαν στον εργασιακό χώρο ενός συντρόφου που δούλευε ως ντελιβεράς και του επιτέθηκαν. Στη συγκεκριμένη επιχείρηση όχι απλά δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα του συντρόφου με τους εργοδότες του, αντιθέτως οι ιδιοκτήτες εμφανίστηκαν να είναι διατεθειμένοι να κινηθούν και νομικά απέναντι στην επίθεση του διδύμου των νεοναζί. Μετά από όλα αυτά είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι αρχές της πόλης με πρωτοστάτρια την αστυνομική διεύθυνση Καβάλας και αμέσως μετά την ομάδα ΔΙΑΣ καλύπτουν τις επιθέσεις των φασιστών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, αλλά και για άλλους τόσους που δεν έγιναν ή δε θα γίνουν ποτέ γνωστοί εμείς επιλέγουμε το Σάββατο 3 Ιουνίου με σύντροφους αντιφασίστες από όλη την Ελλάδα να δείξουμε τη δύναμή μας και τη μηδενική ανοχή μας σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Και στον κόσμο που θέλουμε εμείς να ζήσουμε ρητορικές μίσους, δε χωράνε. Γι αυτό το λόγο οι νοσταλγοί του Χίτλερ θα μας βρίσκουν πάντοτε απέναντι τους έως ότου πάψουν να νοσταλγούν ή μέχρι να μην μπορούν πια να το κάνουν.

Ως Αντιεξουσιαστική Κίνηση στεκόμαστε και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε ανάχωμα απέναντι σε κάθε φασιστική πρακτική και ρητορική, μέχρι την οριστική εξάλειψή της. Στην Κομοτηνή οι χρυσαυγίτες βίωσαν τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά της πόλης από την πρώτη στιγμή που άνοιξαν τα γραφεία τους. Οι τυχόν προσπάθειές τους να αναχαιτίσουν την αντιφασιστική μας δράση, εκτός του ότι ήταν ελάχιστες και αποδείχτηκαν άκαρπες σε όλες τις περιπτώσεις, θα ήταν αστείες ,αν δεν έσερναν μαζί τους την απειλή του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την ότι την πρώτη φορά που αποπειράθηκαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην πόλη, με το άνοιγμα των γραφείων της Χ.Α., τα πρωτοπαλίκαρά τους είχαν «την αντιμετώπιση που τους άξιζε» και ότι μεταγενέστερα, κάθε προσπάθειά τους να μοιράσουν φυλλάδια ή έστω να πατήσουν το πόδι τους στην πόλη, πέρα από την ασφάλεια που τους προσφέρει ο τέταρτος όροφος που στεγάζουν τα γραφεία τους, δεν κατάφερε ποτέ να ολοκληρωθεί. Ξεκαθαρίζουμε σε κάθε φασιστικό απολειφάδι ότι οι πλατείες, οι γειτονιές και εν γένει ο δημόσιος χώρος δεν τους χωρά ούτε τους ανέχεται, ούτε στην Καβάλα, ούτε στην Κομοτηνή, ούτε και πουθενά.

Η καταστολή δεν μας τρομάζει μας εξοργίζει.

Κανένας σύντροφος μόνος στα χέρια του κράτους.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής

Δείτε επίσης

Αθήνα: Ενημέρωση από την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Οι πληροφορίες προέρχονται από τηλεφωνικές ενημερώσεις και από άλλες πηγές (που θα αναφέρονται) 18:20 Ενώ …

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων