Αρχική » Antifa » Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας: Να τελειώνουμε με τη χρυσή αυγή, μια και για πάντα

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας: Να τελειώνουμε με τη χρυσή αυγή, μια και για πάντα

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Την Κυριακή 25 Φλεβάρη τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, σε μια απέλπιδα προσπάθεια αφενός να βάλουν φραγμούς στο αντιφασιστικό κίνημα που φουντώνει στον Πειραιά και αφετέρου να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας σε όσους συμμετέχουν σε χώρους ελευθερίας, επιτεθήκαν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα τραυματίζοντας συντρόφους. Ανάμεσά τους και την Ελευθερίας Τομπατζόγλου, συνήγορο της οικογένειας του Παύλου Φυσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι «ισορροπίες» όμως έχουν αλλάξει.  Η Χρυσή Αυγή για κάποια στιγμή νόμισε ότι ο Πειραιάς αποτελεί τσιφλίκι της και ότι θα μπορεί ανενόχλητη να  κάνει ό,τι θέλει. Νόμισε ότι ο Πειραιώς τής ανήκει, αλλά η αλαζονεία και ο τυχοδιωκτισμός της την έκανε να μην υπολογίσει σωστά ακόμη μία φορά. Μάλιστα, το αντίθετο θα λέγαμε ότι συμβαίνει, και τα γεγονότα μπορούν να μας επιβεβαιώσουν. Πρόσφατα ακύρωσε άλλη μία «κεντρική» της εκδήλωση, νιώθοντας στην ανάσα της την απειλή του αντιφασιστικού κινήματος, ενώ είναι γνωστό ότι τα σημεία αναφοράς της, τα γραφεία της, κλείνουν με γεωμετρική πρόοδο ένα ένα. Και για τον περιορισμό αυτών των νεοναζιστικών στοιχείων μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και η Φαβέλα. Διότι εκτός από τους χώρους ελευθερίας, τη δράση της δίπλα στην κοινωνία του Πειραιά και τους διαλόγους που προσπαθεί να ανοίξει, ενίσχυσε παράλληλα και το αντιφασιστικό μέτωπο, δίνοντάς του φυσικό χώρο και έκφραση. Και στον Πειραιά συγκεκριμένα το έχει αποδείξει πολλάκις αυτό. Και θα το αποδείξει και στο άμεσο μέλλον.

Η επίθεση στον Πειραιά δεν θα μείνει αναπάντητη. Κι αυτό οι αναπολούντες τον Αδόλφο Χίτλερ το ξέρουν καλά. Έχουμε υποσχεθεί στους εαυτούς μας ότι δεν θα υπάρξει ξανά νεκρός από τα νεοναζιστικά ανδρείκελα. Ότι δεν θα επιτρέψουμε να δολοφονηθεί ποτέ ξανά κανείς. Ότι δεν θα υπάρξει ένας νέος Παύλος Φύσσας. Ούτε στον Πειραιά ούτε πουθενά. Και την υπόσχεσή μας θα την κρατήσουμε. Όπως υποσχεθήκαμε ότι θα είμαστε απέναντι σε κάθε είδους ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και το μίσος για το διαφορετικό. Θα είμαστε απέναντι και ενάντια σε όποιον είναι εχθρός της κοινωνίας. Σε όποιον φαντασιώνεται νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης και νέα Άουσβιτς. Κι αυτό οι νεοναζοί της Χρυσής Αυγής το ξέρουν πολύ καλά. Γι’ αυτό και η ίδια η πράξη της επίθεσής κάνει πασιφανή τη δειλία και τον τρόμο τους. Διότι η επίθεση στη Φαβέλα δηλώνει όχι την επιθετικότητα, αλλά την απόγνωση της ναζιστικής συμμορίας. Τον φόβο τους απέναντι σε εκείνους που επιμένουν, ονειρεύονται και πράττουν για μια κοινωνία ελεύθερη από κάθε είδους καταπίεση. Η ελευθερία και η αλληλεγγύη δεν αποτελούν για εμάς κενές λέξεις, αλλά αντίθετα αξίες που μας καθορίζουν και είναι αυτές που θα αποτρέψουν και θα  συντρίψουν κάθε νοσηρή φαντασίωση της ναζιστικής συμμορίας.

ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Παρασκευή 2/3 :

  • 6μμ: Αντιφασιστική διαδήλωση στον Πειραιά, συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη, έναντι του ηλεκτρικού σταθμού.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

Δείτε επίσης

Αθήνα: Διήμερο μπαζάαρ βιβλίου για την στήριξη φυλακισμένων αγωνιστών

Διήμερο Bazaar βιβλίου για την οικονομική ενίσχυση φυλακισμένων αγωνιστών: Σάββατο 29/9 από τις 12.00 στην …

Αφήστε μια απάντηση