Αρχική » Antifa » Αναρχική Συνέλευση Άργους Lupus: Η Αργολίδα βρωμάει φασισμό

Αναρχική Συνέλευση Άργους Lupus: Η Αργολίδα βρωμάει φασισμό

Ο νέος εκτροχιασμός του δημάρχου Άργους δεν μας προκάλεσε καμία έκπληξη. Ήταν αναμενόμενος. Είχαν προηγηθεί οι φασιστικές εκτιμήσεις του για τις γυναίκες των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης που στάθηκαν ανάχωμα στους ναζί, τους δοσίλογους χαφιέδες και τους ταγματασφαλίτες. Μας είχαν προϊδεάσει οι λεκτικές επιθέσεις του, για ψηφοθηρικούς λόγους, κατά των προσφύγων, κατά των ηρώων του Πολυτεχνείου, κατά των αλλώθρησκων, κατά των αναρχικών, κατά των ίδιων των συνεργατών του, κατά παντός που διαφοροποιείται των απόψεών του και κατά περίσταση κατά των Συριζαίων, για να βάλει πλάτη στη Ν.Δ. Η κορύφωση του κενού λόγου του, γέμισε με την επικρότηση της βίας κατά του Μπουτάρη. Ενός ακόμα εκπροσώπου της αστικής τάξης που δείχνει να κατασπαράσσεται από εσωτερικό εμφύλιο, μεταξύ της παραδοσιακής φασιστικής δεξιάς των τσιφλικάδων και των κοτζαμπάσηδων και της νεοφιλελεύθερης δεξιάς, που αντικαθιστά το καμτσίκι με τους νόμους.

Και στις δύο περιπτώσεις, το κράτος, με τις αρχές, τους νόμους τους και τις επιβεβλημένες απ’το πολιτικό σύστημά τους αξίες και ηθικές, αναπαράγει φαινόμενα Καμπόσου και θρέφει φασιστικές λογικές, ενοχοποίησης κάθε ξένου προς τις αντιλήψεις και τις διαθέσεις τω κρατούντων. Το φαινόμενο Καμπόσου ήταν αναμενόμενο για όσους τον γνώριζαν απ’τα μαθητικά του χρόνια κι όμως αυτοί τον ψήφισαν. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι ψηφοφόροι που ψηφίζουν κι επιλέγουν άτομα σαν τον Καμπόσο κι άλλους ομοίους του να τους εκπροσωπούν, είναι το ίδιο συνυπεύθυνοι με τα λεγόμενα και τις πράξεις των εκλεκτών τους που η αναφορά τους θα μας προξενούσε ακόμη μεγαλύτερη αηδία και ταξικό μίσος.

Η Αργολίδα βρωμάει από φασισμό κι αυτό φαίνεται στην καθημερινότητα, στο συγκεντρωτισμό όλης της εξουσίας στα χέρια των δημάρχων, των προέδρων ακόμα και των ποδοσφαιρικών σωματείων. Σε όλους τους κυριαρχεί ίδια λογική. Πως θα ανακατώσουν λίγη αλήθεια με τεράστια ψέματα. Πως θα κλέψουν τις ελπίδες του κόσμου για εργασία, υγεία, διασκέδαση και θα τις κάνουν στρόφιγγες που θα ξερνούν χρήμα στις τσέπες τους και εικόνες που θα προβάλλουν το Εγώ τους.

Όλες οι παροχές του κράτους, επιδοτήσεις, 8 μήνα, προσλήψεις στο ευρύτερο δημόσιο, αποτελούν όργανα για να τιθασεύσουν τους ανυπάκουους και για όσους δε το πετύχουν υπάρχει ο νόμος, ο τρομονόμος και η στέρηση της ελευθερίας, της όσης ελευθερίας ξεφεύγει απ’τις χαραμάδες της κοινωνικής φυλακής του. Οι δομές της Αργολίδας είναι τέτοιες που γεννούν φασίστες. Η ύπαρξη του κράτους τις εγγυάται και τις προστατεύει.

Η σχέση των κομμάτων εξουσίας με τον ακροδεξιό και φασιστικό χώρο είναι στην Αργολίδα κάτι παραπάνω από αυταπόδεικτη, αρκεί να σκεφτεί κανείς ποιός Νεοδημοκράτης Μητσοτακικός και με καλές σχέσεις με την οικογένεια του Αντρέα Παπανδρέου (τυχαία όλα) έφερε τον γραμματέα του ΕΝΕΚ στην Αργολίδα, καθώς κι άλλα ακροδεξιά στοιχεία, που εντελώς τυχαία ανέλαβαν δια του τοπικού τύπου να δηλητηριάσουν τους Αργολιδείς και να σπείρουν φυλετικό μίσος. Ούτε θα πρέπει να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός, όταν αρχές του 1990 τα αθηναϊκά μέσα αποκάλυπταν οτι ένας ραδιοφωνικός σταθμός στην ευρύτερη περιοχή του Άργους (μαζί με ένα ραδιόφωνο στο Καρπενήσι) είχε χρηματοδοτηθεί με χρήματα του Λεπέν, του Γάλλου αρχιφασίστα. Ήταν η λαμπρή περίοδος της απροκάλυπτης ενίσχυσης του φασιστικού χώρου, με υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να διαφημίζεται σε τοπικό έντυπο, που στην απέναντι σελίδα είχε ολοσέλιδο αφιέρωμα στον Χίτλερ. Ο αυριανισμός των Κουρίδων είχε ρίξει ήδη τις πρώτες γέφυρες στο «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ”.

Όλες αυτές οι γενιές γαλουχήθηκαν απ’το «Τσοβόλα δωσ’τα όλα” κι από χάρισμα χρεών των αγροτών, θαλασσοεπιδοτήσεις, αποζημιώσεις για να θάβονται προϊόντα στις χωματερές και να κρατούνται οι τιμές τεχνικά υψηλά, ώστε να ανοιξουν αργότερα την είσοδο αγροτικών προϊόντων από τη Βραζιλία κυρίως και να οδηγήσουν σε εγκατάλειψη, ως ασύμφορη καλλιέργεια τα πορτοκάλια!

Η ανάγκη για κοινωνική εργασία, για την κάλυψη ζωτικών αναγκών, είχε πλέον μεταμορφωθεί σε αρπαχτή και βόλεμα των ημετέρων. Η εργατική κι αγροτική τάξη είχαν για μια ακόμη φορά αλλοτριωθεί απ’τον καπιταλισμό και είχαν μετατραπεί σε εκλογικούς μηχανισμούς του ενός ή του άλλου κόμματος του τότε δικομματισμού. Η πυραμίδα εξουσίας και διαφθοράς είχε φτάσει στο απόγειό της. Ακόμα και η αριστερά είχε προσαρμοστεί στις νέες κατοχικές συνθήκες και οι τράπεζες γέμιζαν από κομμουνιστές υπαλλήλους του κεφαλαίου.

Ο μαξιμαλισμός των καταναλωτικών αναγκών και η αλλοτρίωση των εργαζομένων μέσα απ’τις συνθήκες δουλειάς, οδήγησαν σε αποξένωση απ’τις κοινωνικές σχέσεις και πολύ περισσότερο απ’την πολιτική δράση. Ο ωχαδερφισμός δε γεννήθηκε τυχαία. Καλλιεργήθηκε συστηματικά απ’τους κρατούντες ώστε να μη τους αμφισβητεί κανείς, ώστε να μπορούν να «εκπροσωπούν” τον πολίτη σε όλες τις κοινωνικές του εκφάνσεις. Ο Ηγέτης, ο Φύρερ, ο καθοδηγητής είχε πατήσει τις συνειδήσεις των πολιτών κι άρχισε να οραματίζεται γι’αυτούς. Το ίδιο και σήμερα που κάποιοι θέλουν να οραματίζονται για μας και μας καλούν «δημοκρατικά” να κοινωνήσουμε τα όνειρά τους. Μα εμείς έχουμε τα δικά μας όνειρα κι αυτά θέλουμε να πραγματοποιήσουμε. Να τα κάνουμε πράξη. Να τα κάνουμε εφιάλτες για το κράτος και τους φασιστικούς μηχανισμούς του.

Απέναντι στη λογική της εκμετάλλευσης, της ανάθεσης, της ανελευθερίας, του βιασμού της προσωπικότητας, έχουμε υποχρέωση να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να αντισταθούμε. Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία δεν αποτελεί λύση στην επικράτηση δημαγωγών και τσαρλατάνων σωτήρων. Οι γενικές συνελεύσεις και η συμμετοχή του κόσμου στα κοινά, μπορεί σήμερα να αποτελεί μια ακόμη ουτοπία, για το αύριο όμως αποτελεί τη μοναδική λύση. Το τέρας του φασισμου θρέφεται απ’τη δική μας ατολμία να το αντιμετωπίσουμε. Θρέφεται απ’τα παραμύθια του αστισμού περί ισότητας και ίσων ευκαιριών.

ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ!

Τρόπος επικοινωνίας στο παρακάτω e-mail :
[email protected]

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΡΓΟΥΣ LUPUS

Δείτε επίσης

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ΄ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: 1)ΑΠΑΝΤΗΣΗ -ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ (8-6-18) ΚΑΙ 2) ΠΟΛΙΤΙΚΙΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ(18-5-2018)

Λάβαμε 21/08/2018 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ …

Αφήστε μια απάντηση