Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα: Κατηγορίες κακουργηματικού τύπου για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

0
1242

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα – Κατηγορίες κακουργηματικού τύπου για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στα 2 συλληφθέντα μέλη μας.

Η σημερινή μέρα θα καταγραφεί ως εκείνη που αποδόθηκαν κατηγορίες σε μέλη μιας αναρχικής συλλογικότητας χωρίς να υπάρχουν τα παραμικρά στοιχεία ενοχοποίησής τους, παρά μόνο το δεδομένο ότι αποτελούν μέλη της ίδιας της συλλογικότητας και η παρελθοντική τους χαρτογράφηση από τις κρατικές αρχές.

Οι αιφνίδιες προσαγωγές/απαγωγές των 2 συντρόφων μας και η εισβολή στο σπίτι ενός εξ αυτών δεν έφεραν στα χέρια των αρχών το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το βίντεο της δράσης δεν έδωσε τα στοιχεία που αναζητούν οι μπάτσοι. Ποιος όμως χρειάζεται επιβαρυντικά στοιχεία; Αρκεί ο εκφοβισμός και η καταστολή για τον παραδειγματισμό. Πρωτοφανές στα χρονικά; Μπα, έχουμε δει και χειρότερα. Το κράτος μεταχειρίζεται όλα τα ύπουλα μέσα που διαθέτει. Το γνωρίζουμε πολύ καλά και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ενοχλήθηκε τόσο από τη χτεσινή μας παρέμβαση στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η μήνυση που κατέθεσε κατ’αγνώστων ο καλοαναθρεμένος γόνος της φαμίλιας των Βαρβιτσιώτηδων, Μιλτιάδης, βρήκε σάρκα και οστά σε δύο τυχαία μέλη της συλλογικότητάς μας. Προσήχθησαν γιατί είχαν έντονη δραστηριότητα στο διαδίκτυο και επειδή είχαν στις σελίδες τους το λογότυπο της Μασόβκα. Η δικαστική εξουσία καλείται να γνωμοδοτήσει αν δέχεται την συλλογική ποινικοποίηση των αγώνων και της ιδεολογίας.

Οι δύο σύντροφοί μας μετά από ώρες αναμονής έμαθαν ότι κατηγορούνται για φθορές ξένης περιουσίας (και διάφορα άλλα συμπαραμαρτούμενα που στέκουν πάντα έτοιμα στην προανακριτική λίστα για να φορτώνονται στους αγωνιστές). Ξαφνικά, το κατηγορητήριο αναβαθμίστηκε και στο προσκήνιο προστέθηκε η κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Αναμένουμε να λάβουμε στα χέρια μας τη δικογραφία και να προβούμε σε κάλεσμα για την Ευελπίδων. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη δικηγόρο μας, οι σύντροφοι θα παραμείνουν 2 ή 3 ακόμα μέρες στη ΓΑΔΑ.

Όσο η κρατική τρομοκρατία εντείνεται, τόσο η αντίσταση των από τα κάτω πολλαπλασιάζεται.

Κανένας μόνος απέναντι στο κράτος.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

Αρχική δημοσίευση στις 12/02/2021 στο athens.indymedia.org


Μασόβκα – Απαγωγή συντρόφου μας από ασφαλίτες έξω από το σπίτι του.

Σήμερα το πρωί ασφαλίτες κυριολεκτικά απήγαγαν σύντροφό μας έξω από την οικία του χωρίς να δηλώσουν κανένα προφανή λόγο. Αντιλαμβανόμαστε ότι η χτεσινή παρέμβαση της συλλογικότητας στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υφυπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ενόχλησε την κυβέρνηση, η οποία σπεύδει με την εν λόγω προσαγωγή να δείξει τη απόλυτη στοργή και τη συμπαράστασή της στο ζάμπλουτο βουλευτή της. Είναι βλέπετε οι σχέσεις οικογενειοκρατίας που βασιλεύουν και μακροημερεύουν. Η οικογένεια Βαρβιτσιώτη αποτελεί μία ακόμα παρασιτική φαμίλια στον χώρο της δεξιάς και ο τελευταίος γόνος της στην πολιτική, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πρέπει να προστατευτεί από τον τεράστιο κίνδυνο που εγκυμονεί μια παρέμβαση με σπρέι, τρικάκια και ένα κείμενο που συνόδευσε τη δράση.

Χτες, ο ίδιος ο ανεπάγγελτος χαραμοφάης υφυπουργός δήλωσε ότι η δημοκρατία θα νικήσει. Ξέρουμε πολύ καλά ποιου είδους «δημοκρατία» υπηρετεί και υπερασπίζεται. Είναι η ίδια δημοκρατία που θα μπει οσονούπω στα πανεπιστήμια. Είναι η δημοκρατία που τσακίζει άοπλους διαδηλωτές. Είναι η δημοκρατία της εκμετάλλευσης. Η δημοκρατία που επιλέγει ποιες άλλες «δημοκρατίες» είναι ασφαλή μέρη για να επαναπροωθήσει πρόσφυγες και μετανάστες που περισσεύουν από τα εργατικά χέρια που κατά καιρούς έχει ανάγκη το σύστημα.

Αυτή τη δημοκρατία αντιπαλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε επίσης ότι δεν φοβάται τους «γνωστούς-αγνώστους» και προς επίρρωση των λεγομένων του ξαπόστειλε τα σκυλιά του να απαγάγουν όσους από τους συντρόφους μας είναι χαρτογραφημένοι, στην τύχη χωρίς να υπάρχουν στοιχεία ή οποιαδήποτε κατηγορία.. Πρώτον, δεν φταίμε εμείς αν από τον πανικό του δεν φρόντισε να διαβάσει την υπογραφή στα τρικάκια. Δεύτερον και σημαντικότερο, αν νομίζει ότι με προσαγωγές θα πτοηθούμε είναι πολύ γελασμένος και ο ίδιος και η φασιστική κυβέρνηση, μέλος της οποίας τυγχάνει.

– Άμεση απελευθέρωση του συντρόφου μας.

– Άμεση απέλαση των Μηταράκη – Βαρβιτσιώτη

– Νίκη στον επαναστάτη απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα που διανύει την 35η μέρα ασιτίας για τα αυτονόητα.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα


2η απαγωγή συντρόφου μας

Μόλις πραγματοποιήθηκε δεύτερη απαγωγή συντρόφου από την κρατική ασφάλεια. Μέσα σε ένα εξάωρο, δύο σύντροφοί μας έχουν προσαχθεί και κρατούνται στην ΓΑΔΑ χωρίς να έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία και χωρίς κανένα στοιχείο εναντίον τους. Το μόνο δεδομένο είναι η χαρτογράφησή τους από προηγούμενες δράσεις της συλλογικότητας. Η δημοκρατία δείχνει τα δόντια της. Ας της τα σπάσουμε.

Αρχική δημοσίευση στις 12/02/2021 στο athens.indymedia.org