Ανακοίνωση της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον Επαναστατικό Αγώνα

0
212

Λάβαμε 09/11/2019

Ανακοίνωση της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον Επαναστατικό Αγώνα για τα γεγονότα στην 4η δίκη του Ε.Α

9/11/2019

Σε άλλες ιστορικές περιόδους, η απόπειρα σπίλωσης αγωνιστών θα είχε την ανάλογη απάντηση από τα επαναστατικά κινήματα και τους αγωνιστικούς χώρους. Όσον αφορά τα γεγονότα της 7ης Νοεμβρίου, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Μαζιώτης δέχεται αήθη επίθεση. Δεν έσβησε η λήθη τα γεγονότα της 30η Ιουνίου 2017 στο εφετείο της 1ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα όταν μετανοημένο πρώην μέλος της οργάνωσης επιχείρησε πισώπλατη επίθεση στον σύντροφo στο πλαίσιο ενός προσχεδιασμένου και καλυπτόμενου πολιτικά από κομμάτια του χώρου και “πολιτικούς” κρατούμενους σχεδίου, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την φυσική του απομόνωση. Στη μεθόδευση αυτή συμμετείχε και ο συγκεκριμένος ποινικός που μαζί με άλλους είχε ζητήσει την απομάκρυνση του συντρόφου από τη πτέρυγα του υπόγειου της α’ θέσης των φυλακών. Δεν θα ρουφήξει η ιστορική άβυσσος ούτε την επίθεση που δέχτηκε ο Μαζιώτης στην Ε΄ πτέρυγα το Δεκέμβριο του 2017 που ήταν προέκταση των γεγονότων του Ιουνίου.

Οι κατηγορίες και η λάσπη που εκτοξεύτηκαν κατά του συντρόφου την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 κατά την διάρκεια της 4ης δίκης της οργάνωσης, είναι απόπειρα συνέχισης αυτών των επιθέσεων λάσπης στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα. Ο ποινικός που καταφέρθηκε εναντίον του συντρόφου στρατολόγησε δόλια την “ρουφιανολογία”, μια χυδαία και άτιμη πρακτική λάσπης που πολλές φορές έχει χρησιμοποιηθεί και ως “όχημα” διεκδίκησης ελαφρύτερων ποινών. Κατηγορίες για κατάδοση είχε δεχτεί και ο Χρήστος Τσιγαρίδας μέλος του ΕΛΑ που είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής του στην οργάνωση για “επιβεβαίωση του κατηγορητηρίου”. Η βρώμικη πολεμική στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα έχει αξιοποιηθεί σε πλείστα παραδείγματα σαν εγγυητικό όπλο διαπραγμάτευσης ποινών, ακόμα και λήψης αδειών ή αποφυλακίσεων. Είναι τουλάχιστον φαιδρό, υστερούντα ηθικών αξιών άτομα που η δράση τους δεν είχε και δεν έχει κανένα πολιτικό ή αγωνιστικό κίνητρο, να χαρακτηρίζουν “καταδότες” αναρχικούς αγωνιστές και επαναστάτες και να μην λαμβάνουν την απάντηση που τους αρμόζει και να τους χτίζουν υπερασπιστικές ασπίδες “κινηματικά” μέσα αντιπληροφόρησης.

Σε αυτή την κατεύθυνση το omnia tv ανέλαβε τον ρόλο “πλυντηρίου”, επιλέγοντας την παραπληροφόρηση για τα όσα διαδραματίστηκαν στην δίκη και αποκομμένα από τα γεγονότα έκανε λόγο για “χειροδικία Μαζιώτη κατά Πετρακάκου”. Κατανοούμε την προσπάθεια των ρεπόρτερ της κακιάς ώρας να προστατεύσουν τον ποινικό. Γνωρίζουμε ασφαλώς και τα συγγενικά κίνητρα από τα οποία εμφορούνται. Εντούτοις, το ψέμα και η λάσπη έχουν κοντά ποδάρια είτε προέρχονται από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, είτε λειτουργούν ως καύσιμα υπεράσπισης “νεποτιστικών” μικροσυμφερόντων. Λίγες ώρες μετά τα γεγονότα, ο συκοφάντης ρεπόρτερ του omnia tv χαρακτήρισε τον Μαζιώτη “χαφιέ” και “καταδότη” στα social media. Είναι “μνημειώδες” το πως ποινικά υποκείμενα βρίσκουν “χώρο” και επιτίθενται σε φυλακισμένους επαναστάτες εκμεταλλευόμενα την αμοραλιστική κάλυψη, την προστασία και το ξέπλυμα που τους προφέρεται από τέτοια άτομα.

Οι επιθέσεις κατά των συντρόφων του Επαναστατικού Αγώνα – με οποιοδήποτε τρόπο ή για οποιοδήποτε κίνητρο και σε διαφορετικές περιόδους που αυτές εκδηλώνονται -, δεν είναι κάτι νέο. Το αγωνιστικό σθένος, η επαναστατική αδιαλλαξία και η αξιακή ακεραιότητα δεν προσβάλλονται τόσο εύκολα από ποταπούς συκοφάντες και ανυπόληπτους ραδιούργους. Σε τελικές γραμμές, η ίδια η ιστορία είναι ο αδιάψευστος κριτής που θα αξιολογήσει την στάση και την διαδρομή όλων μας.

ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Επαναστατικό Αγώνα