Ανακοίνωση για τις 6 Δεκέμβρη – Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

0
1177

Λάβαμε 10/12/2020 από smtiraklio.wordpress.com

Ανακοίνωση για τις 6 Δεκέμβρη.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

12 χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από το όπλο του δολοφόνου Κορκονέα, οι αστυνομικές δυνάμεις με εντολή της κυβέρνησης της ΝΔ, προχώρησε σε νέα άγρια καταστολή και πογκρόμ προσαγωγών. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, μετά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και της χουντικής έμπνευσης σχέδιο αποτροπής των διαδηλώσεων για το Πολυτεχνείο.

Έγιναν δεκάδες βίαιες και αναίτιες προσαγωγές και επιθέσεις σε συγκεντρωμένους, παρά το γεγονός ότι οι διαδηλωτές τηρούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα. Ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων η κατάσταση θύμιζε κατεχόμενη ζώνη! Οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι εκπρόσωποι σωματείων, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, υγειονομικοί της πρώτης γραμμής στη μάχη ενάντια στην επιδημία, εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων σε νοσοκομεία, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, στελέχη οργανώσεων της Αριστεράς, ακόμα και δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η καταστολή δεν έλειψε από το Ηράκλειο, με προσαγωγές και πρόστιμα. Την ίδια στιγμή, στα Χανιά, οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση με χημικά, κρότου λάμψης, και ξύλο. Προσήγαγαν 8 άτομα τα οποία κρατούσαν επί ώρα πισθάγκωνα δεμένα με χειροπέδες ενώ δεν τους έδιναν ούτε νερό! Μερικές ώρες αργότερα επιβλήθηκαν σε όλους πρόστιμα, οι προσαγωγές τους μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την κατηγορία της απείθειας, ενώ ένας κατηγορείται και για «αντίσταση κατά της αρχής».

Παρά το όργιο της καταστολής και την πανκινητοποίηση της αστυνομίας, οι συγκεντρώσεις έγιναν στο κέντρο και σε γειτονιές της Αθήνας, αλλά και σε όλη την χώρα.

Είναι ολοφάνερο ότι αυτή η απαράδεκτη αστυνομοκρατία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την «υγειονομική ασφάλεια» που επικαλείται ως πρόσχημα η Κυβέρνηση της ΝΔ. Η ίδια Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες τόσο για την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία όσο και για την συνεχιζόμενη μετάδοση της επιδημίας στους χώρους εργασίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ο στόχος τους είναι προφανής! Επιδιώκουν να διαμορφώσουν «κατάσταση εξαίρεσης και έκτακτης ανάγκης», εργαλειοποιούν την πανδημία για να προωθήσουν τις πιο αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλα τα επίπεδα!

Θα μας βρίσκουν διαρκώς απέναντι!

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστολή στα Χανιά και σε άλλες πόλεις πανελλαδικά!

  • Να αρθεί κάθε δίωξη στους συλληφθέντες!
  • Άμεση διαγραφή των αυθαίρετων και εξοντωτικών προστίμων!
  • Τιμούμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στους αγώνες ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή, για τα σύγχρονα δικαιώματα μας στην υγεία, τη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή”.
  • Δεν ξεχνάμε! Η κρατική τρομοκρατία και καταστολή θα ανατραπεί από τους αγώνες μας!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου
τηλ. επικοινωνίας: 6948078671
blog: http://smtiraklio.wordpress.com/