Ανακοίνωση για τη νέα εξαγγελία απομάκρυνσης των Φυλακών Κορυδαλλού

Λάβαμε 25/07/2019

Στις πρόσφατες προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης συμπεριλήφθηκε και η κλασική εδώ και δεκαετίες εξαγγελία για απομάκρυνση των Φυλακών Κορυδαλλού.

Ως κάτοικοι του Κορυδαλλού, της Νίκαιας και των γύρω περιοχών και ως τοπική συλλογικότητα με λόγο και συμμετοχή στα δημόσια πράγματα των περιοχών μας τα τελευταία 10 χρόνια δηλώνουμε

ότι οι Φυλακές Κορυδαλλού χρησιμοποιούνται για άλλη μια φορά ως «το μεγάλο μας κοινωνικό πρόβλημα» είτε για να εξαπατήσουν πολιτικά τον κόσμο ελλείψει οποιασδήποτε σοβαρής φιλολαϊκής εξαγγελίας, είτε για να δημιουργήσουν μια νέου τύπου Υπερφυλακή για όσους μπλεχτούν στα δίχτυα της αστυνομικοδικαστικής εξουσίας.

ότι το βασικό κοινωνικό πρόβλημα είναι η ανεξέλεγκτη αστυνομική ασυδοσία, η ταξικά μεροληπτική δικαιοσύνη που στους φτωχούς μοιράζει τα χρόνια σαν τα στραγάλια, ο τιμωρητικός ρόλος των φυλακών, η μόνιμη επιδίωξη για συρρίκνωση των δικαιωμάτων των κρατουμένων και οι εγκληματικές συνθήκες κράτησης που οδηγούν καθημερινά σε τραγωδίες εντός και εκτός των τειχών.

Το πού βρίσκονται οι κεντρικές φυλακές της χώρας είναι πρόβλημα πρωτίστως των ίδιων των κρατουμένων και των οικογενειών τους, αν δε βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Η κοινωνία της φυλακής δεν είναι μίασμα αλλά μέρος της κοινωνίας μας και κάθε μορφής απομόνωση των κρατουμένων είναι βήμα προς τη βαρβαρότητα.

Μέχρι την κατάργηση του άθλιου τιμωρητικού συστήματος των φυλακών, αλληλεγγύη στους κρατούμενους και τις κρατούμενες όλης της χώρας, αγώνας για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης μέσα στις φυλακές.

Κορυδαλλός, 24/7/2019

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες