Ανακοίνωση Αντιφασιστικής Κίνησης Σάμου

0
319

 

Δεν είναι πολλά τα χρόνια που πέρασαν, όπου 30 περίπου άτομα επιτέθηκαν στον Π. Φύσσα, σε μία μάχη που απέδειξε κυρίως δύο πράγματα. Πρώτον, την γενναιότητα του Παύλου να αμυνθεί και να παλέψει απέναντι στους φασίστες, και δεύτερον τον φόβο που έχουν αυτά τα αποβράσματα, οι οποίοι είτε θα κρύβονται στις “σπηλιές” τους είτε θα την πέφτουν σε αγωνιστές, προσέχοντας ΠΑΝΤΑ να είναι κατά πολλοί περισσότεροι και το θύμα να είναι μόνο του. Όπως και να έχει, παίζουν εκ του ασφαλούς, ξέρουν ότι η δικαστική και εκτελεστική εξουσία αρνείται να τους φυλακίσει, αντίθετα μάλιστα τους προσφέρει ασυλία, και η κυβέρνηση της “πρώτης φοράς αριστερά”, συνεχίζει την συγκάλυψη τους. Το αστείο δεν σταματάει εδώ, μιας και η κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια στον τρόπο που η ελληνική αστυνομία μαζί με δικαστές, δημιουργούν το δικό τους ανεξάρτητο κράτος φυλακίζοντας επιλεκτικά, και κυρίως αθώους αγωνιστές, με στοιχεία που είτε βρέθηκαν σε ένα παράλληλο σύμπαν είτε οι ίδιοι δημιούργησαν.

Αυτές οι συνθήκες, δημιουργούν ιδανικό κλίμα στην χρυσή αυγή και άλλα ακροδεξιά μορφώματα για να προπαγανδίσουν στον λαό τις απάνθρωπες και ναζιστικές “ιδέες” τους. Πρέπει να καταλάβουμε όμως ότι ο δρόμος της εξέγερσης και της ελευθερίας έχει πολλούς εχθρούς, στους οποίους συγκαταλέγονται όλοι οι προλαλήσαντες (μπάτσοι, δικαστές, κράτος, φασίστες) και άλλοι πολλοί, που στόχο έχουν να σπείρουν τον φόβο και να κλείσουν τους αγωνιστές στα σπίτια τους. Οι απαντήσεις και ο αγώνας δίνονται στον δρόμο, κοιτώντας τον εχθρό στα μάτια, αγωνιζόμενοι ενάντια στην αδικία και στις δομές που την καθιέρωσαν.

Πέρσι, η Αντιφασιστική Κίνηση Σάμου έδωσε το παρόν στο Βαθύ, απέναντι στην οργάνωση Σάμος SOS, φωνάζοντας για το ποιοι πραγματικά κρύβονται πίσω από αυτή και για τα πραγματικά κίνητρα τους. Δεν ξεχνάμε πως αποτελείται από ξοφλημένους πρώην παράγοντες σε δήμους του νησιού, λούμπεν χαρακτήρες με επιρροές από την περίοδο της χούντας και του βασιλιά και πλαισιώνονται από τον λεγόμενο ελληνόβοθρο, ένα μείγμα κατευθυνόμενων ανθρώπων που χωρίς κανένα πολιτικό υπόβαθρο θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, όπως τους προστάζουν εκείνοι που τους καθοδηγούν. Από την στιγμή που επίσημα χρυσή αυγή δεν υπάρχει στο νησί, και εδώ αξίζει να θυμηθούμε πριν λίγα χρόνια που τους κλείσαμε τα γραφεία, κάπως πρέπει να ενεργήσουν και αυτοί · μασκαρεμένοι κάτω από τέτοιες κινήσεις, δήθεν ανεξάρτητες. Οι περσινές τους ανακοινώσεις, για όσους ξεχνάνε, ήταν βυθισμένες στην ναζιστική και φασιστική προπαγάνδα και οι ομιλίες τους περιείχαν ένα μείγμα από αρχαία Ελλάδα και τον δικτάτορα Μεταξά. Ο κόσμος της Σάμου πρέπει και οφείλει να απέχει από τέτοιες κινήσεις, που το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι η διάχυση του ρατσιστικού και φασιστικού δηλητηρίου.

Η ΣΑΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΑ ΑΝΤΑΡΤΟΧΩΡΙΑ ΤΗΣ!

Και για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για ορισμένους καλοθελητές και μερικούς δημοσιογράφους παπαγαλάκια που γαβγίζουν στους πρόσφυγες και κάθονται σούζα στα αφεντικά τους.

υ.γ.1. Καμία σχέση δεν έχουμε με Συριζαίους και τον ίδιο τον Σύριζα, πόσο μάλλον οικονομικές συναλλαγές και παραμύθια της χαλιμάς που κάποιοι ονειρεύονται. Είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ από κάθε κίνηση που διοργανώνεται από μας. Αυτοί τρέχουν πίσω μας, μήπως κερδίσουν καμία ψήφο αλλά από εδώ και πέρα τέρμα η ανοχή.

υ.γ.2. Καμία σχέση εξίσου δεν έχουμε με τις ΜΚΟ. Αντιθέτως όμως είμαστε δίπλα και μαζί με κάθε εργαζόμενο είτε σε ΜΚΟ, είτε σε κάθε τομέα, που βάζει μπροστά το πρόταγμα της αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες και τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό.

υ.γ.3 ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ, ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ 

αντιφασιστική κίνηση