Αρχική » mpalothia - BLOG | Τελευταία νέα » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΜΑΣ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΑΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΜΑΣ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΑΚΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΑΚΗ

15 /3/2018

Ο συγκρατούμενός μας στις φυλακές Κορυδαλλού Β. Δημάκης ξεκίνησε από χθες (14/3) Απεργία Πείνας με αίτημα την χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το Συμβούλιο της φυλακής απέρριψε το αίτημά του εντελώς προσχηματικά ενώ έχει τηρήσει όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος.

Σε μια εποχή που η κυβέρνηση Σύριζα και το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί έναν φασιστικό Σωφρονιστικό Κώδικα αποδεικνύεται η υποκρισία της εξουσίας όπου και τα πιο ‘’αυτονόητα’’ θεσμοθετημένα δικαιώματα καταπατώνται επιλεκτικά με προσχηματικό τρόπο.

Απαιτούμε:

Να δοθεί η εκπαιδευτική άδεια στον συγκρατούμενό μας.

Καμία εξαίρεση στο δικαίωμα των αδειών, εκπαιδευτικών και τακτικών.

Πρωτοβουλία Κρατουμένων από την Αγωνιστική Ένωση Κρατουμένων

Δείτε επίσης

Αθήνα: Τουρνουά Ποδοσφαίρου στο Λόφο του Στρέφη με μουσική, φαγητό και ποτό

Για εμάς η εκκένωση και κατεδάφιση του κατειλημμένου γυμναστηρίου είναι μια ξεκάθαρη επίθεση σε εκείνους και εκείνες που δεν χωράνε στον κανιβαλιστικό κόσμο της εξουσίας, που προσπαθούν μέσω της αυτοοργάνωσης να αντιπροτάξουν έναν άλλον τρόπο ζωής και εναντιώνονται στο κράτος και το κεφάλαιο. Οι καταλήψεις είναι δομές αντίστασης, κάλυψης αναγκών και βάσεις ενός πολύμορφου α/α κινήματος και θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο, ότι θα διεκδικούμε τον ζωτικό χώρο με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Αφήστε μια απάντηση