Αλληλέγγυες/οι κρατουμένων στα Νότια: Οι κρατούμενες μετανάστριες στο Ελληνικό συνεχίζουν για τέταρτη μέρα

Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα συνεχίστηκε ο αγώνας στο Ελληνικό με τη μορφή που έχουν επιλέξει οι ίδιες οι κρατούμενες. Μετά από τρεις μέρες κινητοποιήσεων το Σάββατο την Δευτέρα και την Τετάρτη ξαναβγήκαν με τα στρώματα στο προαύλιο και φώναξαν συνθήματα για τη λευτεριά. Έξω από τα κάγκελα, αλληλέγγυος κόσμος για άλλη μια φορά ένωσε τις φωνές του με τις κρατούμενες δίνοντας τους κουράγιο να συνεχίσουν.

Σήμερα στο κέντρο κράτησης κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας των μεταναστριών βρισκόταν ο ταξίαρχος της Πέτρου Ράλλη. Αφού αποχώρησε ο αλληλέγγυος κόσμος, ο διοικητής του κέντρου κράτησης Ελληνικού προσπάθησε να τις πείσει να μπουν μέσα στα κελιά. Οι κοπέλλες αρνήθηκαν και ζήτησαν να μιλήσουν με τον ταξίαρχο. Ο διοικητής τους απάντησε ότι ο ταξίαρχος δεν θέλει να τους μιλήσει, αλλά η αντίδραση των κοριτσιών ήταν τόσο έντονη που τελικά μίλησαν με το ταξίαρχο, ο οποίος τους είπε ότι ο νόμος ορίζει ότι η κράτηση είναι εξάμηνη!?

Καθώς 2 από τις κοπέλες έχουν ξεπεράσει το εξάμηνο το γνωστοποίησαν στον ταξίαρχο, ενώ ο ίδιος είχε ήδη τα ονόματα τους από το Σάββατο και υποτίθεται ότι θα κοίταζε τους φακέλους. Εκείνος τους είπε ότι θα κοιτάξει τους φακέλους τους την επόμενη μέρα. Παρά τις διαβεβαιώσεις του ταξίαρχου οι κοπέλες αρνήθηκαν να μπουν μέσα!

Τελικά η βάρδια το βράδυ τις ξεγέλασε να μπουν μέσα δήθεν για να την καταμέτρηση αφού όσο μπαινόβγαιναν έξω δεν μπορούσε να την ολοκληρώσει και κλείδωσε την πόρτα του προαυλίου, κλειδώνοντας τες έτσι μέσα.

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ !!!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!

Αλληλέγγυες – αλληλέγγυοι κρατουμένων στα Νότια
https://allilegioikratoumenonstanotia.wordpress.com/

Ενημέρωση για τις προηγούμενες κινητοποιήσεις:

Οι κρατούμενες μετανάστριες του Ελληνικού συνεχίζουν… (09/06/2016)

Για τρίτη μέρα συνεχίστηκε ο αγώνας στο Ελληνικό με τη μορφή που έχουν επιλέξει οι ίδιες οι κρατούμενες. Είναι πια σχεδόν 50 σε αριθμό κι αρκετές από αυτές συμπληρώνουν το εξάμηνο κράτησης. Μετά το Σάββατο και τη Δευτέρα, ξαναβγήκαν με τα στρώματα στο προαύλιο και φώναξαν συνθήματα για τη λευτεριά. Έξω από τα κάγκελα, αλληλέγγυος κόσμος ένωσε τις φωνές του με τις κρατούμενες. Οι έγκλειστες μετανάστριες παίρνουν πια αποφάσεις συλλογικά για το πως θα αγωνιστούν και δεν φαίνονται διατεθειμένες να κάνουν πίσω.

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ !!!

Απελευθέρωση μεταναστριών από το Κέντρο Κράτησης Ελληνικού (06/06/2016)

Σήμερα Δευτέρα 6/6, οι κρατούμενες του Ελληνικού πραγματοποίησαν ξανά διαμαρτυρία, βγάζοντας στο προαύλιο τα στρώματά τους, με σκοπό να παραμείνουν έξω (διαμαρτυρία που έκαναν και το Σάββατο 4/6).

Εκείνη την ώρα οι φύλακες φώναξαν τα ονόματα πέντε κρατουμένων και τους ανακοίνωσαν ότι απελευθερώνονται.

Μετά από αυτό οι υπόλοιπες κρατούμενες αποφάσισαν να μπουν στα κελιά για την ώρα…

Την στιγμή που οι κρατούμενες απελευθερώνονταν, πραγματοποιούνταν συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των μεταναστριών έξω από το Κέντρο Κράτησης. Μία από τις γυναίκες που απελευθερώθηκαν είναι η Martha Samuel, που βρισκόταν φυλακισμένη στο Ελληνικό ένα ολόκληρο χρόνο και είχε συμμετάσχει στην πενθήμερη απεργία πείνας που έγινε τον Απρίλη.

Ο αλληλέγγυος κόσμος υποδέχτηκε τις ελεύθερες πλέον μετανάστριες.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

αλληλέγγυες-οι κρατουμένων στα νότια

εικόνες από τη σημερινή παρέμβαση:

06062016_metanastries_elliniko_b

Ενημέρωση για διαμαρτυρία κρατουμένων στο Κέντρο Κράτησης Ελληνικού (04/06/2016)

Το Σάββατο 4/6 στις 7μμ 36 κρατούμενες μετανάστριες στο στρατόπεδο του Ελληνικού αποφάσισαν να βγούνε στο προάυλιο με τα στρώματα και να μην ξαναμπούνε στα κελιά.

Προέβησαν σ’ αυτή την ενέργεια για να διεκδικήσουν την απελευθέρωσή τους.

Εδώ και 2 μήνες τους λένε να περιμένουν την εφαρμογή του καινούριου νόμου περί της διαδικασίας ασύλου, το οποίο ψηφίστηκε στις 2 Απριλίου και ορίζει ως ανώτερο όριο για την κράτηση μεταναστών χωρίς χαρτιά τους 12 μήνες. Η διάρκεια της κράτησης, η ασάφεια γύρω από το νόμο και την εφαρμογή του και προφανώς οι άθλιες συνθήκες οδήγησαν  σε αυτή την μορφή αντίδρασης. Ήδη στις 13 με 18 Απρίλη είχαν προχωρήσει σε πενθήμερη απεργία πείνας με το ίδιο αίτημα.

Μέτα από τις άκαρπες προσπάθειες της βάρδιας και του διοικητή να τις πείσουν να ξαναμπούν στα κελιά, ειδοποιήθηκε ο ταξίαρχος από την Πέτρου Ράλλη, όπου υπάγεται το Κέντρο Κράτησης Ελληνικού. Αυτός αρχικά τους εξήγησε ότι θα εφαρμοσθεί ο καινούριος νόμος, απλά θα πάρει κάποιες μέρες, πράγμα που δεν κάλυψε τις κρατούμενες και συνέχισαν να μένουν έξω.

Στη συνέχεια προσπάθησε να συκοφαντήσει την στήριξη των αλληλέγγυων λέγοντας ότι μετά την απελευθέρωση της Σαναα Ταλεμπ εξαφανιστήκαν και ότι ‘’τα παίρνουν χοντρά’’. Όταν ειπώθηκε από τις κρατούμενες ότι αυτά είναι ψέματα , τους απάντησε ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί είναι ξένες. Επίσης τις απείλησαν με αυτόφωρο.

Τελικά ο ταξίαρχος τους υποσχέθηκε ότι θα κοιτάξει μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα το φάκελό τους, αφού σημείωσε τα ονόματα τους. Τότε οι κρατούμενες αποφάσισαν  να μπουν στα κελιά τους, δηλώνοντάς τους ότι θα περιμένουν μέχρι την Δευτέρα το απόγευμα…

Σήμερα Κυριακή 5/6, ανθρωποφύλακας επιχείρησε, ως αντίποινα, να απαγορεύσει τον προαυλισμό, αλλά η αντίδραση των κρατουμένων της έκοψε το βήχα.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ 

Αλληλέγγυες-οι κρατουμένων στα νότια

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες