Αλληλεγγύη στους τρείς συντρόφους και την μια συντρόφισσα

0
406

Λάβαμε 08/04/2020

Αλληλεγγύη στους τρείς συντρόφους και την μια συντρόφισσα που συνελήφθησαν στις 9/3

Την Δευτέρα 9/3 τα καθάρματα της κρατικής ασφάλειας εισβάλλουν στα σπίτια δύο συντρόφων και μιας συντρόφισσας και τους συλλαμβάνουν. Τη νύχτα της Κυριακής έχει προηγηθεί η σύλληψη ενός ακόμα συντρόφου την στιγμή που αυτός επέστρεφε σπίτι του. Ακολουθεί έλεγχος στα σπίτια τους,κατάσχεση προσωπικών αντικειμένων, ηλεκτρονικών συσκευών και εντύπων πολιτικού περιεχομένου. Επιπλέον, στο σπίτι ενός συντρόφου προκαλούνται σοβαρές φθορές, καθώς επίσης πάρθηκαν αποτυπώματα από την σήμανση. Τα συντρόφια μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ και τους γίνονται γνωστές οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αρχικά και τους ζητείται να δακτυλοσκοπηθούν, κάτι το οποίο αρνούνται.

Την Τρίτη 10/3 οι 2 σύντροφοι και η συντρόφισσα πέρασαν από εισαγγελέα όπου τους έγινε γνωστό ότι οι κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα που αρχικά αντιμετώπιζαν αναβαθμίζονται, με τη χρήση του τρομονόμου 187Α, ενώ ο ένας σύντροφος που ήδη αντιμετώπιζε κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα πέρασε από ανακριτή και πήρε διορία για να περάσει με υπόμνημα το Σάββατο. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας, ο συγκεντρωμένος αλληλέγγυος κόσμος εντός της Ευελπίδων δέχθηκε επίθεση από τα καθίκια των ΜΑΤ, στην προσπάθεια ατόμων να έρθουν σε επαφή με τα συντρόφια μας.
Οι αλληλέγγυοι/ες δεν έκαναν βήμα πίσω και προέβαλλαν αντίσταση στις προκλήσεις των μπάτσων παραμένοντας καθ’ όλη τη διάρκεια στον χώρο. Την Τετάρτη πέρασαν από εισαγγελέα και το Σάββατο από ανακριτή όπου και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Την Πέμπτη είχε προηγηθεί η αιφνιδιαστική μεταφορά της συντρόφισσας στο ΑΤ Κηφισιάς, σε ένα χώρο υπό άθλιες υγειονομικές συνθήκες εν μέσω πανδημίας, κάτι που ανακλήθηκε άμεσα. Να σημειωθεί ότι όλες τις μέρες η παρουσία του αλληλέγγυου κόσμου έγινε εξίσου αισθητή τόσο εντός αλλά και εκτός δικαστηρίων, με κινήσεις αλληλεγγύης στην Αθήνα και άλλες περιοχές. Τα συντρόφια καθ’ όλη την διάρκεια του εγκλεισμού τους επέδειξαν αξιοπρεπή στάση.

Οι κατηγορίες που έχουν να αντιμετωπίσουν αφορούν τη συμμετοχή στη δήθεν τρομοκρατική οργάνωση “Σύντροφοι – Συντρόφισσες” και πιο συγκεκριμένα για 54 περιπτώσεις επιθέσεων σε τράπεζες, οχήματα, αστυνομικές διμοιρίες κ.α από το 2016.
Εδώ να αναφέρουμε πως κατά την διάρκεια των διαδικασιών μάθαμε πως για τον έναν σύντροφο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης περίπου ένα μήνα καθώς και άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου, κάτι που καταδεικνύει ότι η κρατική ασφάλεια κινήθηκε ”θεαματικά” συλλαμβάνωντας τα συντρόφια μία μέρα πριν από την συμπλήρωση 10 χρόνων από την κρατική δολοφονία του αναρχικού Λάμπρου Φούντα.

Ο ίδιος σύντροφος συγκεκριμένα κατηγορούνταν για την εμπρηστική επίθεση στο ίδρυμα Μητσοτάκη, κάτι που προσπάθησαν να αποδείξουν με γελοία και ανύπαρκτα στοιχεία, όπως και για τα υπόλοιπα συντρόφια. Η συντρόφισσα μαζί με τους συντρόφους είναι αντιμέτωποι με βαρύτατους περιοριστικούς όρους, όπως απαγόρευση εξόδου απ΄ τη χώρα, απαγόρευση εισόδου στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, απαγόρευση επικοινωνίας και συνεύρεσης μεταξύ τους, καθώς και η συμμετοχή σε οποιαδήποτε κινηματική διαδικασία. Επίσης τους επιβλήθηκε υποχρεωτική παρουσία σε Α.Τ. 3 φορές τον μήνα. Έχοντας να κάνουν με μία τέτοια συνθήκη κάποια συντρόφια επιβαρύνονται περισσότερο καθώς είτε διέμεναν είτε εργάζονταν στα Εξάρχεια, βασικά πράγματα που οι διωκτικές αρχές προσπαθούν να στερήσουν από αυτά τα πρόσωπα, στο πλαίσιο μιας μαζικής κοινωνικοπολιτικής εξουθένωσης που προσπαθεί να επιβάλλει το κράτος στον κόσμο του αγώνα.

Όσον αφορά την κατηγορία για ένταξη σε οργάνωση με το όνομα “Σύντροφοι -Συντρόφισσες”, μπορεί να καταλάβει και ο πλέον αδαής πως πρόκειται για ένα κακοστημένο φιάσκο που απώτερο σκοπό έχει να “τσουβαλιάζει” και να στήνει δικογραφίες, υπό την ομπρέλα μιας γενικής υπογραφής που κατεξοχήν χρησιμοποιεί ο Α.Α. χώρος εδώ και χρόνια, για πληθώρα πολύμορφων δράσεων ετερόκλητου περιεχομένου. Εμείς από την πλευρά μας αντιλαμβανόμαστε αυτές τις μεθοδεύσεις ως μια ακόμη προσπάθεια των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους να εξοντώσουν οποιαδήποτε πολιτική κίνηση του ανταγωνιστικού κινήματος. Γι αυτό και οι εκάστοτε εκπρόσωποι της εξουσίας, ανεξαρτήτου πολιτικής απόχρωσης, στήνουν τρομονόμους προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν όσους/ες επιλέγουν συνειδητά να αντιστέκονται στην υπονόμευση των ζωών μας.

Η άποψη μας είναι ότι το κίνημα βρίσκεται μπροστά σε ακόμα μία ολομέτωπη επίθεση, όπου πιθανός αποδέκτης μπορεί να είναι ο/η καθένας/μια από εμάς που επιλέγει το δρόμο της αντιεξουσίας, όπως γινόταν πάντα εξάλλου. Σε οποιαδήποτε νέα δίωξη-σκευωρία υπάρξει εναντίων αγωνιστών-ριών πρέπει να παραμερίζονται οι όποιες πολιτικές διαφορές και να προτάσσεται η μαχητική αλληλεγγύη. Θεωρούμε πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την όλο και αυξανόμενη πίεση που θα ασκηθεί από τον κρατικό μηχανισμό και τους υπηρέτες του, πάντα βρισκόμενοι δίπλα στα συντρόφια που διώκονται και τους έγκλειστους αγωνιστές/ριες.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/Η ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ 4 ΔΙΩΚΟΜΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Η ΨΕΥΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ – ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

Αναρχική ομάδα Bellini

*Νέο e-mail επικοινωνίας :[email protected]