Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Σπύρο Χριστοδούλου

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

Από τις 14/1 ο κοινωνικός κρατούμενος Σπύρος Χριστοδούλου βρίσκεται σε απεργία πείνας, διεκδικώντας τη συγχώνευση των ποινών του με τα χρόνια που είχε εκτίσει πριν οδηγηθεί στην φυγοδικία, μια συγχώνευση που δικαιούται βάσει του ποινικού κώδικα.

Οι δικαστικές αυθαιρεσίες δυστυχώς αποτελούν μια ζοφερή πραγματικότητα για το σύνολο των φυλακισμένων στις ελληνικές φυλακές. Τα συμβούλια των φυλακών αλλά και οι εισαγγελείς που αναλαμβάνουν τις εκάστοτε υποθέσεις λειτουργούν, σχεδόν πάντα, με μοναδικό τους κριτήριο την «ταυτότητα» του κρατουμένου. Κάτι που σημαίνει ότι η ερμηνεία στο «γράμμα του νόμου» συνάδει φυσικά με την υπερεξουσία των δικαστικών, οι οποίοι τηρώντας τον πολιτικό/ κοινωνικό τους ρόλο στοχεύουν στην εξόντωση κάθε ανθρώπου που σηκώνει το ανάστημά του.

Ο Σπύρος Χριστοδούλου είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους που επί χρόνια έχει αποδείξει ότι βρίσκεται έμπρακτα απέναντι στο κράτος και τους σωφρονιστικούς του μηχανισμούς. Έχει αποδείξει με την πορεία του ότι στέκεται συνειδητά απέναντι σ’ ένα σύστημα εξαθλίωσης, ένα σύστημα που του επιφύλασσε πολλά χρόνια εγκλεισμού και επιδιώκει την τελική του εξόντωση.

Ο εισαγγελέας Δράκος έχει άμεση ευθύνη για την κατάσταση της υγείας του Σπύρου.

ΟΥΤΕ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ – ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

via athens.indymedia.org

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες