Αλεξανδρούπολη: Κείμενο της ΚΠΝ για τρομονόμο / Κάλεσμα σε πορεία αλληλεγγύης [Κομοτηνή 24/06, 18:00]

Το κείμενο μοιράστηκε στο κέντρο της πόλης την Πέμπτη 22/6.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ…

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία οτι η λεγόμενη αντιτρομοκρατική νομοθεσία (άρθρο 187Α του ποινικού κώδικα) σχεδιάστηκε με μοναδικό σκοπό την εξόντωση όσων δημιουργούν τις συνθήκες για την ανατροπή του υπάρχοντος ολοκληρωτισμού . Σε μια κίνηση που αποτελεί συνέχεια της πολιτικής του κράτους, σήμερα η κυβέρνηση συριζανελ προσπαθεί να αποθαρρύνει ακόμη και όσους εκφράζονται διαφορετικά, προωθώντας την ποινικοποίηση του δημοσίου λόγου, μέσω μιας πρότασης νόμου που προτίθεται να φέρει αλλαγές στον τρομονόμο. Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συζητείται, αφού ανάλογες προσθήκες στον τρομονόμο είχαν προταθεί και κάποια χρόνια πριν, μεάλλους στην εξουσία, υπενθυμίζοντας μας και πάλι, οτι ασχέτως ποιος κυβερνάει, το κράτος έχει συνέχεια και οι πολιτικές και τα συμφεροντα του δεν αλλάζουν με την εκάστοτε kυβέρνηση, είτε λέγεται δεξιά είτε αριστερή. Η πρόταση νόμου μπορεί να αποσύρθηκε προσωρινά μετα τις αντιδράσεις που ακολούθησαν, αλλά μόνο μέχρι την «αναδιατύπωση της». Γεγονός παραμένει οτι η κυβέρνηση προσπάθησε με τις διατάξεις αυτές να ενσωματώσει σχετική ευρωπαϊκή οδηγία, αποδεικνύοντας οτι η «δημοκρατική» εξόντωση όσων αγωνίζονται δεν είναι αποκλειστικό ελληνικό προνόμιο, αλλά μια συνέχεια της τακτικής τρομοκράτησης και καταστολής του αγωνιζόμενου κινήματος σε κάθε γωνιά της ευρώπης .

Επιστρέφοντας στην ελληνική πραγματικότητα, το κράτος και τα τσιράκια του (μπάτσοι, δικαστικοί) θέλοντας να ξεμπερδεύουν μια ώρα αρχύτερα με όποιον αντιστέκεται, τσουβαλιάζουν εκατοντάδες υποθέσεις, κατηγορώντας και καταδικάζοντας αναρχικούς απλά και μόνο για τις προσωπικές τους σχέσεις με στοχοποιημένα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου ή ακόμη και χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο (συνηθέστερη κατηγορία όποιου συλλαμβάνεται η ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση).

Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι υποθέσεις του αναρχικού-κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου που μια 5ετία τώρα βρίσκεται φυλακισμένος για συμμετοχή σε ληστεία και απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονια μετά από μια δίκη-παρωδία, χωρίς κανένα στοιχείο εις βάρος του και χωρίς κανένα μάρτυρα να τον αναγνωρίζει, καθώς και η πρόσφατη φυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ, που καταδικάστηκε για ένταξη στην οργάνωση ΣΠΦ χωρίς επαρκή στοιχεία ( χρήση μερικού γενετικού υλικού) ενω στην πραγματικότητα η «περιπέτεια» της ξεκίνησε μετά τη σύλληψη του συντρόφου της καποια χρόνια πριν (με κατηγορία επίσης την ένταξη στην ιδια οργάνωση και για την οποία ο ίδιος είχε αθωωθεί).

Στο παραπάνω κλίμα δεν μπορεί να παραλειφθεί το καθεστώς εξαίρεσης των μαχόμενων πολιτικών κρατουμένων (βλ. Κουφοντίνας, Γουρνάς κ.α.) από το δικαίωμα τους στις άδειες, με την αιτιολόγηση της μη μετάνοιας τους ή αποκήρυξης της δράσης τους.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν προφανές οτι στις μέρες που έρχονται θα ακολουθήσει περαιτέρω μείωση των δικαιωμάτων και σφοδρότερες επιθέσεις στις ελευθερίες μας, με πρόφαση την ασφάλεια και την ευημερία του πολίτη.

Στα πλαίσια της ημέρας πανελλαδικής δράσης σε αλληλεγγύη στον Τ.Θεοφίλου, καλούμε σε πορεία το Σάββατο στις 24/6 στην Κομοτηνή. Προσυγκέντρωση στην παλιά Νομική στις 18:00.

Λευτερία στον Τ. Θεοφίλου και στην Ηριάννα Β.Λ.

Αλληλεγγύη στους συντροφους/αγωνιστές που διώκονται σαν τρομοκράτες επειδή αντιστέκονται στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό που μας επιβάλλουν.

Άμεση κατάργηση του τρομονόμου 187Α.

 (06/2017)

http://palionekrotomeio.espivblogs.net/

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες