Αγία Παρασκευή: Πορεία γειτονιάς 17 Νοέμβρη ενάντια στις απαγορεύσεις

Το απόγευμα της 17ης Νοέμβρη, μέσα στο γενικευμένο κλίμα καταστολής και απαγορευσέων με πρόφαση την πανδημία covid19, πραγματοποιήσαμε πορεία περίπου 50 σύντροφοι/ισσες από τα Β/Α στη γειτονιά της Αγ. Παρασκευής. Καθόλη τη διάρκεια της πορείας υπήρχε δυνατός παλμός και θετική ανταπόκριση από τον κόσμο της γειτονιάς (ο οποίος έιτε από μπαλκόνια είτε στο δρόμο επευφημούσε ή χειροκροτούσε). Κινηθήκαμε στους δρόμους της πόλης όπου κρεμάστηκαν 2 πανό και πετάχτηκαν τρικάκια καταλήγοντας στην πλατεία Αγ. Ιωάννου όπου αποχωρήσαμε ανενόχλητες/οι.

Μετά την εκκένωση των Πολυτεχνείων στις 13/11 και τις 92 συλλήψεις αγωνιστών/τριων, το κράτος και οι ρουφιάνοι του κραύγαζαν περί της μη πραγματοποίησης άλλης μια εθνικής εορτής. Το Πολυτεχνείο όμως,δεν αποτελεί εθνική γιορτή ούτε θρησκευτικό πανυγηρακί (όπως το πάσχα ή τα χριστούγεννα),αλλά την κορυφαία στιγμή των τότε κοινωνικών και ταξικών συγκρούσεων με τη μορφή γενικευμένης εξέγερσης.

Μπορούμε να φροντίζουμε η μία τον άλλον απέναντι στον ιό. Δεν χρειαζόμαστε το κράτος για να μας “προστατεύει” από τον “αόρατο εχθρό”. Ο εχθρός είναι ορατός και είναι το κράτος και το κεφάλαιο.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠ’ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

Σύντροφοι/ισσες

Αρχική δημοσίευση στο athens.indymedia.org στις 17/11/2020

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες