Μεσολόγγι: Μικροφωνική ενάντια στις εκλογές

0
174

Στις 14/5 πραγματοποιήθηκε μικροφωνική από την Α.Κ Βαλβείου ενάντια στις εκλογές .

ΟΣΑ ΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

ΤΟΣΑ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΤΟΣΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

Καθώς ο καπιταλισμός αναδιπλώνεται, παρατηρούμε ότι κατακερματίζονται οι δυνάμεις στο πολίτικο-κομματικό σκηνικό. Οι συγκυβερνήσεις των ληστρικών κόμματων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επειδή φέρουν την υπογραφή τους , σε όλους τους αντιλαϊκούς νομούς , του μνημονίου , και την κύρια ευθύνη για την εξαθλίωση των ζωών μας , προσπαθούν να μετασχηματίσουν τα πρόσωπα τους και τα ονόματα των κομμάτων τους.

Αν παρατηρήσουμε τους υποψηφίους δημάρχους και τους συνδυασμούς τους , σε κάθε πόλη θα διακρίνουμε ότι σχεδόν όλοι παρουσιάζονται ως ανεξάρτητοι-ακηδεμόνευτοι σωτήρες και φωστήρες του κάθε δήμου. Όμως με μια πιο προσεκτική μάτια θα καταλάβουμε ότι όλοι τους στηρίζονται από διαφορές ελίτ. Έτσι λοιπόν οι επιδοτούμενοι και υποκινούμενοι υποψήφιοι δήμαρχοι από κόμματα μετατρέπουν τον κάθε δήμο σε ένα μικρό κοινοβούλιο της αστικής κυριαρχίας.

Μεταφέρουν την δυσωδία της βουλής επικίνδυνα κοντά στις γειτονιές μας . Τις γειτονιές που για να μην ξεχνιόμαστε απαρτίζονται από εργάτες-αγρότες και όχι αστούς και κεφαλαιοκράτες . Έτσι το κράτος επιτυγχάνει την συνέχιση των λαϊκών μαζών. Αυτή τη συνέχιση εκμεταλλεύονται τα κόμματα και την τροφοδοτούν με τα κομματόσκυλα τους , έτσι σε εργατικές γειτονιές και αγροτικούς οικισμούς παρατηρούμε να στρατεύονται και να πολώνονται η μάζες προς τα συμφέροντα των κομματαρχών και όχι τα δικά τους συμφέροντα.

Βλέπουμε εργάτες να στηρίζουν τον κρατισμό και τον καπιταλισμό και ερωτώμαι σε αυτό το σημείο . Είναι δυνατόν τα καπιταλιστικά αστικά κόμματα να ενδιαφερθούν για έναν εργάτη -έναν αγρότη- σε καμία περίπτωση είναι η απάντηση. Στην μονή περίπτωση που τα κόμματα σκύβουν την κεφάλα τους είναι όταν μυριστούν χρήμα δηλαδή στο κεφάλαιο (αυτό εξυπηρετούν). Έτσι λοιπόν μέσα σε αυτό το κλήμα πόλωσης και διχασμού που βρίσκεται η κοινωνία και αφού η πλειοψηφία της, θεωρεί τις εκλογές ως δημοκρατικό θεσμό και ασκεί τα εκλογικά δικαιώματα ας είναι πιο προσεκτικοί με τις εκλογές τους, ας ψάξουν σε βάθος τους συνδέσμους και εφόσον δεν μπορούν να εργαστούν υπέρ της επανάστασης τουλάχιστον να μην είναι εμπόδια.

Όλοι μας γνωρίζουμε ποιοι υποθήκευσαν το μέλλον μας, ποιοι πουλάνε τις ζωές μας, ποιοι πλουτίζουν με τον μόχθο, μας ποιοι καταδυναστεύουν την φύση, ποιοι μας εξουσιάζουν.

Όμως κάποιοι λίγοι δεν έχουν αυταπάτες. Οι εκλογές δεν αλλάζουν αυτά που προαναφέραμε δεν αναδημιουργούν την κοινωνία, απλά συντηρούν το αστικό χριστιανό κρατούμενο καπιταλισμό της χώρας.

Όλη η ευθύνη για την αλλαγή της κοινωνίας μας, είναι στα χεριά του καθένα-κάθε μιας, εδώ και τώρα μέσα απ’ τις λαϊκές συνελεύσεις, μέσα από τις αναρχικές δομές , μέσα από συλλογικότητες . Μέσα από κάθε τόπο όπου η ιδεολογία παίρνει σάρκα και οστά και τσακίζει τα συμφέροντα των καπιταλιστών και φιμώνει τα στόματα των αστών και απαλλοτριώνει τις τσέπες των κεφαλαιοκρατών ώστε να δομηθεί η κοινωνία του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΜΙΑ ΒΙΒΛΟ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ, ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ ΣΤΗΝ οδό ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΚΑΠΙΤΑ-ΛΗΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΓΗΣ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΛΒΕΙΟΥ

via athens.indymedia.org

10349993_10201550613921974_82704463_o