Αφαίρεση της «πεταλούδας» ζήτησε από τους γιατρούς ο Δημήτρης Κουφοντίνας

0
719

Οπως πληροφορούμαστε, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε από τους γιατρούς της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας να αφαιρέσουν τον φλεβοκαθετήρα («πεταλούδα»), που είχε τοποθετηθεί στο χέρι του, προκειμένου να παίρνει ορό ενυδάτωσης (αυστηρά, χωρίς κανένα πρόσθετο), λόγω αδυναμίας πρόσληψης νερού από το στόμα.

Οι γιατροί επικοινώνησαν με τη συνήγορό του και την οικογένειά του, ζητώντας τους να αναλάβουν την ευθύνη για τις περαιτέρω εξελίξεις.

Eκτοτε, στο νοσοκομείο επικρατεί μεγάλη ένταση.

Η ευθύνη είναι ολόκληρη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία, παραβιάζοντας ωμά το νόμο και κωφεύοντας στις εκκλήσεις που έχει δεχτεί από διάφορες κατευθύνσεις, από ανθρώπους που ούτε κατά διάνοια μπορεί να χαρακτηρίσει «συνοδοιπόρους της τρομοκρατίας» (τελευταίο όνομα σ’ αυτή την τεράστια λίστα ο Κώστας Γαβράς), επιμένει να οδηγεί τον απεργό πείνας στο θάνατο.

ΥΓ. Υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

Αθήνα 15 Φεβρουαρίου 2021

Α.Π: 11084

Με αφορμή την επιδείνωση της υγείας του κρατούμενου απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα, η ΟΕΝΓΕ δηλώνει άλλη μια φορά πως πάγια και σταθερή θέση των νοσοκομειακών γιατρών σε όλες ανεξαίρετα τις περιπτώσεις απεργίας πείνας είναι:

  1. Σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία περί ιατρικής δεοντολογίας δεν νοείται ιατρική πράξη χωρίς την εκούσια συναίνεση του έχοντος ικανότητα καταλογισμού ασθενούς και παρά την θέλησή του.
  2. Ιδιαίτερα δε η αναγκαστική σίτιση θεωρείται βασανιστήριο σύμφωνα με αποφάσεις διεθνών ιατρικών συνεδρίων περί ιατρικής δεοντολογίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και του ΟΗΕ και της Διεθνούς Αμνηστίας.

Αρχική δημοσίευση 22/02/2021 στην eksegersi.gr