Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022
ΑρχικήAntifaΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΜΟ.: Συνολική ενημέρωση για την Κυριακή 4 Φλεβάρη

Α.ΣΥ.ΚΑ.ΜΟ.: Συνολική ενημέρωση για την Κυριακή 4 Φλεβάρη

Συνολική ενημέρωση για την Κυριακή 4 Φλεβάρη.

Με αφορμή το εθνικιστικό καρναβάλι του συντάγματος και τις μεγαλόστομες δηλώσεις διαφόρων φασιστοειδών για εισβολή στα Εξάρχεια θεωρήσαμε επιτακτική ανάγκη το αντιφασιστικό κίνημα να βρεθεί σύσσωμο στο δρόμο.

Επιλέξαμε να βρεθούμε σε οργανωτικό και φυσικό επίπεδο στην αντιφασιστική συγκέντρωση των Προπυλαίων, με σκοπό να ανακοψουμε δημόσιο χώρο από τους φασίστες και τους εθνοψεκασμένους.
Η συγκέντρωση πλαισιώθηκε από αρκετά μεγάλο κομμάτι του αντιφασιστικού κινήματος (αναρχικοί, κομμουνιστές, αντιφασίστες κλπ.) παρά την ασφυκτική πίεση από την αστυνομία στους γύρω δρόμους και την αστική προπαγάνδα, αριθμούσε γύρο στα 3000 άτομα και διήρκεσε από τις 11:30 μέχρι τις 3:30 όπου αποχωρίσαμε συντεταγμένα προς τα Εξάρχεια.

Στη συνέχεια ως Α.ΣΥ.ΚΑ.ΜΟ. αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στην περιφρούρηση των Εξαρχείων από τυχών επιθέσεις των ”τρομερών” εθνικιστών.

Σε κάθε απόπειρα τους, επιδόθηκαν σε αγώνες τρεξίματος (όχι πάντα με μεγάλη επιτυχία) και τα κλασικά τους παρακάλια ”όχι εγώ δεν είμαι” , χαρακτηριστικό παράδειγμα η μπλούζα που πήραμε μαζί με άλλους συντρόφους, μπλούζα Ελλήνων παραστρατιωτικών μελών της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς στο πόλεμο της Βοσνίας.

Εν κατακλείδι η μέρα σημαδεύτηκε από τα άψογα αντιφασιστικά αντανακλαστικά καθώς όλοι οι χώροι και οι δομές του κινήματος ήταν περιφρουρημενοι και εκατοντάδες αντιφασίστες σε διαρκής περιπολίες στο κέντρο αλλά και σε πολλές γειτονίες της Αττικής.

Οι δρόμοι μας ανήκουν. Το καρναβάλι τελείωσε. Φασίστες πίσω στις τρύπες σας.

Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας Μοσχάτου (Α.ΣΥ.ΚΑ.ΜΟ.)
Τρόπος επικοινωνίας με τη συλλογικότητα: [email protected]

Must Read