α.δ.ρε., Ρέθυμνο: Για την απόπειρα δολοφονίας συμπολίτη μας απο στέλεχος της ναζιστικής χρυσής αυγής

0
302

Λάβαμε 02/09/2019

Ανακοίνωση Αντιφασιστικής Δράσης Ρεθύμνου (αδρε):

Για την απόπειρα δολοφονίας συμπολίτη μας απο στέλεχος της ναζιστικής χρυσής αυγής.

Απόπειρα δολοφονίας στο Ρέθυμνο. Στέλεχος της ΟΕΡ τα παλιά τα χρόνια, στέλεχος της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος βουλευτής της στα επόμενα. Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε τον επίδοξο φονιά (3ος απο τα δεξιά) να χαιρετά ναζιστικά, με ένα κομμάτι του τότε πυρήνα της ΧΑ που διαλύθηκε στους επόμενους μήνες. Προφανώς κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα. Ο ελληνικός εθνικισμός και τα ακροδεξιά τάγματα, ιστορικά, είτε κινούνται έξω από τον κρατικό μηχανισμό είτε εντός του, αποτελούν εν δυνάμει εγκληματικές οργανώσεις. Η ανοχή και η κάλυψη στους οερίτες την πρώτη δεκαετία του 2000 δημιουργεί τους δολοφόνους του σήμερα. Μια γενιά που γαλουχήθηκε στην ατιμωρησία και στην αποσιώπηση. Οι ευθύνες βαραίνουν κυρίως τα πολιτικά πρόσωπα που τους κάλυπταν, τη δικαστική εξουσία που ήταν θεατής, την αστυνομία που ήξερε και τα ΜΜΕ που απλά κατέγραφαν ξυλοδαρμούς σαν συνήθεια. Στη δεύτερη δεκαετία η προσπάθεια συγκρότησης της ΧΑ στην πόλη μας συναντάει ισχυρές κοινωνικές αντιστάσεις και ιδιαίτερα μετά την δολοφονία Φύσσα γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να στεριώσει.

Μπαίνοντας στην τρίτη δεκαετία, μέσα σ’ ένα δύσκολο κοινωνικό πλαίσιο, οφείλουμε τουλάχιστον να μιλάμε έξω από τα δόντια. Το χρωστάμε στους ανθρώπους που χάσαμε και στους ανθρώπους που άλλαξε η ζωή τους όταν «συναντήθηκαν» με τους θρασύδειλους. Η μικρή ιστορική αναδρομή δεν είναι παρελθοντική αλλά μελλοντική. Πολιτικά και οικονομικά πρόσωπα καλύπτουν και τώρα εγκληματικά κυκλώματα και κάποια από αυτά έχουν άμεσες επαφές με ακροδεξιούς κύκλους. Μπορεί το βασικό κίνητρο να είναι το οικονομικό αλλά κάποιοι φαντασιώνονται εθνικιστικές συμμορίες συσσωρεύοντας οπλισμό, σφαίρες και κάνοντας εκπαιδεύσεις. Αυτά συμβαίνουν τώρα στην Κρήτη.
Έτσι ένας 34 χρόνος μαχαιρώνει μετανάστη και πυροβολεί μαγαζάτορα, ένας 22χρονος οργανώνει πεσίματα, επιδεικνύει οπλισμό και φαντασιώνεται μια νέα ΟΕΡ, ένας 45χρονος καρατέκα απειλεί και οργανώνει εκπαιδεύσεις και πάει λέγοντας ξετυλίγοντας το κουβάρι του χαφιεδότσουρμου στο Ρέθυμνο.

Βιώνουμε ένα σάπιο πολιτικό και δικαστικό σύστημα που δεν θα σταματήσει να στηρίζει το έγκλημα, σε όλες τους τις συνιστώσες, για λόγους συμφερόντων και ψηφοθηρίας. Όπως δεν θα σταματήσει να στηρίζει το πλιάτσικο σε βάρος της κοινωνίας και το ξεπούλημα των πάντων στ ‘όνομα της αγοράς. Φυσικά για όλους αυτούς τους »πατριώτες» το μεγάλο πρόβλημα της κοινωνίας αυτή τη στιγμή είναι τα Εξάρχεια και οι πρόσφυγες.

Τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά και η δημοκρατική επαγρύπνηση μιας ζωντανής κοινωνίας αποτελούν το μόνο ανάχωμα, την ελπίδα, το χρώμα, τη δημιουργία.

Τίποτα δεν περνάει απαρατήρητο και τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο. Όλες και όλοι στο δημαρχείο την Τρίτη 3/9 το πρωί στις 10.00.

Αντιφασιστική δράση Ρεθύμνου (α.δ.ρε)
Σεπτέμβριος 2019

Φωτογραφίες: adre.espivblogs.net