Ενημερώσεις και Συλλογή κειμένων για την επιχείρηση Bialystok

0
960

Λάβαμε 31/07/2020

Ενημερώσεις και συλλογή κειμένων για την κατασταλτική επιχείρηση Bialystok

Στις 12 Ιουνίου εκτυλίχθηκε μία ακόμη αντιαναρχική κατασταλτική επιχείρηση που διεξήχθη από το ιταλικό κράτος, αυτή τη φορά παίρνοντας το όνομα επιχείρηση «Bialystok» και οργανωμένη από τον εισαγγελέα Michele Prestipino που δραστηριοποιείται στην εισαγγελία της Ρώμης. Πέντε άτομα συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στην φυλακή, τρία σε ιταλικά εδάφη και δύο στο εξωτερικό (Γαλλία και Ισπανία), ενώ τα άλλα δύο μπήκαν σε κατ’οίκον περιορισμό· έγιναν έρευνες σε διάφορες κατοικίες μεταξύ των οποίων ήταν ένας αναρχικός κατειλημμένος χώρος στην Ρώμη απ’ όπου και κατασχέθηκε έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό. Στην ακρόαση της επανεξέτασης για τα άτομα που συνελήφθησαν στα ιταλικά εδάφη επιβεβαιώθηκαν οι συλλήψεις εκτός από αυτή του Paska ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος από τον κατ’οίκον περιορισμό.
Η συνήθης κατηγορία της ανατρεπτικής οργάνωσης με σκοπό την τρομοκρατία πέφτει ενώ παραμένουν κάποια συγκεκριμένα αδικήματα μεταξύ των οποίων ο εμπρησμός αυτοκινήτων car sharing της ιταλικής πολυεθνικής εταιρίας πετρελαίου Eni, την εμπρηστική επίθεση στο τμήμα των Carabinieri στο San Giovanni της Ρώμης τον Δεκέμβριο του 2017 υπογεγραμμένη από τον πυρήνα FAI/IRF “Santiago Maldonado”. Η κατηγορία της οργάνωσης με σκοπό την τρομοκρατία, με την οποία κατηγορούνται όλα τα άτομα μετατρέπεται σε έκφραση αλληλεγγύης (μέσω κειμένων, κινητοποιήσεων, συγκεντρώσεων, κτλ.) στα συλληφθέντα άτομα της επιχείρηση «Panico » και συγκεκριμένα στον Paska που ζητούσε την μεταγωγή του σε άλλη φυλακή . Οι έρευνες παραμένουν ανοιχτές.
Τελευταίες ενημερώσεις
Στις 14 Ιουλίου η Francesca εκδόθηκε στην Ιταλία. Τη στιγμή της σύλληψης στην Ισπανία μεταφέρθηκε στην φυλακή της Almeria, έπειτα στην φυλακή της Μαρδίτης όπου παρέμεινε λίγες μέρες μέχρι να εκδοθεί. Τώρα βρίσκεται στην φυλακή της Latina σε απομόνωση για υγειονομικούς λόγους για 2 εβδομάδες λόγω των μέτρων πρόληψης του covid. Όπως και στα υπόλοιπα άτομα που κρίθηκαν ύποπτα, της επιδόθηκε η λογοκρισία της αλληλογραφίας, που περιλαμβάνει την ανάγνωση και την διαλογή των γραμμάτων από τους μπάτσους. Μπορούν να σταλούν γράμματα ή βιβλία στα ιταλικά, αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.
Francesca Cerrone
Casa Circondariale di Latina
Via Aspromonte 100
04100 Latina
Ιtalia
Ο Nico μετήχθη στην φυλακή της Terni:
Nico Aurigemma
Casa Circondariale di Terni
Str. Delle Campore 32
05100 Terni (TR)
Italia

Στις 28 Ιουλίου ο Robi εκδόθηκε στην Ιταλία και μεταφέρθηκε στην φυλακή της Rebibbia:

Roberto Cropo
C.C. di Roma Rebibbia
via Raffaele Majetti, 70
00156 Roma
Italia

Οι διευθύνσεις των υπόλοιπων ατόμων της επιχείρησης Bialystok παραμένουν όπως είχαν:

Claudio Zaccone
CC di Siracusa, strada monasteri 20
96014, Cavadonna (SR)
Italia
Flavia Digiannantonio
C.C di Roma Rebibbia
via Bartolo Longo 72
00156 Roma
Italia


Οικονομική ενίσχυση

Είναι σημαντικό ν’ αποτρέψουμε την απομόνωση των αιχμαλώτων με κάθε πιθανό μέσο, συμπεριλαμβανομένης και της αλληλογραφίας, ετούτη τη στιγμή. Είναι επίσης αναγκαίο να επιλύσουμε και το οικονομικό ζήτημα, καλύπτοντας και τα δικαστικά έξοδα και τα καθημερινά έξοδα των αιχμαλώτων. Δημιουργήθηκε ένας ξεχωριστός κωδικός IBAN για όσες κι όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά. Για όσες κι όσους νιώθουν την ανάγκη να αποσαφηνίσουν τον προορισμό της συνεισφοράς τους (δικαστικά έξοδα ή έξοδα διαβίωσης), μπορούν να το κάνουν γράφοντάς το στον λόγο της πληρωμής.
ΚΩΔΙΚΟΣ IBAN: IT40B3608105138206892206896
ΚΑΤΟΧΟΣ: Pietro Rosetti
ΚΩΔΙΚΟΣ SWIFT/BIC: BPPIITRRXXX
MAIL: [email protected]
Στη συνέχεια παραθέτουμε κάποια κείμενα μεταξύ των οποίων ένα κείμενο του Nico από τη φυλακή, δύο γράμματα του Roberto καθώς και κάποια κείμενα αλληλέγγυων :


Ρώμη- Κείμενο για την επιχείρηση Bialystok

Νά ‘μαστε πάλι.
Για πολλοστή φορά, πραγματοποιήθηκε αντι-αναρχική κατασταλτική επιχείρηση τα ξημερώματα της 12/06/2020 στις περιοχές που κυριεύονται απ’ το Ιταλικό, το Γαλλικό και το Ισπανικό Κράτος. Με στυλάκι μεγαλοπρεπές, φορώντας μπαλακλάβες και με τα όπλα να ρίχνουν φως, οι μπάτσοι ερεύνησαν διάφορα σπίτια, κατάσχεσαν τα συνήθη αντικείμενα και συνέλαβαν 7 άτομα, 5 εκ των οποίων βρίσκονται φυλακισμένα, και 2 υπό κατ’ οίκον περιορισμό.
Τίποτα καινούργιο υπό τον έναστρο ουρανό.
Οι κατηγορίες του κράτους εναντίον τους ποικίλουν, κι ανάμεσά τους βρίσκεται η κλασική περί ανατρεπτικής οργάνωσης με σκοπό την τρομοκρατία, όπως επίσης και ο εμπρησμός, η υποκίνηση σε διάπραξη εγκλήματος, κλπ., κλπ.
Τώρα, καθώς δεν είναι τόσο δα σημαντικό να μπλεκόμαστε με τις δικαστικές τους επικρίσεις, είναι αναγκαίο να επαληθεύσουμε πως η άμεση δράση, η αλληλοβοήθεια, η άρνηση κάθε ιεραρχίας κι εξουσίας, και η πρακτική της αλληλεγγύης αποτελούν εκφράσεις της αναρχικής μας τάσης.
Διόλου δε μας αφορά να μπούμε στη λογική ενόχου/αθώου, οι ατομικότητες που βάλλονται είναι συντρόφια μας κι έχουν την εγγύτητά μας, την αλληλεγγύη μας και τη συνενοχή μας.
Σκουπίδια της ROS (Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων), περί ορέξεως…
Κάποι* καταληψίες της Bencivenga Occupato
Πηγή: https://roundrobin.info/2020/06/roma-comunicato-op-bialystock/


Θάνατος στο κράτος, θάνατος στην πατριαρχία

Το πρωί της 12ης Ιουνίου του 2020 οι ROS (Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων) πραγματοποιούν μία ακόμη αντιαναρχική κατασταλτική επιχείρηση, αυτή τη φορά υπογεγραμμένη από την Εισαγγελία της Ρώμης. Δύο σύντροφοι καταλήγουν σε κατ’οίκον περιορισμό και άλλες/οι πέντε συλλαμβάνονται σε ιταλικά, γαλλικά και ισπανικά εδάφη. Μεταξύ των κατηγοριών, όπως πλέον συνηθίζουν, υπάρχουν εκείνη της ανατρεπτικής οργάνωσης με σκοπό την τρομοκρατία και η υποκίνηση για διάπραξη εγκλήματος. Για ακόμη μία φορά ο στόχος είναι να χτυπηθεί όποια/ος υπερασπίζεται την αλληλεγγύη σαν επιθετική πρακτική και στηρίζει ενεργά τους αναρχικούς συντρόφους και τις αναρχικές συντρόφισσες στο υφαντό της καταστολής. Όπως και στη Μπολόνια τον προηγούμενο μήνα, έτσι και στην επιχείρηση Bialystok, οι μέθοδοι επαναλαμβάνονται : μπάτσοι κουκουλωμένοι, σε κάποιες περιπτώσεις όπλα που σημαδεύουν, σπασμένες πόρτες, κατασχεμένα τηλέφωνα, έρευνες και κατασχέσεις ηλεκτρονικού και έντυπου υλικού.
Το κράτος μέσω αυτών των μυωδών επιδείξεων επιχειρεί να μας εκφοβίσει και να μας κάνει να αισθανθούμε απομονωμένες, όπως συμβαίνει σε αυτήν την πατριαρχική κοινωνία που μας θέλει πειθήνιους, κλεισμένες στους προκαθορισμένους για μας έμφυλους ρόλους. Δεν μας εκπλήσσει όταν, όπως και σε αυτή την περίπτωση, τα μίντια υπογραμμίζουν την παρουσία γυναικών στις έρευνες, ξαφνιασμένα που δεν μας βλέπουν στην δεύτερη γραμμή. Αρνούμαστε αυτές τις λογικές που είναι εμποτισμένες από πατερναλισμό, δεν ψάχνουμε την προστασία αλλά τη συνενοχή στην επίθεση. Στην προσπάθεια να μας αφαιρέσουν την χρήση της βίας σαν απάντηση σε ό,τι μας καταπιέζει πάντα εξεγειρόμασταν και πάντα θα εξεγειρόμαστε.
Δεν θέλουμε να μας παραχωρηθεί μία θέση σε αυτήν την πατριαρχική κοινωνία, που συντηρείται και αναπαράγεται, συν τοις άλλοις, μέσω του διαμοιρασμού της εξουσίας στο φύλο που κοινωνικοποιείται ως θηλυκό, θέλουμε μόνο να χορέψουμε στα συντρίμμια της.
Δεν μας ενδιαφέρουν οι δικανικολογίες και οι διχοτομικές έννοιες της ενοχής και της αθωότητας. Όντας φεμινίστριες και αναρχικές μπορούμε μόνο να υπερασπιστούμε την αλληλεγγύη με όποιο χτυπάει το πατριαρχικό σύστημα με ό, τι μέσο το εκφράζει.
Μετατρέπουμε τον φόβο σε οργή και την οργή σε δύναμη. Και αυτό μας κάνει επικίνδυνες.
Θάνατος στο κράτος
Θάνατος στην πατριαρχία
Για την αναρχία
Συνένοχες και αλληλέγγυες με τις/τους συλληφθείσσες/έντες της επιχείρησης Bialystok
ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ
Κάποιες αναρχικές φεμινίστριες
Πηγή: https://roundrobin.info/2020/06/morte-allo-stato-morte-al-patriarcato/


Messina- Κείμενο αλληλεγγύης στους κρατούμενους της επιχείρησης Bialystok

Η εξέγερση είναι ανίατη
Παρασκευή 12 Ιουνίου, στις 5 και μισή το πρωί οι ROS (Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων) μπουκάρουν σε κάποιες κατοικίες και κατειλημμένα σπίτια για να συλλάβουν έναν, όπως τα ανακριτικά όργανα τον ορίζουν, αναρχικό τρομοκρατικό πυρήνα. Οι σελίδες των καθημερινών διεθνών και τοπικών φυλλάδων διαδίδουν την είδηση κάνοντας σαματά και με άρθρα αντιγραμμένα, επιβάλλοντας μια ποινή ενοχής πριν ακόμη από οποιαδήποτε νομική διαδικασία την οποία οι σύντροφοί μας πρέπει να αντιμετωπίσουν, σε μία ακόμη ένδειξη ανηθικότητας και υποτέλειας στην εξουσία.
Αλλά για τι κατηγορούνται οι σύντροφοί μας στην επιχείρηση Bialystok?
Δύο είναι τα αξιοσημείωτα συγκεκριμένα αδικήματα: η βόμβα στο τμήμα των carabinieri και ο εμπρησμός αυτοκινήτων της ENI.
Παρά τις πομπώδεις ανακοινώσεις των ένστολων – Θα μπορούσε να έχει γίνει μακελειό!- κανείς δεν έπαθε τίποτα από την έκρηξη του θερμός μπροστά από το τμήμα στο San Giovanni· αλλά όντας ένοπλες δυνάμεις, στρατιωτικά μέλη, θύματα βομβών και θανάτου, έπρεπε να το καταλάβουν· δεν αξίζει καν τον κόπο να κάνουμε λίστα. Θα ακολουθούσαν πολλά λόγια και πολύς πόνος. Το να τους επιστρέψουμε λίγο από τον θόρυβό τους είναι το ελάχιστο.
Η τραγωδία των καμένων αυτοκινήτων είναι ένα παρόμοιο αστείο. Πρέπει μάλιστα να είμαστε ειδεχθείς εγκληματίες για να σαμποτάρουμε την περιουσία μίας πετρελαϊκής εταιρίας που εδώ και δεκαετίες ρίχνει στην πείνα ολόκληρες κοινότητες δηλητηριάζοντας τα εδάφη τους, που λεηλατεί ενεργειακούς πόρους, που προκαλεί θανάτους και βάσανα στο όνομα του κέρδους. Καημένη ENI, θύμα τέτοιων καθαρμάτων. Αλλά πέρα από αυτά τα δύο πιο θεαματικά γεγονότα, αυτό για το οποίο κατηγορούνται και οι 7 είναι κάτι πιο βαθύ· η επιθυμία ανατροπής του κόσμου. Πάνω σε αυτήν την κατηγορία, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε και να σας διαβεβαιώσουμε άμεσα: δεν κάνετε λάθος.
Σας προσφέρουμε πλήρη ομολογία και σας χαρίζουμε την δημοσιογραφική επιτυχία: είμαστε όλοι ένοχοι, οι 7 συλληφθέντες και όλα τα υπόλοιπα άτομα, πίσω από τα κάγκελα ή και «ελεύθερα», που αηδιάζουν από αυτό το καταπιεστικό σύστημα και δρουν για να απαλλαγούν από αυτό. Κάθε μέρα στον κόσμο μικρά και μεγάλα σαμποτάζ, δράσεις λιγότερο ή περισσότερο βίαιες, τραγούδια και σκέψεις, μαρτυρούν την επιθυμία να τελειώνουμε επιτέλους με αυτόν τον κόσμο που μας κάνει να ασφυκτιούμε. Είμαστε όλοι ένοχοι.
Έτσι αυτή η υπερβολή βρίσκει την αποπεράτωσή της, έτσι εκφράζεται αυτή η συνεχής εναλλαγή καταπιεζόμενος/βασανιστής. Όποιος/α περνάει τη ζωή του/της κυβερνώντας και υπακούοντας, εφαρμόζει την οπτική του όντας υπηρέτης σε ό,τι παρατηρεί.
Έτσι οι σχέσεις φιλίας, εγγύτητας, εμπιστοσύνης μετατρέπονται σε οργάνωση με αρχηγό και υφισταμένους: ένας ανατρεπτικός πυρήνας. Η έκφραση αλληλεγγύης σε όποιον/α είναι στην φυλακή στην Ιταλία ή δολοφονημένος/η στην άλλη άκρη του κόσμου, είναι μία διεθνής συνωμοσία για όποιον/α είναι τόσο μύωπας που κοιτάζει μόνο την καριέρα του και τα προσωπικά του ενδιαφέροντα. Το να έχεις μία αιτία στην καρδιά είναι ακατανόητο και τιμωρητέο μόνο για όποιον/α δεν έχει καρδιά.
Γι αυτό μάλλον μας κλείνουν σε κλουβιά γράφοντας τέτοιες ανοησίες.
Γι αυτό κάνουν λάθος όταν σκέφτονται ότι βγάζοντας εκτός έναν «πυρήνα» όπως τον αποκαλούν, μπορούν να σβήσουν τον αγώνα ενάντια στην καταπίεση του καπιταλισμού και των κρατών.
Γι αυτό χίλια αλληλέγγυα λουλούδια ήδη ανθίζουν
Λευτεριά σε Claudio, Flavia, Nico, Robi, Fra, Daniele, Paska! Λευτεριά σε όλους!
Πηγή: https://roundrobin.info/2020/07/messina-manifesto-in-solidarieta-ai-prigionieri-dellop-bialystock/


Κείμενο του Nico από τη φυλακή

Στ* φίλ* και τις αγάπες της ζωής μου, στ* συντρόφ* από αγώνες και περιπέτειες, στ*αναρχίκ* και όλ* εκείν* που ενδιαφέρονται για την κατάσταση μου, γράφω αυτές τις λίγες γραμμές για να σας ενημερώσω για τη συνθήκη στην οποία βρίσκομαι και την κατασταλτική επιχείρηση που με αφορά.
Η σύλληψή μου συνέβη στο σπίτι των γονιών μου, νωρίς το πρωί της Παρασκευής 12 Ιουνίου, στα πλαίσια της επιχείρησης των ROS (Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων) της Ρώμης συνοδευόμενων από τοπικούς carabinieri. Μετά από μακροσκελή έρευνα, η οποία ασχολήθηκε κατά κύριο λόγο με έγγραφο υλικό που βρισκόταν στο βαν στο οποίο κοιμόμουν και στο δωμάτιο που χρησιμοποιούσα εκεί μου κατέσχεσαν πολλές αφίσες και κείμενα, βιβλία, περιοδικά(κάποια από τα οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, “δεν τα είχαν”), προσωπική αλληλογραφία, ημερολόγια, σημειωματάρια και διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις, όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις εξωτερικές μνήμες που βρίσκονταν στο σπίτι, δύο τηλέφωνα, μία κάρτα sim, μία ψηφιακή φωτογραφική κάμερα, ακόμη και τα παπούτσια που φορούσα, ένα ζευγάρι γάντια, ένα περιλαίμιο και μία αντιασφυξιογόνα μάσκα στρατιωτικού τύπου. Ταυτόχρονα μου γνωστοποίησαν την προφυλάκισή μου με κατηγορία την συμμετοχή σε οργάνωση με σκοπό την τρομοκρατία και την ανατροπή της δημοκρατικής τάξης. Κατηγορούμαι επίσης για διάφορες υλικές ζημιές, φθορές, μη εξουσιοδοτημένη πορεία, κλοπή και υποκίνηση σε διάπραξη εγκλημάτων. Τα περισσότερα προαναφερθέντα αδικήματα συνδέονται με την αλληλεγγύη στα διωκόμενα και φυλακισμένα άτομα της επιχείρησης Panico. Η επιχείρηση που αφορά εμένα (επονομαζόμενη επιχείρηση Bialystok) είναι αποτέλεσμα της εντατικής έρευνας που ξεκίνησε μετά από μία δράση υπογεγραμμένη από την FAI/Πυρήνας Santiago Maldonado που έλαβε χώρα στη Ρώμη στις 7/12/2017 και μετά από ανησυχία των κατασταλτικών δυνάμεων για κάποιες άμεσες δράσεις που συνέβησαν στην πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια (στη δικογραφία αναφέρονται κάποιοι εμπρησμοί οχημάτων της υπηρεσίες car-sharing της Eni, Εnjoy, ο εμπρησμός μίας κεραίας αναμετάδοσης της Vodafone, ενώ τα media κάνουν λόγο ακόμη και για γεγονότα που συνέβησαν πριν 10 χρόνια, δηλαδή την απόπειρα έκρηξης σε ένα τμήμα των carabinieri το 2010, σε μία τράπεζα το 2012, στο δικαστήριο της Civitavecchia το 2016 και μία επίθεση στην έδρα της Eni το 2017) καθώς και για την περίοδο πιθανών κοινωνικών αναταραχών που θα ακολουθήσει μετά την έκτακτη κατάσταση του Covid-19. Στα χαρτιά που έχω στην κατοχή μου αναφέρονται επίσης και διεθνείς συνδέσεις με Ελλάδα (λόγω ενός ταξιδιού μου τον Νοέμβρη/Δεκέμβρη του 2018), Χιλή (λόγω της επίσκεψης μίας συντρόφισσας στην κατάληψη Bencivenga τον Σεπτέμβρη του 2018) και Βερολίνο (απ’ ότι φαίνεται μόνο εξαιτίας μίας δράσης υπογεγραμμένης από τη FAI που συνέβη στην ίδια πόλη τον Οκτώβρη του ίδιου έτους) καθώς επίσης και ιδεολογικές συνδέσεις με τον Alfredo Cospito, αναρχικό κρατούμενο που κατηγορείται για τον πυροβολισμό του Adinolfi στο γόνατο και διάφορες δράσεις υπογεγραμμένες από τη FAI.
Στη συνέχεια μπήκα στην απομόνωση της φυλακής της Rieti για να κάνω την καραντίνα των 14 ημερών, μέτρο που εφαρμόστηκε από τη διοίκηση των φυλακών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού Covid-19 εντός των φυλακών. Εμείς οι καινούργιοι κρατούμενοι κλειστήκαμε σε κελιά 3,5 x 2,5 μέτρων περίπου στο ισόγειο του νοτιοδυτικού τμήματος των εγκαταστάσεων. Από την Τετάρτη 17 Ιουνίου μας επιτρέπουν επιτέλους τον προαυλισμό για 40 λεπτά τον καθένα. Η πτέρυγα είναι γεμάτη και καταφέρνουμε να κάνουμε παρέα και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Εγώ είμαι καλά, το ηθικό μου είναι υψηλό και για την ώρα δεν μου λείπει τίποτα στη φυλακή. Άκουσα τον χαιρετισμό της περασμένης Κυριακής και έλαβα αρκετή αλληλογραφία. Όλα αυτά μου έδωσαν πολλή δύναμη αυτές τις μέρες που δεν είχαν τελειωμό. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλ* γι αυτό. Περιμένω να μεταφερθώ σε μία άλλη φυλακή με πτέρυγες υψίστης ασφαλείας μετά το πέρας των 14 ημερών της καραντίνας. Μέσα σε 15 μέρες από σήμερα θα πρέπει να ανακοινωθεί η απόφαση της επανεξέτασης που θα κρίνει την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων για μένα και τ* άλλ* 6 ύποπτ* που βρίσκονται υπό κράτηση. Εκμεταλλεύομαι αυτήν την ευκαιρία για να στείλω ένα θερμό χαιρετισμό σε εκείν* και σε όλ* εσάς. Η καρδιά μου είναι μαζί σας.
Φυλακές Rieti
19.06.2020
Nico
Πηγή: https://roundrobin.info/2020/07/op-bialystok-un-testo-di-nico/


Φυλακή Fresnes: ένα γράμμα του Roberto

από το Numéro Zéro / Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020
«Fresnes, 13 Ιουνίου, γαμώ το θεό! (προφέρεται Φρέν)
Έι εκεί, τσάο, να μαι εδώ στο καινούργιο μου κελί, γαμώ τους νεκρούς τους…
Λοιπόν, είμαι στο Παρίσι επειδή θέλουν να με εκδώσουν στην Ιταλία, δεν ξέρω ακριβώς τι θέλουν να μου φορτώσουν αλλά ξέρω πάνω κάτω τι είναι τρομοκρατία, ανατρεπτική οργάνωση, κλοπή, εκ προθέσεως εμπρησμός και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. […] Ας ξεκινήσουμε από την αρχή.
Παρασκευή πρωί, στις 6 το πρωί, θόρυβος από φωνές δίπλα στο βαν μου και μόλις ανοίγω την πόρτα βρίσκομαι μαζί με καμιά εικοσαριά αστυνομικούς κουκουλωμένους και οπλισμένους, που με απειλούν, μου λένε να μην κουνηθώ και ότι θα μπορούσαν να σκοτώσουν το σκύλο. Με βγάζουν έξω από το βαν ενώ ήμουν ακόμη με τις πιζάμες και χωρίς παπούτσια, με βάζουν στο έδαφος κάτω από τη βροχή και μου περνάν τις χειροπέδες. Μου παίρνουν το σκύλο και τον πάνε στον μπόγια. Έπειτα με φέρνουν στο αστυνομικό τμήμα της Sainté, μετά από λίγο στην Carnot, όπου με έχουν υπό κράτηση. Και εκεί ακούω λίγες κραυγές. Μετά από διάφορες διοικητικές τυπικότητες πάω στο Παρίσι. Υπάρχουν 5 αυτοκίνητα που ήρθαν στο Παρίσι μόνο για μένα, μετά από εντολή της Εισαγγελίας της Ρώμης. Όταν έφτασα στο Παρίσι, τέθηκα υπό κράτηση και εκείνο το πρωί πήγα στο δικαστήριο. Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι μου πέρασαν χειροπέδες από το Sainté ως το Παρίσι και για τα πρώτα 200 χιλιόμετρα με είχαν με τις χειροπέδες πίσω στην πλάτη-δεν σαν λέω καν πόσο πονάει- και με δεμένα τα μάτια. Διαμαρτυρήθηκα και τελικά μου έβγαλαν το μαντήλι και μου έβαλαν μπροστά τις χειροπέδες.
Σήμερα το πρωί στο δικαστήριο λέγανε ότι μπορεί να με αφήσουν να φύγω, μπορεί να με εκδώσουν ή να με βάλουν σε φυλακή, εν αναμονή της εμφάνισής μου… Και ο δικαστής με μετήγαγε εδώ. Έχω έναν συνήγορο υπεράσπισης του κράτους και να μαι κλεισμένος εδώ. Και δεν θέλω με τίποτα να με εκδώσουν στην Ιταλία!
Μετά το δικαστήριο, με βάζουν σε φυλακή. Οι συνήθεις πρακτικές εισόδου, με βάζουν μαζί με τις καινούργιες αφίξεις, απλά είμαι σε ένα κελί απομόνωσης για υγειονομικούς λόγους λόγω της επιδημίας του Covid που θα διαρκέσει 14 ημέρες. Είμαι εδώ πολύ λίγο καιρό για να μπορώ να καταλάβω πώς λειτουργεί…
Δημοσιεύστε την διεύθυνση της φυλακής ώστε όσες/οι θέλουν να μπορούν να μου γράψουν. Όσο για τα υπόλοιπα, το ηθικό είναι ψηλά, είμαι εξοργισμένος που είμαι εδώ αλλά συνεχίζω να είμαι καλά και το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό δεν θα με ρίξει, αν και, γαμώ το θεό, είναι καλύτερα έξω!
Μου λείπει η πολυαγαπημένη μου ελευθερία.»
Πηγή: https://lenumerozero.info/Roberto-libero-Tutti-e-liberi-e-4854


Φυλακή Fresnes: Ένα (δεύτερο) γράμμα από τον Roberto

Από το Numéro Zéro / Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020
Fresnes, 18 Ιουλίου 2020
Αγαπημένοι σύντροφοι, αγαπημένες συντρόφισσες,
Σας γράφω για να σας πω πως είμαι σε φόρμα, πως το ηθικό μου είναι ψηλά και πως συνεχίζω να έχω πολλή ενέργεια!
Εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου εκείνες και εκείνους που μου έγραψαν, που με σκέφτηκαν, που με στήριξαν. Δεν σας κρύβω ότι λαμβάνοντας γράμματα φτιάχνει τη διάθεση μου και μου δίνει πολλή πολλή δύναμη.
Είχα επίσης την ευχαρίστηση να μάθω για την καμπάνια δυσφήμισης μέσω κάποιων άρθρων που μου αφιέρωσαν στην εφημερίδα. Τίποτα που να με εκπλήσσει, τα μίντια είναι ένα εργαλείο της εξουσίας που χρησιμοποιούνται για να επισκιάζουν τις προσωπικότητές μας και να τροφοδοτούν ανακρίβειες που δικαιολογούν την φυλάκισή μου! Επιστρέφω σε αυτούς λοιπόν όλη την απέχθειά μου, όπως και στους ερευνητές αυτής της κατασταλτικής επιχείρησης.
Μετά από σχεδόν ένα μήνα στη φυλακή, με την ευκαιρία της ποινής για την έκδοσή μου στην οποία αντιτίθεμαι, είχα την ευκαιρία να διαβάσω την γαλλική βερσιόν των κατηγοριών εναντίον μου και συνειδητοποίησα επιτέλους τους λόγους για τους οποίους ήμουν στη φυλακή. Με λίγα λόγια, με κατηγορούν για το ότι είμαι αναρχικός γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα σοβαρό στον φάκελό μου, παραμόνο ιδεολογικές επιθέσεις και το έγκλημα της αλληλεγγύης!
Τι περισσότερο να πούμε, αγαπητοί κατήγοροι δεν έχετε ανακαλύψει το ζεστό νερό. Η αναρχική σκέψη υπάρχει εδώ και πολλούς αιώνες και άλλο τόσο καιρό εσείς θέλετε να την διαπομπεύσετε. Επιτίθεστε στην αλληλεγγύη που γίνεται στους/στις κρατούμενους/ες, αλλά πότε θα συνειδητοποιήσετε ότι κάποιες ιδέες, κάποια ιδανικά, δεν θα μπορέσετε ποτέ να τα φυλακίσετε, ούτε καν να τα κρίνεται; Μία υπέροχη ιδέα σαν αυτή, την οποία φέρουν πολλά άτομα ανά τον κόσμο, δεν θα μπορέσετε ποτέ να τη συλλάβετε. Δεν υπάρχει κανένας μπάτσος, καμία φυλακή, κανένα δικαστήριο, ούτε κανείς που να μπορεί να εμποδίσει κάποιον/α να ζήσει. Σήμερα, εγκλείετε τα σώματά μας αλλά οι ιδέες μας και η αλληλεγγύη που δέχομαι με κάνει να καταλαβαίνω ακόμη περισσότερο ότι δεν θα γίνουμε ποτέ όπως θέλετε. Ας ανθίσουν και πάλι χίλια λουλούδια αλληλεγγύης!
Ένα θερμό χαιρετισμό σε όλους/ες τους/τις αναρχικούς/ές κρατούμενους/ες οπουδήποτε στον κόσμο, σε αυτούς/ές στέλνω όλη μου την δύναμη! Ένα χαιρετισμό σε όλους/ες τους/τις κρατούμενους/ες που αγωνίζονται ενάντια στη φυλακή και που δεν σκύβουν το κεφάλι μπροστά στις αδικίες που υφίστανται!
Ενάντια στον κόσμο που θέλουν να μας επιβάλουν, ενάντια στην καταστολή σας, ενάντια στην δημοκρατική δικτατορία σας!
Για την Αναρχία, ζήτω η ελευθερία!
Με θυμό και αποφασιστικότητα,
Roby
Πηγή: https://lenumerozero.info/Operation-Bialystok-une-lettre-de-Roberto-depuis-le-centre-penitentiaire-de-4873