Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για επιθέσεις

0
388

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουμε μια διαρκώς αυξανόμενη και κλιμακούμενη “έξαρση” της καταστολής με βασικούς αποδέκτες για ακόμη μια φορά τους/τις αναρχικούς/ες. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να συμβαίνει και διαφορετικά καθώς αυτοί/ες είναι που στοχοποιούνται από το ίδιο το κράτος ως εσωτερικός εχθρός που “χρήζει ειδικής αντιμετώπισης”. Όποιος/α θεωρηθεί απειλή για το κράτος ή αντισταθεί στις μεθοδεύσεις του, χαρακτηρίζεται δημόσιος κίνδυνος και απειλείται με διώξεις-φυλακίσεις-απελάσεις.

Έτσι και ο σύντροφος Ίρντι Κ. με αφορμή μια καταδικαστική για αυτόν απόφαση για μια σειρά πλημμελημάτων που του επέφερε μια σύλληψη στις 6/12/14 και ενώ ο ίδιος δεν έκανε τίποτα άλλο πέρα από το αυτονόητο -να υπερασπιστεί την πολιτική του ταυτότητα ως αναρχικός-, βρέθηκε μπροστά στον κίνδυνο της απέλασης καθώς η υπηρεσία ανανέωσης της άδειας παραμονής του, δεν δεχόταν να προχωρήσει την διαδικασία, με βάση” άνωθεν” εντολές των μπάτσων και της δικαστικής εξουσίας.

Από πλευράς μας επιλέξαμε να σταθούμε αλληλέγγυοι/ες στον αναρχικό σύντροφο και να επιτεθούμε σε ΑΤΜ τραπεζών στις 9 και 10 Μαρτίου (λίγες ώρες δηλαδή πριν το διοικητικό δικαστήριο της υπόθεσης του Ιρντι) στις εξής περιοχές : 1)Ναυαρίνου-Τσιμισκή, 2)Αγιοι Ανάργυροι, 3)Εθνικής Αμύνης, 4) Ολυμπιάδος, 5) Παναγίας Φανερωμένης, 6) Επταπυργίου.

Δίπλα στον σύντροφο Ίρτνι Κ.

Τιμή για πάντα στον Λάμπρο Φούντα

Δύναμη σε κάθε εξεγερμένο/η, σε κάθε έναν/μια που αντιστέκεται στην κατασταλτική λαίλαπα.

Ο χρόνος είναι τώρα και ο τόπος είναι εδώ, καμία αναμονή για “μετέπειτα αναμετρήσεις” ακόμα και εν μέσω δυσχερών καταστάσεων όπως αυτή που βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες.

Αναγνωρίζουμε τις νέες συνθήκες, αναπροσαρμοζόμαστε, ετοιμάζουμε τις νέες επιθέσεις μας.

Ως την αναρχία.

σύντροφοι/ισσες

Πρωτότυπη δημοσίευση 04/04/2020
via athens.indymedia.org