Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Νέα κατάληψη στο χώρο των εστιών του πανεπιστημίου

0
214

Όσο βαρούν τα τρυπάνια…

Την Τετάρτη 9/3/2016 προβήκαμε στην κατάληψη ενός χώρου στο κτήριο των Ζ’ εστιών του πανεπιστημίου. Μία αίθουσα η οποία παρέμενε αναξιοποίητη και σφραγισμένη εδώ και χρόνια από τις πανεπιστημιακές αρχές. Για αυτόν το λόγο επιλέξαμε το συγκεκριμένο χώρο ώστε να τον οικειοποιηθούμε για την στέγαση των πολιτικών αναγκών των συνελεύσεών μας.

Αντιλαμβανόμενοι/ες ότι το πανεπιστημιακό περιβάλλον ανήκει στο σύνολο της φοιτητικής κοινότητας και όχι στις πρυτανικές αρχές, οδηγηθήκαμε στην αδιαμεσολάβητη εκπλήρωση της πολιτικής επιθυμίας μας μέσω της πρακτικής της κατάληψης που έχει αποφασιστεί συλλογικά. Δια μέσω αυτού του χώρου επιθυμούμε να εκφραζόμαστε αντιιεραρχικά, να δρούμε αυτοοργανωμένα και να διαχύνουμε τον λόγο μας. Συλλογικοποιούμε τις αντιστάσεις μας και εντός πανεπιστημίου γιατί αυτός είναι ο φυσικός χώρος παρέμβασης μας και δεν αναμένουμε καμία Αρχή να μας χαρίσει τόπο και χρόνο για αυτές.

Επιδιώκουμε τη παρέμβαση στις σχολές μας και την ανάπτυξη πολιτικών σχέσεων αλληλεπιδρώντας με τη φοιτητική κοινότητα, επομένως θέλουμε η κατάληψη αυτή να αποτελέσει σημείο συνάντησης όσων αισθάνονται κάτι παραπάνω από φοιτητές ή φοιτήτριες.

Συλλογικοποιούμε τις ανάγκες μας
Αυτοοργανώνουμε τους αγώνες μας

Συνέλευση αντιεξουσιαστών/ριών φοιτητών/ριών
e-mail : [email protected]

Αυτόνομη Συνέλευση Μεταβατικού
e-mail : [email protected]

Αναδημοσίευση από athens.indymedia.org

Το κείμενο σε pdf