Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων: Καμία εκδικητική μεταγωγή

0
231

Πόσες φορές έχει καταγγελθεί η στάση της κυβέρνησης σε μια σειρά από ζητήματα με αφορμή το αριστερό φαντασιακό στο οποίο δεν ανταποκρίνεται; Εν αρχή είναι η εξυπηρέτηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ύστερα έπονται τα επιμέρους, αφού λιτότητα και ολοκληρωτισμός πάνε χέρι χέρι. Έξω, αβάντα στις τράπεζες, φοροληστεία. Μέσα, εξωφρενικές ποινές εξόντωσης, άδειες μόνο με πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης, βασανισμοί κρατουμένων. Το δόγμα νόμος και τάξη συνεχίζεται στους νόμους(πχ μη συγχώνευση ποινών για νέα αδικήματα εντός φυλακής ή σε άδεια και αναστολή) και στους δρόμους (ομάδες Ο κτλ).

Τα δειλά βηματάκια στον τομέα της σωφρονιστικής πολιτικής, ήταν κι αυτά προοίμιο γενναίου πισωγυρίσματος. Μοναδική προωθητική δύναμη παραμένει η βούληση των από τα κάτω. Όπως και ένα χρόνο πριν καταργήσαμε τις φυλακές τύπου Γ και ικανοποιηθήκαν εν μέρει μια σειρά αιτημάτων όπως ο κουκουλονόμος, το DNA, η αποφυλάκιση Σάββα Ξηρού (ανεξάρτητα του κατά πόσο εφαρμόζονται στην πράξη). Έτσι πριν λίγες μέρες καταφέραμε την επιστροφή του συγκρατούμενου Φ. Ντούσκο από τη γαδα που παράτυπα κρατούταν. Τώρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με την εκδικητική στάση του κράτους απέναντι στο συγκρατούμενο Π. Ασπιώτη. Ύστερα από το βασανισμό του στο μεταγωγών για την απόσπαση DNA, τώρα και αφού ο ειδικός ανακριτής του αναβάθμισε τις κατηγορίες με τον τρομονόμο, το υπουργείο προσπαθεί να τον μεταγάγει πίσω στις φυλακές Ναυπλίου. Η λογική είναι ο διασκορπισμός των αγωνιζόμενων κρατούμενων, προκειμένου να απομονωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Άσχετο αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι (τόπος κατοικίας, ασθένεια, οικογενειακή κατάσταση, εκπαίδευση κτλ) για την παραμονής εν προκειμένω στον κορυδαλλό.

Έχουμε ξαναναφέρει ότι οι μεταγωγές μακριά από τον τόπο κατοικίας είναι σοβαρό εμπόδιο για τα επισκεπτήρια των συγγενών λόγω υπερβολικών εξόδων. Ταυτόχρονα οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι για τους ανθρώπους μας που αναγκάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα να οδηγούν εκατοντάδες χιλιόμετρα αυθημερόν για να μας δουν μισή ώρα πολλές φορές πίσω από διπλό τζάμι μιλώντας μέσω τηλεφώνου.

Κύριο μέλημα του κράτους παραμένει η εκδίκηση τόσο των ίδιων των κρατούμενων, ειδικά των πολιτικών και ”ατίθασων” ποινικών αλλά και των οικογενειών τους. Προκειμένου να πετύχουν αυτό τον στόχο καταστρατηγούν (μέσω της υποτιθέμενης απρόσωπης γραφειοκρατίας, δηλαδή του πολλά βαρύ γενικού γραμματέα Ευτύχη Φυτράκη και του πόντιου πιλάτου υπουργού Παρασκευόπουλου), βασικά δικαιώματα όπως πχ η δυνατότητα στην εκπαίδευση που τόσο κόπτονται οι αριστεροί σωφρονιστές (πχ περίπτωση Ρωμανού).

Καμία αυταπάτη δεν υπήρξε ποτέ για το δήθεν σωφρονισμό και εδώ και λίγα χρόνια καμία αυταπάτη δεν υπάρχει για το ποιόν των αριστερών διαχειριστών της εξουσίας. Κανένας μηχανισμός όμως δεν είναι απρόσωπος. Όλοι έχουν το μερίδιο των ευθυνών που τους αναλογεί.
Συγκεκριμένα στην περίπτωση της εισόδου των εκαμ στη φυλακή για την εκτέλεση της μεταγωγής του Π. Ασπιώτη, μετά την αποτροπή της πρώτης απόπειρας σήμερα, υπεύθυνος θα είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ευτύχης Φυτράκης.

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων

Αναδημοσίευση από athens.indymedia.org