Αντίπερα Όχθη: Για την εμπρηστική επίθεση στις 27/2

0
294

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 27/2 στις 3.45 ομάδα φασιστών επιχείρησε εμπρηστική επίθεση στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αντίπερα Όχθη στην περιοχή του Π. Φαλήρου, την στιγμή που δεν βρισκόταν κανείς στον χώρο.

Οι φασίστες διερχόμενοι με μηχανή πέταξαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι της εισόδου και να πάρει φωτιά μία κουρτίνα. Λόγο του θορύβου οι ένοικοι της πολυκατοικίας κινήθηκαν και κάλεσαν πυροσβεστική και μπάτσους. Οι ναζί δεν δίστασαν να θέσουν κυριολεκτικά σε κίνδυνο τις ζωές των δεκάδων κατοίκων της πενταόροφης πολυκατοικίας.

Το στέκι είναι ένας χώρος που επιδιώκει να χτίσει μια κοινότητα αγώνα στην γειτονιά φέρνοντας σε επαφή ανθρώπους και χτίζοντας καθημερινές κοινωνικές αντιστάσεις. Μέσα στην διάρκεια των 2 μηνών λειτουργίας του είναι η δεύτερη επίθεση που επιχειρείται από το μακρύ χέρι του κράτους και του κεφαλαίου.

Αντιλαμβανόμαστε το γεγονός αυτό ως ένα κομμάτι του ευρύτερου μωσαϊκού επιθέσεων σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους / στέκια/ καταλήψεις, από αυτούς που εχθρεύονται την αυτοδιαχείριση, την ελευθερία, την ισότητα και την αλληλεγγύη.

Λαμβάνοντας υπόψη την στέγαση του χώρου στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας, δεδομένων των αντιδράσεων των ενοίκων και σεβόμενοι τις ανησυχίες τους, κρίνεται αδύνατη η παραμονή μας στον χώρο. Ωστόσο η επίθεση αυτή δεν θα μείνει αναπάντητη. Ο αγώνας, η δράση, και η παρουσία μας στην γειτονιά θα συνεχιστεί.

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ

Η ανακοινωμένη εκδήλωση αυτή την Κυριακή 28/2 για το ασφαλιστικό θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 18.00
Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αντίπερα Όχθη