Τουρκία: Έναρξη νέας απεργία πείνας του vegan αναρχικού κρατούμενου Osman Evcan

0
246

os  5 jpeg

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!
Ο OSMAN EVCAN ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ!

Παρ´ όλη τη καταστολή, όπως απομόνωση, γυμνός σωματικός έλεγχος, κάμερες μέσα στα κελιά, απαγόρευση αλληλογραφίας και επισκέψεων αλλά και μη χορήγηση vegan φαγητών, ο Osman Evcan δεν έκανε ούτε βήμα πίσω και ξεκίνησε επ´ αόριστον απεργία πείνας στις 22 Φεβρουαρίου 2016. Διότι ο φόβος, η υποταγή και η συναίνεση, λιώνουν τα σώματα με το βάρος της εξουσιας του κράτους. Η προσπάθεια του κράτους να αποπροσωποποιήσει τους πολιτικούς κρατούμενους μεσω συστηματικών πιέσεων, πρεπει να χτυπηθεί μεσω της αντίστασης του Οσμαν.

Δεν υπάρχει μέση λύση με ένα κράτος που εφαρμόζει τη πολιτική της εξάλειψης των κρατουμένων μέσω εντολών τιμωριών. Ο αγώνας του Osman Evcan είναι ενάντια στην εξουσία. Ο μόνος τρόπος που έχει για να αποδείξει ότι δεν υπακούει στην εξουσία, είναι να βάλει ως οδόφραγμα το σώμα του. Μπορούν να καταστρέψουν και να διχάσουν πολιτικές ταυτότητες μόνο μέσω δολοφονίας, όχι με πρακτικές φυλάκισης.

Τους καλούμε όλους να κοινοποιήσουν τον αγώνα του Osman Evcan, ο οποίος παλεύει ενάντια σε κράτος, αστυνομική επιτήρηση και εξουσία, είτε είναι έξω ή μέσα.

Η εξέγερση είναι αναγκαία ώστε να ανθίσει η ελευθερία.

Φωτιά στα κελιά!

Abc İstanbul

Μετάφραση @Karvounina

Το κείμενο σε αγγλικά, ιταλικά και κουρδικά Abc İstanbul: Osman Evcan is on hunger strike (eng,it)