Δ.Α.Κ.: Δύναμη στο σύντροφο Π. Ασπιώτη

1
231

Δύναμη στο σύντροφο Π. Ασπιώτη

Στις 6/2/16 ο αναρχικός σύντροφος Παναγιώτης Ασπιώτης μεταφέρεται από τη φυλακή του Ναυπλίου δήθεν στον Κορυδαλλό. Στην πραγματικότητα τον μετέφεραν στο μεταγωγών στην απομόνωση. Μετά από λίγη ώρα γίνεται γνωστό ότι ο σύντροφος έχει αντιμετωπίσει δεμένος πισθάγκωνα την βία των θρασύδειλων κουκουλοφόρων της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας οι οποίοι τον τραυματίζουν σοβαρά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τον σκοπό της επίσκεψης τους που δεν είναι άλλος από την απόσπαση DNA. Στη συνέχεια ο σύντροφος μεταφέρεται σε νοσοκομεία για εξετάσεις.

Όλο το σήριαλ της μεταγωγής του συντρόφου ήταν μια καλοστημένη παγίδα από πλευράς των μηχανισμών της αστυνομίας και του υπουργείου δικαιοσύνης που από καιρό έψαχναν τρόπο ώστε να του αποσπάσουν δείγμα DNA. Να θυμίσουμε ότι ο σύντροφος δεν έδωσε γενετικό υλικό όταν συνελήφθη αφού είχε μπει ένα φρένο στην αστυνομική βαρβαρότητα της βίαιης λήψης, με τη διασαφήνιση στο νόμο ότι το δείγμα πρέπει να λαμβάνεται “χωρίς την παραβίαση της αξιοπρέπειας του κατηγορουμένου” και “με την παρουσία πραγματογνώμονα που ο ίδιος ορίζει”. Η διασαφήνιση αυτή έγινε ύστερα από την απεργία πείνας των πολιτικών κρατούμενων (2/3/15-18/4/15) ως μέση λύση στο αίτημα για την απαγόρευση της βίαιας λήψης dna, ενός εκ των πολλών αιτημάτων που κερδήθηκαν σε διαφορετικό βαθμό το καθένα. Το νομικό αυτό κόλλημα παραβιάστηκε στη συνέχεια σε μεταγενέστερες συλλήψεις μέσω της παρέμβασης των ειδικών εισαγγελέων και ανακριτών και της ειδικής εξουσίας που οι νομοθεσίες εξαίρεσης (187Α) τους δίνουν. Είναι επίσης σημαντικό να θυμίσουμε ότι ο εισαγγελέας Γρεβενών είχε απαιτήσει να γίνει λήψη dna από το νοσοκομείο της πόλης εν όσο ο σύντροφος κρατούνταν στις εκεί φυλακές. Τότε ειδοποιήθηκαν έγκαιρα σύντροφοι ώστε να πραγματοποιήσουν παρέμβαση στον ενδεχόμενο βασανισμό που θα λάμβανε χώρα στο νοσοκομείο. Αλληλέγγυος κόσμος αλλά και νοσηλευτές ήταν σε ετοιμότητα όμως η μεταγωγή δεν έγινε ύστερα από άρνηση του συντρόφου. Έτσι μετά από μερικούς μήνες το κράτος με μπροστάρηδες τον γενικό γραμματέα του υπουργείου δικαιοσύνης Ευτύχη Φυτράκη και τον ειδικό ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο αναθέτει τη δουλειά στην αντιτρομοκρατική στήνοντας την κατάλληλη παγίδα για την μέσω βασανισμού απόσπαση δείγματος dna από τον σύντροφο.

Το κράτος παραβιάζει ακόμη μια φορά τους ίδιους του τους νόμους με πρωτοφανή ευκολία. Κανείς μας δεν έχει την αυταπάτη ότι οι νόμοι μπορούν να λειτουργήσουν ως εχέγγυα ελευθερίας όσο προοδευτικοί κι αν είναι αφού παραμένουν νόμοι του κράτους δηλαδή κανονισμοί λειτουργίας μιας δομής από τη φύση της καταπιεστικής άρα εχθρικής. Ειδικά όμως όταν η λειτουργία τους περιορίζει την κατασταλτική ευχέρεια είτε τίθενται στην “προς τροποποίηση λίστα” είτε παρακάμπτονται από τα παραθυράκια ειτε παραβιάζονται συστηματικά. Εν προκειμένω υπάρχει ένα μικρό πρόσκομμα που περιορίζει ένα από τα κύρια όπλα της καταστολής δηλαδή την αυθαίρετη χρήση του dna ως ενοχοποιητικού στοιχείου, το οποίο παραβιάστηκε εξόφθαλμα και με περίσσια βία.
Στην απεργία πείνας είχαμε ορίσει ως στόχο και την οριοθέτηση της χρήσης του dna ακριβώς γιατί ξέρουμε πόσο σημαντικό ψευδοστοιχείο αποτελεί με τον τρόπο που χρησιμοποιείται. Μόνη χρησιμότητά του είναι να κρατήσει τους συντρόφους στη φυλακή οσο περισσότερο χρόνο γίνεται. Από την πρώτη στιγμή εκείνου του αγώνα ήταν σαφές ότι καμία κατάκτηση δεν θα είναι δεδομένη και ο μόνος τρόπος να διατηρήσουμε το έδαφός μας είναι η συνεχής επαναστατική αντικρατική και αντικαπιταλιστική πάλη. Αυτό επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά σήμερα.

Ένας κατηγορούμενος άσχετα αν είναι ή δεν είναι αναρχικός έχει κάθε λόγο να αρνηθεί τη λήψη dna. Τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ είναι μαγειρεία υποθέσεων και ψευδοεπιστημονικής τεκμηρίωσης κατηγοριών. Αυτό το έχουμε δεί σε όλες τις δίκες που χωρίς στοιχεία μόνο με ένα γενετικό τύπο που μοιάζει με αυτόν του κατηγορούμενου στοιχειοθετείται το κατηγορητήριο. Οι μπάτσοι είτε φορούν άσπρη ποδιά είτε κουκούλα είναι τα ίδια σκυλιά προστασίας των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των καναλαρχών και των πολιτικών. Είναι συνένοχοι όλοι τους σε κάθε βασανισμό ανθρώπου. Τα καθάρματα της αντιτρομοκρατικής και της ασφάλειας είναι άξιοι απόγονοι του Μάλλιου και του Μπάμπαλη εν καιρώ αριστερής διακυβέρνησης. Τους ευχόμαστε η σταδιοδρομία τους να τελειώσει το ίδιο δοξασμένα.
Οι αγωνιζόμενοι το έχουμε εμπεδώσει ότι το κράτος έχει συνέχεια ασχέτως δεξιάς ή αριστερής διαχείρισης. Πρέπει όσοι βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας να εμπεδώσουν και αυτοί ότι ο πόλεμος των από τα κάτω έχει και αυτός συνέχεια και συνέπεια.
Η νεοφιλελεύθερη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει την κοινωνική λεηλασία που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Περνάνε το ασφαλιστικό που θα αποτελειώσει μεταξύ άλλων τους μικρούς παραγωγούς αναδιανέμοντας την πίτα προς όφελος του αγροτοβιομηχανικού κεφαλαίου. Ενισχύουν τις τράπεζες με ρευστό των πακέτων στήριξης και δένουν όλο και πιο σφιχτά την οικονομία πάνω τους με τελευταία ενδεικτική ρύθμιση την υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος εγκαινιάζοντας μια κοινωνία απόλυτου ελέγχου. Μειώνουν με κάθε τρόπο το εργατικό κόστος προσπαθώντας όπως λένε να δημιουργήσουν περιβάλλον φιλικό σε επενδύσεις, δηλαδή δούλους εργαζόμενους, ακτήμονες αγρότες, συνοικίες φαβέλες. Στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής το κράτος παραμένει μέλος του νατο, ενισχύονται οι σχέσεις με το κράτος άπαρτχαϊντ του Ισραήλ και με τη χούντα της Αιγύπτου και αναλαμβάνουν το ρόλο του μισθοφόρου συνοριοφύλακα της Ε.Ε. Ανοίγουν νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών προς διαχείριση των ροών που η ιδία η Ε.Ε. σε μεγάλο βαθμό δημιούργησε. Στο πεδίο της εσωτερικής καταστολής ας μην ξεχνάμε την εισβολή των ΜΑΤ στην κατειλημμένη πρυτανεία και τη σύλληψη των αγωνιστών που έστεκαν εμπόδιο στην εξόντωση των φυλακισμένων απεργών πείνας. Με την πρώτη φορά αριστερά πρώτη φορά στήνεται ενέδρα σε σύντροφο και βασανισμός του από την αστυνομία ενώ είναι ήδη φυλακισμένος. Η ΕΚΑΜ μπαινοβγαίνει και πάλι στις φυλακές και φυλακισμένοι μεταφέρονται και κρατούνται στο μεταγωγών σε άθλιες συνθήκες.

Η αριστερή διαχείριση υποτίθεται ότι μπορεί να κάνει όσα δεν μπορούσαν να κάνουν λόγω κοινωνικών αντιδράσεων οι κυβερνήσεις της κλασικής σοσιαλδημοκρατίας και της δεξιάς. Αυτή είναι η χρησιμότητά τους που όμως φθείρεται πολύ γρήγορα. Μέσω της ανάθεσης και εντός του συστήματος δεν υπάρχει κανένα μέλλον. Η λύση στα προβλήματα που προκαλεί ο καπιταλισμός μπορεί να έρθει από την επαναστατική ανατροπή και την οριζόντια κοινωνική οργάνωση. Την καταστροφή του κρατικού μηχανισμού, την απαλλοτρίωση του πλούτου του κράτους, της εκκλησίας και των αφεντικών και την αυτοδιαχείριση του. Μόνο έτσι θα μπει ενα φρένο στη λεηλασία της φύσης, των ζωών μας και των ζωών των παιδιών μας.

Το γεγονός του βασανισμού του φυλακισμένου συντρόφου μας ειναι ακόμη μια επίθεση ενάντια σε όσους και όσες δεν σκύβουν το κεφάλι και ως τέτοια αρμόζει των ανάλογων απαντήσεων στα πλαίσια του πολύμορφου αγώνα ενάντια σε κράτος και αφεντικά.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

ΜΠΟΥΡΛΩΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων

Αναδημοσίευση από athens.indymedia.org

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.