Λιβαδειά: Ενημέρωση από απεργία

0
189

πορεία

Η σημερινή απεργία ήταν η μαζικότερη που έχει γίνει ποτέ (τουλάχιστον στα 6 χρόνια των μνημονίων). Η συμμετοχή ήταν καθολική. Εμπορικά, βενζινάδικα, φούρνοι, περίπτερα, τράπεζες (και καταστήματα μαζικής εστίασης, σχεδόν όλα ως τις… 5 το απόγευμα και ελάχιστα όλη τη μέρα) έμειναν κλειστά. Τα σούπερ μάρκετ μόνο άνοιξαν, αλλά και αυτά μετά το τέλος της πορείας αποκλείστηκαν συμβολικά από τους απεργούς.

Έγιναν δύο συγκεντρώσεις. Μία στην κεντρική πλατεία της πόλης που καλέστηκε από το παμε και μία στον κεντρικό πεζόδρομο στην οποία μαζεύτηκαν όλοι οι άλλοι. Συμμετείχαν και αγρότες με… μηχανοκίνητα άρματα (πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ).

Η όλη κατάσταση που επικρατούσε ήταν αρκετά περίεργη, μιας και η ανομοιομορφία των αιτημάτων, των πολιτικών πεποιθήσεων και των επιδιώξεων των απεργών, ήταν προφανείς. Η προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος κοινωνικής ενότητας και ομοψυχίας θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν πρώτα απ’ όλα εξοργιστική και σκανδαλώδης.

Από την πλευρά μας, ως αναρχικοί, συμμετείχαμε στην απεργιακή συγκέντρωση απαντώντας κάθε φορά με τα κατάλληλα συνθήματα στις κορώνες και τις ρητορίες που εκτόξευαν οι όψιμα θιγμένοι έμποροι (διοργανωτές λευκών νυχτών), οι αριστεροί εργατοπατέρες, οι… πέφτοντες από τα σύννεφα πρώην κυβερνητικοί και νυν άνεργοι βουλευτές.

Στην πορεία το αναρχικό μπλοκ φώναξε αντικυβερνητικά, αντικρατικά και αντικατασταλτικά συνθήματα, συνθήματα υπέρ της ταξικής αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, συνθήματα υπέρ του συντρόφου Γρηγόρη Τσιρώνη που διώκεται από το κράτος. Πετάχτηκαν τρικάκια και τέλος μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο:

Είναι που η (παγκόσμια) οικονομία περνάει κρίση, που οι ισχυρές χώρες του πλανήτη ανταγωνίζονται μεταξύ τους και οι πολιτικές που οι ανθέλληνες πολιτικοί της ευρωπαϊκής ένωσης προωθούν, με αποτέλεσμα οι μικρότερες και πιο ευάλωτες χώρες να υπόκεινται σε βάρη τα οποία θέλοντας και μη τα μετακυλούν στην κοινωνία;

Μήπως είναι οι πόλεμοι που γίνονται μακριά από εμάς, για θρησκευτικούς ή άλλους λόγους, πόλεμοι που έχουν σαν αποτέλεσμα την εισροή μεταναστών και επικίνδυνων θρησκόληπτων τρομοκρατών;

Ή μήπως για τα δεινά και τα πάθη που τα τελευταία χρόνια σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό όλο και περισσότερων κοινωνικών κομματιών φταίνε οι κακοί εγχώριοι πολιτικοί, οι ασυνείδητοι τοπικοί άρχοντες και οι τραπεζίτες, που δεν εφαρμόζουν τους νόμους για το συμφέρον του ελληνικού λαού;

ΟΧΙ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Έξι χρόνια μνημονίων, έξι χρόνια συνεχούς υποβάθμισης των ζωών μας και της αξιοπρέπειάς μας, έξι χρόνια συνεχούς φτωχοποίησης, εξαθλίωσης και καθυπόταξης της κοινωνίας, έξι χρόνια κατά τα οποία τα επίπεδα των ανέργων αυξάνονται με αντιστρόφως ανάλογους ρυθμούς σε σχέση με αυτά των εργασιακών δικαιωμάτων, έξι χρόνια κατά τα οποία οι λίστες των ανθρώπων που στερούνται τα βασικά αγαθά για να επιβιώσουν, των ανθρώπων που δεν καταφέρνουν να έχουν πρόσβαση σε μία έστω πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, των ανθρώπων, που δεν είναι πια μαζί μας γιατί πολύ απλά δεν άντεξαν και έβαλαν οι ίδιοι τέλος στη ζωή τους, όλα αυτά φωνάζουν, κραυγάζουν πως είναι το κεφάλαιο και το κράτος.

Ούτε η κυβέρνηση πα.σο.κ, ούτε η κυβέρνηση παπαδήμου, ούτε η συγκυβέρνηση πα.σο.κ/νέας δημοκρατίας/δημοκρατικής αριστεράς, ούτε η κυβέρνηση νέας δημοκρατίας, ούτε και οι δύο κυβερνήσεις συριζα/ανεξάρτητων ελλήνων βοήθησαν ή προσπάθησαν να βοηθήσουν κανέναν από εμάς. Και αυτό όχι επειδή δεν μπόρεσαν. Όχι επειδή οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που συγκρότησαν και συγκροτούν αυτές τις κυβερνήσεις δεν ήταν οι κατάλληλοι. Αντίθετα, είναι οι σωστοί  άνθρωποι που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κράτους και του κεφαλαίου. Που έχουν ως σκοπό τους τη διαιώνιση της αδικίας και ανελευθερίας. Της υποταγής των από τα κάτω, στους κυρίαρχους.

Απέναντι σε όλους αυτούς (κόμματα, ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ευρωπαϊκά νεοστρατιωτικά εκτρώματα τύπου FRONTEX, μπάτσους, δικαστές, ρουφιάνους δημοσιογράφους και επίδοξους νεοναζιστές σωτήρες) ορθωνόμαστε και φωνάζουμε

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!!!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Αναδημοσίευση από athens.indymedia.org