Μαύρο/Πράσινο, Θεσ/νίκη : Σάββατο 23/01, 12:00 – Πορεία / Κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις και τις ζωές μας

0
232

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Την εβδομάδα αυτή, υπήρξε μια πληροφορία για πιθανή εκκένωση της κατάληψης 111 στις  14/01/2016 με την αιτιολογία της αγοράς του κτιρίου από ιδιώτη. Το κτίριο τελεί υπό κατάληψη από τις 17/03/2015 και ανήκει στον ΟΑΕΕ. Αλληλέγγυος κόσμος υπερασπίστηκε τον χώρο της κατάληψης παραμένοντας στο κτίριο και πραγματοποιώντας ανοιχτές δράσεις. Η πληροφορία ως τέτοια ήταν αβάσιμη,ωστόσο το ενδεχόμενο της εκκένωσης παραμένει ανοιχτό όπως φάνηκε και από τις κινήσεις των μπάτσων τις επόμενες ημέρες.

Απειλές εκκένωσης επίσης δέχτηκε η νέα κατάληψη Mundo Nuevo καθώς και η κατάληψη στέγης μεταναστών/στριών Ορφανοτροφείο, αφού η εκκλησία α.ε. από την πρώτη ημέρα της επανακατάληψης διεκδίκησε το κτίριο. Παράλληλα, τους δύο τελευταίους μήνες στη Θεσσαλονίκη, οι καταλήψεις libertatia και terra incognita δέχθηκαν εμπρηστική επίθεση από φασίστες. Στις 27/11 έβαλαν φωτιά σε πόρτα δίπλα στο κτίριο της libertatia, ενώ στις 19/12 τοποθετήθηκαν γκαζάκια μπροστά στην είσοδο της terra incognita, τα οποία δεν έσκασαν. Και για τις δύο επιθέσεις οι φασίστες ανέλαβαν δημοσίως την ευθύνη.

Είναι φανερό πως το διάστημα αυτό ασκείται μεγάλη πίεση στις καταλήψεις της Θεσσαλονίκης, ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο ούτε όμως και κάτι που περιορίζεται στα πλαίσια της πόλης. Στην Αθήνα στις 9/11/2015, στην κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου τοποθετήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός από φασίστες ενώ καταλήψεις και σε άλλες πόλεις όπως το στέκι Αντιδραστήριο  στο ΤΕΙ Λάρισας και η νέα κατάληψη στέγης προσφύγων/μεταναστών Θεμιστοκλέους 58 στα Εξάρχεια δέχτηκαν από την αρχή απειλές εκκένωσης. Ακόμη, εδώ και κάποιο καιρό άρχισαν να κινούνται διαδικασίες ενάντια στις καταλήψεις Ζωγράφου και Κουβέλου από τους αντίστοιχους δήμους ζωγράφου και αμαρουσίου με προφάσεις τη στέγαση ωδείου στο χώρο της πρώτης και την “ασφάλεια” της περιοχής στην περίπτωση της δεύτερης.

Οι καταλήψεις αποτελούν χώρους αντίστασης και δόμησης της συντροφικότητας με στόχο την αυτοοργάνωση και τη δημιουργία συνθηκών κατάλυσης κάθε μορφής εξουσίας. Οι καταλήψεις για κράτος και φασίστες αποτελούν εχθρό, τόσο γιατί αντιστέκονται στην αστική νομιμότητα, όσο και γιατί τίθενται ενάντια σε κάθε φασιστική λογική και πρακτική. Γι’αυτό το λόγο ακριβώς δέχονται την επίθεσή τους,είτε με τη μορφή της καταστολής και της επιβολής του νόμου με εκκενώσεις και διώξεις καταληψιών, είτε με παρακρατικά χτυπήματα. Σκοπός τους είναι η τρομοκράτηση των αναρχικών και η καταστολή της δράσης των καταλήψεων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/1 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Αναρχική συλλογικότητα Μαύρο/Πράσινο

Ιανουάριος 2016