28/10/1940 να ΄ναι οι ώρες σας.

0
187

1173644_552159974832941_817271531_n1

Εθνικισμός είναι όταν η υπερηφάνειά σου κρέμεται στο μπαλκόνι δίπλα στη μπουγάδα την οποία και στηρίζουν διαφορετικού τύπου μανταλάκια γειτόνων, τα οποία περισυνέλεξες ένα βράδυ στη ζούλα απο τον ακάλυπτο γιατί δεν είχες χρήματα για καινούργια.

Αυτές είναι ίσως οι μόνες μέρες του χρόνου που περπατάω με το κεφάλι σκυμμένο γιατί το κιτς σας μου προκαλεί εμετό. Ειλικρινά αν έβρισκα να αγοράσω γαλανόλευκα εμετοσάκουλα ευχαρίστως και θα ξερνούσα με μεγάλη μου χαρά και ανακούφιση, όμως γαμημένοι μου ελληναράδες δεν θα σας χαρίσω ούτε τον εμετό μου.

Δεν θα σπαταλήσω τίποτα απ όσα έβαλα μέσα μου ένα ολόκληρο βράδυ, πρώτα πρώτα γιατι το χρωστάω σε κάθε εγκεφαλικό κύτταρο που θανάτωσα για να καταφέρω το βλέμμα που δεν θα σταματάει στα ρακένδυτα μπαλκόνια σας και την ακοή που δεν θα συλλέγει τις φάλτσες νότες τρομπέτας απο τα φεστιβάλ μισαλλοδοξίας και ρατσισμού για όσο θα γυρίζω στο σπίτι. Και δεύτερον και κυριότερων για έναν πολύ σημαντικό λόγο:

Ο παππούς μου μου μιλούσε αρκετά συχνά για κάποιους δύστυχους στην κατοχή που περιμένανε να βγουν οι Γερμανοί από τα μπαρ μεθυσμένοι με την ελπίδα να ξεράσουν…αυτοί οι δύστυχοι λοιπόν περίμεναν σαν γεύμα αυτό τον εμετό, και μόλις το πεδίο απελευθερωνόταν πηγαίναν και τον τρώγανε…εξαναγκασμένοι από την πείνα και την δυστυχία.

Δεν είστε άξιοι ρε καθίκια να χαραμιστεί για το -δυστυχώς εν ζωή- τομάρι σας κάτι τόσο ελεεινό και τρισάθλιο που όμως για κάποιους κάποτε, έγινε το “φιλί της ζωής”. Τσαλαπάτησαν την κάθε αξιοπρέπειά για να επιβιώσουν σε καταστάσεις και περιόδους που αν υπήρξαν, υπήρξαν γιατί στηρίχθηκαν σε σκυφτές πλάτες προσκυνημένων, σε παρατεταμένα δάκτυλα που έδειχναν αλλα και σε άλλα που ήταν στην σκανδάλη στο πλευρό των ναζί, ΑΛΛΑ ΚΑΙ με την συνυπογραφή και την νομιμοποίηση, 425.990 ψηφοφόρων. Και η αξία της ζωής σας δεν σταματάει στον εμετό, γιατί όπως έλεγε και ένα εύστοχο που διάβασα σε κάποιον τοίχο τις προάλλες “Τον φασίστα και αν κρεμάς το σχοινί σου σπαταλάς”…..

Αν και σε αυτό το τελευταίο νομίζω πως η λύση βρέθηκε αφού απ όλα τα παραπάνω γαμημένοι μου πατριώτες, πατριάρχες, ρατσιστές, ομοφοβικοί και σεξιστές, εν ολίγοις ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ, αν κάτι είναι ψέματα, δεν είναι άλλο απ’ το οτι αυτές τις μέρες περπατάω με το κεφάλι σκυφτό! Επιστρέφοντας στο σπίτι λοιπόν το βλέμμα μου δεν το κέρδισαν τα μπλέ και μονότονα μισανθρωπικά σας σύμβολα αλλά οι γεμάτες χρώμα μπουγάδες σας…και είναι κρίμα σε τόσο δύσκολες περιόδους να πάει χαμένο τόσο σχοινί.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=tOrFPRCA-pU&w=420&h=315]

Αναδημοσίευση από : asteritiko.wordpress.com