Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για το σπάσιμο των φασιστικών γραφείων του κύκλου Ιδεάπολις

0
227

Τα γραφεία των ιδεάπολις που βρίσκονται στην οδό Ταντάλου 30 στον 2ο όροφο (που ήταν τα παλιά γραφεία του πασοκ) ανακαινίστηκαν. Εισβάλλαμε στις 16/05/2018 πήραμε στένσιλ, αυτοκόλλητα, μπλούζες, σκληρό δίσκο, usb , σημαίες, βιβλία (μεταξύ των οποίων ο αγών του χίτλερ), σπάσαμε τον εξοπλισμό του χώρου (προτζέκτορα,υπολογιστή,κτλ) και πετάξαμε μπογιές πριν φύγουμε.

Ερευνώντας το ποια είναι τα μέλη του ιδεάπολις δεν εντοπίσαμε τους συνηθισμένους φασιστοχουλιγκάνους πιτσιρικάδες, τους ομοφοβικούς μαθητές λυκείου, τους αγανακτισμένους πολίτες τύπου ωραιόκαστρο, τους χριστιανοταλιμπάν και τους απόστρατους καραβανάδες. Εντοπίσαμε όμως άτομα με υψηλά εισοδήματα και κοινωνικές θέσεις οι οποίοι πέρα από την κανονικότητα στην οποία ζουν συνειδητά  διατηρούν την ταυτότητα του ναζί, έχουν ως χόμπυ την ομοφοβία και το ρατσισμό, γελάνε με ‘‘αστεία’’ που αναφέρονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, φούρνους και εβραίους, οργανώνουν συζητήσεις περί καθαρότητα της φυλής, εξυμνούν τον ρόλο του χίτλερ στην ιστορία (εξού και το ότι βρήκαμε τον αγών μου στην βιβλιοθήκη τους), επιδίδονται σε γελοίες αθλοπαιδίες και ακόμα πιο γελοίες παγανιστικές τελετές εθνικοσοσιαλιστικού τύπου.

Ξέρουμε ότι η δράση σας ξεκίνησε με αυτό το όνομα από το 2013. Πρώτη φορά γίνατε ευρύτερα γνωστοί από ρατσιστικές παρεμβάσεις στο ωραιόκαστρο τον σεπτέμβριο του 2016 με σκοπό να μην φοιτήσουν παιδιά προσφύγων στα σχολεία της περιοχής κατά την συνήθη άρια τακτική της στοχοποίησης των ανήμπορων. Η γραφικότητά σας σε συνδυασμό με το ότι τα γραφεία σας ήταν κρυμμένα σας έκανε μάλλον ανάξιους ασχολίας.

Όλα αυτά μέχρι την ανακίνηση του μακεδονικού. Δίπλα δίπλα με άλλες φασιστικές γκρούπες στις 21/01 συγκροτήσατε μπλοκ το οποίο επιτέθηκε στην κατάληψη Libertatiaκαι προσπάθησε να προσεγγίσει την αντεθνική συγκέντρωση της Καμάρας. Μόνο εκείνη την ημέρα μπορέσατε να σταθείτε δημόσια, να επιτεθείτε σε δομές του ανταγωνιστικού κινήματος, να δώσετε τον δικό σας τόνο στο έτσι και αλλιώς εθνικιστικό συλλαλητήριο για να επιστρέψετε στην αφάνεια της τρύπας σας από τις επόμενες κιόλας ώρες που δεν είχατε τις πλάτες του πλήθους.

Ξέρουμε που μένετε, τι οχήματα έχετε. Ξέρουμε τα ονοματεπώνυμα σας και που δουλεύετε. Ξέρουμε τι κρύβατε πίσω από τον ήλιο του πασοκ. Μας αποδείξατε ότι είστε το οργανωμένο παρακράτος όπως για παράδειγμα με τις σχέσεις σας με τον μπάτσο Μανώλη Σταματάκη Αστυνόμο Β’. Παρακολουθώντας σας βρήκαμε και τους ασφαλίτες που έχετε από πίσω σας. Γνωρίσαμε τόσο καλά την καθημερινότητά σας που μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι δεν αξίζετε όλοι μαζί ούτε όσο ένας σύντροφος ή συντρόφισσά μας. Γιατί καλύτερα να είσαι ο φτωχός της τάξης παρά ο ρουφιάνος της. Κατάλαβες μαλάκαΒασιλούδη;

Από την πλευρά μας δεν είμαστε ειδικοί της βίας όπως μερικοί από σας που το παίζετε δάσκαλοι πολεμικών τεχνών αλλά θα μας βρίσκετε πάντα μπροστά σας. Η δράση μας δεν θα σταματήσει μέχρι να μην μπορείτε να αναγεννηθείτε από την τέφρα σας. Την επόμενη φορά θα έρθουμε και θα κάψουμε συθέμελα τα γραφεία σας , τα σπίτια σας, τις  δουλειές και τα μαγαζιά σας και εσάς θα σας σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια. Σε απλά ελληνικά ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ. Εκτός από εσένα ‘‘παλιέ σύντροφε’’ Χρήστο Καρανικόπουλε, σε εσένα δεν θα υπάρξει κανένα έλεος. Μπορείς να αρχίσεις να τρέχεις από τώρα.

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ

Υγ. Νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Άμεση χορήγηση αδειών

Υγ2. ‘‘Να τελειώνουμε με τους ναζί’’. Καλό ταξίδι σύντροφε Πέτρο. Θα ζεις για πάντα μέσα στους αγώνες μας

Υγ3.Το αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν το κλείσιμο των γραφείων τους όπως φένεται από ανακοίνωση στην σελίδα τους

via athens.indymedia.org