Η διεθνιστική διαδήλωση της 24/02 | Εκδήλωση – συζήτηση 02/03

0
215

Το δικό μας στρατόπεδο οφείλει απέναντι στον εθνικιστικό παροξυσμό να προτάξει την ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη. Η απάντηση στον ακροδεξιό πόλο που προσπαθεί να δημιουργηθεί στον τόπο μας είναι η συγκρότηση ενός ταξικού, κομμουνιστικού στρατοπέδου στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα που προσπαθεί να συντάξει κοινό βηματισμό με τους Μακεδόνες, Τούρκους, Αλβανούς, Κούρδους και Βούλγαρους εργάτες. Αυτό θα γίνει ενάντια στις επιθετικές βλέψεις της ελληνικής αστικής τάξης στα Βαλκάνια, ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών σχηματισμών ΝΑΤΟ και ΕΕ, με πλήρη αναγνώριση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού των εθνοτήτων.

Τα βήματα μας πρέπει να είναι συνεχή και συγκεκριμένα. Στο Μακεδονικό η απάντησή μας είναι απλή: ο εχθρός μας δεν είναι ο μακεδονικός λαός ή οι άλλοι λαοί της περιοχής μας αλλά η αστική «μας» τάξη, οι κυβερνήσεις «μας» και οι ιμπεριαλιστές σύμμαχοί τους. Η διεθνιστική απάντηση είναι η μοναδική διέξοδος που μπορεί να οικοδομήσει ένα ταξικό κίνημα που θα παλέψει για μια ειρηνική συμβίωση των λαών στα Βαλκάνια και την πλήρη αποχώρηση από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στο πλαίσιο μιας συνολικής αντικαπιταλιστικής λύσης.

Το Σάββατο 24/02 δόθηκε μια συνέχεια στις διεθνιστικές διαδηλώσεις που έγιναν στις 27/01, 03/02 και 04/02. Η ΟΡ.Μ.Α μαζί με το Ε.Ε.Κ., την Ο.Ε.Ν., την Ο.Κ.Δ.Ε. – Σπάρτακος και τη Ροσινάντε πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση στα Προπύλαια, όπου και μέσω μικροφωνικής τοποθετηθηκαν οι οργανώσεις. Στην συνέχεια κάναμε πορεία από τα Προπύλαια προς την πλ. Συντάγματος και κατέληξε μέσω της Ερμού στην πλ. Καπνικαρέα.

Διαδηλώσαμε για το δικαίωμα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας να αναγνωριστεί με το συνταγματικό της όνομα, το δικαίωμα της μακεδονικής μειονότητας που ζει στην Ελλάδα να αναγνωριστεί με πλήρη εθνικά, γλωσσικά, πολιτιστικά δικαιώματα, αλλά και το δικαίωμα επαναπατρισμού στους μακεδόνες πολιτικούς πρόσφυγες του εμφυλίου.

Σε συνέχεια της διαδήλωσης, την Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 6:30 μμ στην ΑΣΟΕΕ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – συζήτηση που συνδιοργανώνουν οι ΟΡ.Μ.Α μαζί με το Ε.Ε.Κ., την Ο.Ε.Ν. και την Ο.Κ.Δ.Ε. – Σπάρτακος.