ΣΥΒΧΨΑ: Στηρίζουμε τους Πρόσφυγες στο Λαύριο – Συγκεντρώνουμε τρόφιμα, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης

0
178

Στηρίζουμε τους Πρόσφυγες στο Λαύριο,
συγκεντρώνουμε τρόφιμα, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας  Αιτούντων Άσυλο Αλλοδαπών Λαυρίου που λειτουργεί εδώ και 48 χρόνια. Στο κέντρο προσφύγων του Λαυρίου φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 350 Κούρδοι (στη συντριπτική τους πλειοψηφία πρόσφυγες πολέμου από τη Συρία) και 25 Αφγανοί.

Το Κέντρο στο Λαύριο έχει μια εντελώς διαφορετική λειτουργία από τα κέντρα για τους πρόσφυγες που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα. Στο κέντρο φιλοξενίας στο Λαύριο υπάρχει έντονη παρουσία των Κουρδικών πολιτικών οργανώσεων και οι πρόσφυγες που διαμένουν λειτουργούν μέσα από τη δική τους Επιτροπή. Η κυβερνηση υλοποιώντας τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας τους βάζει το μαχαίρι στο λαιμό, αφήνοντας τους δύο επιλογές: ή να φύγουν και να διασκορπιστούν στα διάφορα κέντρα φιλοξενίας ανά την Ελλάδα, ή να αποδεχτούν νέους όρους λειτουργίας (αστυνομία και FRONΤEX στην είσοδο, να φύγουν οι σημαίες, τα πανό, τα ταμπλό των πολιτικών οργανώσεων, να φύγουν οι φωτογραφίες των νεκρών Κούρδων μαχητών από τους τοίχους κοκ). Οι Κούρδοι πρόσφυγες στο Λαύριο δεν δέχονται αυτούς τους όρους.

Από τα τέλη Ιουλίου, έχει αποχωρήσει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός που είχε την ευθύνη για την τροφοδοσία του Κέντρου. Η αποχώρηση αυτή καταδίκασε σε πείνα τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες (υπάρχουν δεκάδες παιδιά ανάμεσά τους). Ο ΕΕΣ απέλυσε, και μάλιστα χωρίς να καταβάλει αποζημίωση, τους 23 εργαζόμενους του που εργάζονταν στο Κέντρο.

Η Επιτροπή των Προσφύγων στο Λαύριο έχει κάνει έκκληση για βοήθεια. Αυτή την ώρα οι πρόσφυγες που διαμένουν στο Κέντρο φιλοξενίας στο Λαύριο εξαρτώνται από τη βοήθεια των οργανώσεων και των απλών πολιτών που προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Υπάρχει ανάγκη τα παρακάτω είδη:
όσπρια, ρύζι, σάλτσες, πλιγούρι, (όχι ζυμαρικά …δεν είναι στις διατροφικές συνήθειες των Κούρδων και Αφγανών), πατάτες, κρεμμύδια, φρούτα, λαχανικά, λάδι, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, τσάι, αλεύρι, αραβικές πίτες, γάλα βρεφικό, γάλα μακράς διαρκείας (όχι γάλα συμπυκνωμένο), φρυγανιές, πάνες (Νο. 3, 4, 5), μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτί υγείας, σαπούνια, φρουτόκρεμες και παιδικές κρέμες, μπισκότα, χλωρίνη, σακούλες απορριμμάτων.
Φάρμακα: Depon (500ml), Panadol Extra, Ponstan (500ml & σιρόπι), Amoxil (500ml) Niflamol (250ml) Mesulid (100ml), Algofren (400ml), Buscopan, Voltaren Crem, Otrivin Spray, Augmentin (σιρόπι & χάπια), Algofren (σιρόπι), Rifacol (200ml), Zantac (150ml), Tobrex (οφθαλμολογικές σταγόνες), Pharmac Tab (ζάχαρο), Olartan (20ml), Omnic Tocas (0,4ml), Betadine, Alcohol Lotion, Bisolvon (σιρόπι), Hansaplast.

Ο Σύλλογός μας ετοιμάζει αποστολή βοήθειας στο Λαύριο για την Κυριακή 1/10Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνδράμουν.

Η συγκέντρωση των τροφίμων, των φαρμάκων, των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνει στα γραφεία του Συλλόγου, τις Πέμπτες 21/9 και 28/9 από 7.30μμ έως 10.30μμ και το Σάββατο 30/9 από 4.00μμ έως 5.30μμ.

Όποιος συνάδελφος θέλει να προσφέρει χρήματα με τα οποία θα αγοραστούν τρόφιμα, ας φροντίσει να φτάσουν έγκαιρα στο Σύλλογο, ώστε να αγορασουμε τα απαραίτητα και να τα μεταφερουμε την Κυριακή στο Λαύριο.

Επικοινωνείστε με το Σύλλογο (ακόμα και για τη δυνατότητα παράδοσης τροφίμων – φαρμάκων – ειδών πρώτης ανάγκης κάποια άλλη στιγμή μέσα στην εβδομάδα) στο email sylyp_vivliou@yahoo.gr και στα τηλέφωνα 210-3820537 6980182255.

Την Κυριακή 1/10 ξεκινάμε για Λαύριο από τα γραφεία του Συλλόσου στις 10.30πμ.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 210-3820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com