Κατάληψη Ματσάγγου, Βόλος: Συγκεντρωτικό δράσεων

0
236

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ

»Μία από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει αυτός που τολμάει ν’ αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.»
Καμυ

Η Κατάληψη Ματσάγγου είναι ένας αυτοοργανωμένος κοινωνικός χώρος που εδω και 14 χρόνια συμμετέχει στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες με το πρόσταγμα της αυτοοργάνωνσης-αντίστασης- αλληλεγγύης μέσα από οριζόντιες και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες ενάντια σε κάθε μεσολάβηση . Ζούμε και συμμετέχουμε στους αγώνες με τη λογική της αλληλεπίδρασης με τις εκμεταλλευόμενες και τους καταπιεσμένους και όχι με νοοτροπίες πεφωτισμένων πρωτοποριών.

Γι’ αυτό θεωρούμε πως στο ταξίδι μεταρρύθμισης των κοινωνικών σχέσεων απο ιεραρχικές και ανταγωνιστικές σε οριζόντιες και αλληλεγγύες τα εργαλεια δειχνουν το σκοπο κι οχι ο σκοπος τα εργαλεία. Ένα από τα κυριότερα εργαλεία μας είναι πως πάντα πορευόμαστε ΜΕ τους/τις από τα κάτω και ποτέ ΓΙΑ τους/τις από τα κάτω δημιουργώντας εξουσιαστικές μεσολαβήσεις.

Επειδή αυτό που λέμε είναι αυτό που θα θέλαμε να είμαστε αλλά αυτό που κάνουμε φανερώνει το ποιες/οι πραγματικά είμαστε, γραψαμε αυτο το συγκεντρωτικο δράσεων από το Σεπτέμβρη έως τώρα. Τέλος, με αφορμή τελευταίο δημοσίευμα που εντάσσει την κατάληψη Ματσάγγου σε ένα γενικό πλαίσιο ανάπλασης σε πανεπιστημιακά κτίρια, που έχει σαν προϋπόθεση την καταστολή της, γνέφουμε συντροφικά στις απανταχού καταλήψεις- αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, συλλογικότητες, αλληλέγγυες και αλληλέγγυους σε επαγρύπνηση

Υ.Γ. Ενάντια στο κράτος και ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ

  • 16-17-18(ΣΕΠΤ)Συμμετειχαμε Συλλογικα στην Ανοιχτη Συνελευση που οργανωσε αντιφασιστικη/αντικρατικη πορεια με αφορμη την επετειο της δολοφονιας του Παυλου Φυσσα (Αφισα Κειμενο Τρικακια Σπρει).Στις 16/9 οργανωσαμε εκδηλωση με θεμα «ο αντιφασισμος σαν εργαλειο αναλυσης και ανατροπης του συστηματος εκμεταλλευσης και καταπιεσης» ενω στις 17/9 οργανωσαμε συναυλια προπαγανδισης της πορειας απο κοινου με το Volos Hardcore Show και αλληλεγγυους/ες .Στην πορεια συμμετειχαμε και με δικο μας κειμενο.
  • (ΣΕΠΤ-ΟΚΤ-ΝΟΕ)Συμμετειχαμε με εβδομαδιαιες διαθεσιμοτητες στον μακροχρονιο αγωνα κατοικων γειτονιας στο Καπακλι εναντια στις κεραιες κινητης τηλεφωνιας.
  • 8(ΟΚΤ)Συμμετειχαμε πρωτοβουλιακα στην ανοιχτη συνελευση αναρχικων  που οργανωσε πορεια εναντια στην επισκεψη του τοτε υπουργου επικρατειας Νικου Παππα.
  • 17(ΝΟΕ)Συμμετειχαμε συλλογικα στην ανοιχτη συνελευση Αναρχικων Αντιεξουσιαστων διοργανωσης της πορειας για την 17 Νοεμβρη.(Αφισα κειμενο τρικακια σπρει )
  • 25(ΝΟΕ)Φιλοξενησαμε την μουσικοθεατρικη ομαδα τσιριτσαντζουλες στην παρασταση το νησι των λουλουδιων
  • 6(ΔΕΚ)Συμμετειχαμε Συλλογικα στην ανοιχτη συνελευση με υπογραφη Αναρχικες-Αντιεξουσιαστες που οργανωσε καμπανια εν οψει της πορειας 6/12 (Αφισα κειμενο τρικακια σπρει )
  • 31(ΔΕΚ)Συμμετειχαμε πρωτοβουλιακα στην οργανωση συγκεντρωσης εξω απο τις φυλακες ανηλικων βολου την πρωτοχρονια(ενω αναρτησαμε πανο στις φυλακες που ελεγε «με λενε κατερινα γκουλιωνη και εχω να πω πολλα για τα δικαιωματα των κρατουμενων».
  • 27(ΙΑΝ)Συζητησαμε συλλογικα και συμμετειχαμε πρωτοβουλιακα στην συνελευση με υπογραφη Αναρχικες-Αντιεξουσιαστες-Καταληψιες με αφορμη τις συλληψεις της Π.Ρουπας και Κ.Αθανασοπουλου.
  • 4(Φεβ) Συζητησαμε συλλογικα και συμμετειχαμε πρωτοβουλιακα στο καλεσμα συλλογικοτητων και οργανωσεων στα δικαστηρια, ημερα αυτοφωρου για περιστατικο εμφυλης βιας που ελαβε χωρα δημοσια στο πανεπιστημιο Θεσσαλιας, στελνοντας μηνυμα καταδικης του γεγονοτος.
  • 23-24(Μαρτ) Συμμετειχαμε συλλογικα (με δικο μας κειμενο-αφησα) στο καλεσμα απο αλληλεγγυους/ες  στην πορεια εναντια στην καταστολη των καταληψεων Βιλλα Ζωγραφου και της καταληψης- στεγης μεταναστων στην Αλκιβιαδου 9
  • 16(Μαρ)Συμμετειχαμε συλογικα με δικο μας καλεσμα(κειμενο, αφισα) στην πορεια για την παυση της καταστασης εξαιρεσης τον πολιτικων κρατουμενων ,που ειδη ειχε καλεσει η πρωτοβουλια αλληλεγγυης.
  • 30,31,1(Μαρτ-Απρ)Γενεθλια για τα 14 χρονια της καταληψεις (προβολη, πορεια γειτονιας, συναυλιες κ.α. , εκτεταμενο μοιρασμα αυτοπαρουσιαστικου κειμενου της Ματσαγγου στις εκδηλωσεις αλλα και στη γυρω περιοχη)
  • 17(μαι)Συμμετειχαμε συλογικα στην γενικη απεργια (αφισα,κειμενο)με  προταγματα » Τρομοκρατια ειναι να ψαχνεις για δουλεια- Να ζεις με τρις και εξηντα και ανασφαλιστα», » Απεργουμε απο την δουλεια,  τα μαθηματα, την καταναλωση- Καθε μερα απεργουμε απο την αναθεση και την απαθεια», «Ιδια ειναι δεξια κι αριστερα – Καμια ειρηνη με τα αφεντικα και τα τσιρακια τους «, » Απο τις μονοημερες εκτονωτικες τουφεκιες- Στην οργανωση του αγωνα εναντια στη συγχρονη σκλαβια».
  • 19(Μαη) Συμμετειχαμε συλλογικα στην πορεια που διοργανωσε  ακηδεμονευτα ο Φ.Σ. του παιδαγωγικου τμηματος της ειδικης αγωγης του Π.Θ.  εναντια στην ιδιωτικοποιηση και την διαλυση του τμηματος με πανο που εγραφε » Αδιαμεσολαβητοι συλλογικοι αγωνες για ψωμι-παιδεια,προνοια-ελευθερια για ολους και ολες»
  • 20(Μαη) Συμμετειχαμε συλλογικα στην ανα τοπους καμπανια με μικροφωνικες παρεμβασεις, του συντονισμου αναρχικων απο την κεντρικη Ελλαδα, αλληλεγγυης στις καταληψεις με κεντρικα προταγματα     » Οι καταληψεις ειναι χωροι αντιστασης και ελευθεριας- γιαφκες ειναι οι τραπεζες και τα υπουργεια» ,»Μονη ελπιδα η μαχητικη αυτοοργανωση σε καθε γειτονια»
  • 22-24(Μαη) Συμμετειχαμε συλλογικα στην συνελευση που οργανωσε την καμπανια αλληλεγγυης στο διωκομενο συντροφο μελος της κινησης πολιτων για το νερο για τις συγκρουσεις που ελαβαν χωρα στις  13/3/15 εξω απο την ΔΕΥΑΜΒ , ημερα ψηφισης του νεου κανονισμου αδρευσης .Εκτος απο την συγκεντρωση στο δικαστηριο (το οποιο πηρε αναβολη για τον Οκτωβριο), η καμπανια εμπεριειχε μοιρασματα κειμενων, μαζικη αφισοκολληση(με κεντρικο προταγμα » Το νερο δεν ειναι μπαλα,τζογος και ευρω»), μαζικες αναρτησεις πανο,ενω δυο μερες πριν εγινε εκδηλωση-ενημερωση στο παρκο του Αναυρου με θεμα » λαμογια και μαφιοζοι στο απυροβλητο, αγωνιζομενες κοινωνιες στο εδωλιο.
  • 8(Ιουν) Συμμετειχαμε συλλογικα σε συντονισμο με συντροφους/ες , το τοπικο attack και τον τοπικο ταξικο συντονισμο ,με πανο και κειμενο σε παρεμβαση διαμαρτυριας-αντιπληροφορισης εξω απο τα τοπικα detox με αφορμη την εργατικη δολοφονια του ντελιβερα στη Λαρισα, στην εν λογω επιχειριση με προταγμα » Να μην πεθανουμε δουλευοντας -να μην δουλευουμε μεχρι να πεθανουμε»
  • 9-12-13-14(Ιουν) Συμμετειχαμε συλλογικα στην συνελευση αλληλεγγυης σε διωκομενο για αντιφασισμο . Απο τη συνελευση βγηκε η καμπανια, αφισα-κειμενο-πανο-προβολη,εκδηλωση,μπαρ για τα δικαστικα εξοδα,μαζικη παρεμβαση σε γειτονια που προσπαθει να στησει δραστηριοτητα η Χ.Α. και τελος τη συγκεντρωση στα δικαστηρια.Παραλληλα σαν καταληψη Ματσαγγου οργανωσαμε συναυλια που καλουσε στη δικη του συντροφου με προταγμα » Το νοημα της ζωης- εναντια στην εξουσια θα το βρεις».
  • 16(Ιουν) Πραγματοποιηθηκε εκδηλωση-συζητηση με την εφημεριδα δρομου Απατρις με θεμα «ιστορικη αναδρομη αναρχικων εφημεριδων στον Ελλαδικο χωρο.Παραλληλα υπηρχε εκθεση εντυπου ιστορικου υλικου μουσικου και πολιτικου περιεχομενου απο το distro»we dont fight it».
  • 23-24(Ιουν) Συμμετειχαμε συλλογικα στην ανα τοπους καμπανια με μικροφωνικες παρεμβασεις, του συντονισμου αναρχικων απο την κεντρικη Ελλαδα, εναντια στα εργατικα ατυχηματα και την επομενη στην πορεια που ελαβε χωρα στη Λαρισα .

14 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-

ΚΟΙΝΩΝΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…

Καταληψη Ματσαγγου