8% είναι μόνο ότι δεν θέλεις να δεις

0
205

8% είναι μόνο ότι δεν θέλεις να δεις.

Αν αθροίσεις τους ρατσιστές, ομοφοβικούς, σεξιστές, φονταμενταλιστές, φασίστες, ναζί, χουντικούς, βασιλικούς, τραμπούκους, απόγονους των μαυραγοριτών και των συνεργατών των γερμανών και τους κυριολεκτικά και παθολογικά ηλίθιους που υπάρχουν γύρω σου, το 8% που παρουσιάζεται ως το αναμενόμενο εκλογικό ποσοστό της χρυσής αυγής στις δημοσκοπήσεις φαντάζει πολύ μικρότερο από την πραγματικότητα.

Αν ρωτήσετε οποιονδήποτε ηλικιωμένο δικό σας άνθρωπο που έζησε την κατοχή πόσο ήταν το ποσοστό της κοινωνίας συνεργάστηκε με τους Γερμανούς, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα σας βεβαιώσει πως ήταν πολύ περισσότεροι απ αυτό το 8%.

Αυτό για να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις για το ποιόν όσων σήμερα ψηφίζουν χρυσή αυγή.

Οι σημερινοί χρυσαυγίτες, ήταν πάντα εκεί με μια τουλάχιστον ή και όλες μαζί τις ιδιότητες που αναφέρω στην αρχή, ήταν ψηφοφόροι όλων των κομμάτων, κυρίως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, πέρα από αυτούς οι οποίοι ήταν ψηφοφόροι των ξεκάθαρα ακροδεξιών μορφωμάτων.

Δεν είναι παρθενογενημένο αυτό το υποτιθέμενο 8% της ελληνικής κοινωνίας, είναι μοσχαναθρεμμένο από τις όλες κυβερνήσεις και όλα τα κόμματα και φυσικά την εκκλησία.

Είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερο το συνολικό ποσοστό όσων κουβαλούν φασίζουζες νοοτροπίες σε αυτή τη χώρα.

Ναι είναι οι συγγενείς μας, οι γείτονες μας, οι συνάδελφοι, οι συγχωριανοί, οι γονείς, οι συμμαθητές, οι φίλοι, τουλάχιστον ένας στους δέκα απ όσους μας περιστοιχίζουν είναι πλέον και με την βούλα αυτό που όλοι γνωρίζαμε πως ήταν ανεπίσημα, πριν την τεχνητή δημιουργία της χρυσής αυγής από το σύστημα για να τους εντάξει σε μια χειραγωγήσιμη δεξαμενή ψηφοφόρων, προκειμένου να γίνει διαχείριση της οργής της κοινωνίας ενάντια στο σύστημα αυτό.

Ας δώσουμε ένα μπατσάκι στον εαυτό μας, το πρωί που κοιταζόμαστε στον καθρέφτη μας για να ξυπνήσουμε και ας κάνουμε τις στοιχειώδεις διαπιστώσεις απενοχοποιημένα.

Όχι ο τρίτος ξάδερφος απ το χωριό μας, ο οποίος πχ ψήφιζε τα δήθεν κόμματα του δημοκρατικού τόξου, έσπαγε τη γυναίκα του στο ξύλο όταν γυρνούσε τσαντισμένος απ τη χαρτοπαιξία στο καφενείο, αποκαλούσε τους εργάτες του “βρωμοαλβανούς”, ανησυχούσε μην του βγει “πουστάρα” ο γιος του επειδή δεν είχε έφεση στη μπάλα, παντρολογούσε την κόρη του με το που τελείωνε το γυμνάσιο για μην του βγει “πουτάνα σαν τις άλλες που πήγαν τάχα να σπουδάσουν στην Αθήνα και γαμιόντουσαν με τον κάθε αλήτη φοιτητή”, ονειρεύονταν να γίνει μπάτσος για να “γαμεί και να δέρνει” και πιθανόν να έγινε τελικά, ψέλλιζε δειλά αλλά με επιμονή πως “εντάξει δε λέω χούντα ήταν αλλά επί παπαδόπουλου είχαμε κράτος και κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα”, έριχνε φόλες σε σκύλους και γάτες για να σπάσει πλάκα, ήταν το μικρό αφεντικό που δεν κόλλησε ποτέ ένσημο σε εργαζόμενο, ήταν μιζομένος δημόσιος υπάλληλος, καταπατούσε γη και έκαιγε δάση για να χτίσει αυθαίρετο και μετά κάρφωνε τον συμπολίτη του που έχτιζε, το ίδιο αυθαίρετα, μπροστά του επειδή “του έκοβε τη θέα” και αναπολούσε σε κάθε ευκαιρία με μακροσκελείς ηρωικές αφηγήσεις τα καψώνια που έκανε σε “νέους” στο στρατό γιατί έτσι ένιωθε την δύναμη της εξουσίας, ΔΕΝ είναι “παραπλανημένος αμόρφωτος, αφελής αλλά καλό παιδί μωρέ …”.

Είναι Ναζί, γιατί κάποτε πρέπει να το καταλάβουμε και να το χωνέψουμε όλοι πως ο ναζισμός είναι εξ ορισμού αυτή η ποιότητα ανθρώπων τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.

Είναι κατά κύριο λόγο οι συνομοταξία των “αφελών” κουτοπόνηρων και σε αυτόν τον τόπο η κουτοπονηριά είναι κληρονομικό κοινωνικό χάρισμα.

Ναι είναι ναζί και όσο θα τους δικαιολογούμε ως αφελείς ή παραπλανημένους, επειδή είναι “δικοί μας άνθρωποι, τους ξέρουμε, είναι κατά βάθος καλοί άνθρωποι, κατά βάθος έχουν πολύ καλή καρδιά κλπ”, τόσο θα ταΐζουμε το μέλλον μας στα θηρία.

Όχι δεν μπορεί να είναι κάποιος ναζί και καλός άνθρωπος ταυτόχρονα.

Να είστε βέβαιοι πως πίσω απ τις κουκούλες των δοσίλογων που έδειχναν κάποτε πατριώτες και έκαιγαν χωριά, υπήρχαν “οι δικοί μας άνθρωποι, καλοί άνθρωποι, παραπλανημένοι και αφελείς, κατά βάθος καλόκαρδοι κλπ”.

Για κάντε μια στροφή γύρω σας και την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείτε για τα ποσοστά των ναζί σε αυτόν τον τόπο, για κάντε ένα κόπο να μετρήστε “δικούς σας καλούς και αφελείς ανθρώπους, κατά βάθος καλόκαρδους απλούς ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν και πολλά μωρέ από πολιτική” …

Μια μόνο στροφή φτάνει να ζαλιστείτε.

Σωτήρης Θεοχάρης