Εξάρχεια: Για την επίθεση στη συγκέντρωση αφεντικών και «αγανακτισμένων»

0
186

Η ΜΑΧΗ ΘΑ ΔΩΘΕΙ – Για την επίθεση στη συγκέντρωση αφεντικών και «αγανακτισμένων» στα Εξάρχεια.

Το απόγευμα της Πέμπτης 11/4 είχε καλεστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους, με αίτημα να σταματήσει η «υποκινούμενη υποβάθμιση της περιοχής των Εξαρχείων από την βία και την εγκληματικότητα και το εμπόριο ναρκωτικών». Ως διοργανωτές της εκδήλωσης φέρονταν να είναι κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής, οι οποίοι ισχυρίζονται πως θέλουν μια καλύτερη περιοχή γι’αυτούς και τα παιδιά τους. Όμως τι ακριβώς εννοούν με αυτό;

Ας μην γελιόμαστε. Το μεγαλύτερο, αν όχι όλο το σώμα της συγκέντρωσης αποτελούνταν από καταστηματάρχες της περιοχής και φιλήσυχους κατοίκους. Οπότε όταν λένε «καλύτερα εξάρχεια» μάλλον εννοούν Εξάρχεια γεμάτα από μπάτσους που θα διαφυλάσσουν την κοινωνική ειρήνη και θα καταστέλλουν κάθε εξεγερτική δράση, καθώς και μια περιοχή όπου θα σφύζει ακόμα περισσότερο ο εναλλακτικός καταναλωτισμός, επιφέροντας ακόμα περισσότερα κέρδη στις πάσης φύσεως επιχειρήσεις τους (από μαγαζιά εστίασης μέχρι airbnb). Φυσικά οι ίδιοι κάτοικοι και καταστηματάρχες δεν έχουν τίποτα να πουν για τις κατασταλτικές επιθέσεις, με ξυλοδαρμούς και βασανισμούς αγωνιστών. Ακόμα περισσότερο δεν έχουν να πουν τίποτα για τις συνθήκες στα κάτεργα του επισιτισμού στην περιοχή, για τις απολύσεις, την μαύρη εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες, τους τραμπουκισμούς των αφεντικών. Είναι προφανές ότι αυτά τα Εξάρχεια ονειρεύονται, γιατι οι ίδιοι δεν είναι τίποτα άλλο από παράγωγα και υποστηρικτές της καπιταλιστικής – κρατικής μηχανής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης για να «αφουγκραστεί» τους κατοίκους της περιοχής, προσπαθώντας να ψαρέψει ψηφαλάκια για το μέλλον. Δεν υπάρχουν πολλά να λεχθούν γι’αυτό το υποκείμενο. Μιλάμε για έναν γνωστό υπέρμαχο των τεχνοκρατικών και νεοφιλελεύθερων συμφερόντων που δρουν ως κέντρα εξουσίας εντός και εκτός ελλαδικού χώρου εδώ και δεκαετίες, άξιο συνεχιστή της χουντόπληκτης – βασιλικής οικογένειας της ΝΔ εδώ και χρόνια. Έναν άνθρωπο που έχει στήσει όλη την πολιτική του καρίερα πάνω στον θάνατο του πατέρα του, συγκροτώντας και διευθύνοντας με την μητέρα του ένα αντιεπαναστατικό lobby, λοιδορώντας το κίνημα και υποκινώντας παρακρατικές-κατασταλτικές επιθέσεις (σχέσεις με ΧΑ, επιχειρήσεις σκούπα στα Εξάρχεια επι εποχής ΝΔ).

Έτσι, σύντροφοι και συντρόφισσες που είχαμε ενημερωθεί για την συγκέντρωση επιλέξαμε να παρέμβουμε και να βάλουμε τέλος στο ολιγόλεπτο πανηγυράκι τους, τρέποντας τον όχλο και τον Μπακογιάννη σε φυγή, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με τις ιντερνετικές του δηλώσεις και μαγκιές λίγη ώρα αργότερα. Για την ακρίβεια τους πήραμε με τα αυγά, καθώς σε αυτόν τον γελοίο όχλο «αγανακτησμένων» καταστηματαρχών, ιδιοκτητών airbnb και ελάχιστων κατοίκων, είναι το μόνο που αρμόζει. Να καταλάβουν όλοι και όλες πως παρά τις προσπάθειες του κράτους για απομόνωση και μετέπειτα εξευγενισμό της περιοχής, η μάχη θα δωθεί, από τον κόσμο της Αναρχίας με τα υπόλοιπα ενεργά και αξιοπρεπή κομμάτια που συγκροτούν την τοπική κοινωνία, ώστε να αντιμετωπιστούν με όρους αυτοοργάνωσης οι ναρκομαφίες, οι βιαστές και οι συμμορίες κανίβαλων που λυμαίνονται την περιοχή. Μια μάχη που θα χαθεί, αν δεν ενταχθεί από τώρα στο πλαίσιο του ευρύτερου αντικατασταλτικού εξεγερτικού αναρχικού αγώνα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΟΥ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ

Αναρχικοί/ες ενάντια στην καταστολή και την κοινωνική ειρήνη

via athens.indymedia.org