Αρχική » mpalothia - BLOG | Τελευταία νέα » Ζώνη Ε΄: Αλληλεγγύη στην κατάληψη Βανκούβερ Απαρτμάν

Ζώνη Ε΄: Αλληλεγγύη στην κατάληψη Βανκούβερ Απαρτμάν

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε την ταυτόχρονη επίθεση που δέχεται η κατάληψη Βανκούβερ Απαρτμάν από την διοίκηση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και από ανθρωποειδή των ΑΜΕ.
Το ΟΠΑ προκήρυξε ανοιχτή διαδικασία με σκοπό την ανακατασκευή του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η κατάληψη Βανκούβερ Απαρτμάν. Το αποτέλεσμα ήταν:

  • Την τρίτη 9/02 μαζί με περίπου 30 αλληλέγγυους/ες συντρόφους/ισσες έγινε παρέμβαση μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με σπρέι, τρικάκια και κείμενα καθώς και διακοπή της καθιερωμένης γιορτούλας της κοπής της πίτας, όπου ήταν σε εξέλιξη μέσα στο αμφιθέατρο Αντωνιάδου.
  • Την πέμπτη 11/02 πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη
  • Την τρίτη 16/02 και ημέρα καταθέσεων των προσφορών για το έργο της ανακατασκευής πραγματοποιήθηκε μικροφωνική συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του ΟΠΑ
  • Την ίδια μέρα, αλληλέγγυος κόσμος έκανε παρέμβαση στο διαγωνισμό, όπου «η διαδικασία ήταν φιλοξενούμενη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών» και «ομάδα αγνώστων εισέβαλε στο χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού και υφάρπαξε κατατεθείσες προσφορές».

Οι φασίστες για ακόμη μία φορά έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φανούν συνεπείς στον ρόλο των παρακρατικών που έχουν αναλάβει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Γι’ αυτό, πραγματοποίησαν δύο απόπειρες εμπρησμού της κατάληψης, στις 13/3 και στις 19/3.

Εμείς από την πλευρά μας, σαν Ζώνη Ε΄, δεν θα πάψουμε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο εγχειρήματα τα οποία λειτουργούν συλλογικά, αντί-ιεραρχικά, οριζόντια και αυτοοργανωμένα.

Για αυτό τυπώσαμε το παρακάτω αυτοκόλλητο για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους μας.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Αναδημοσίευση από zoni-e.espivblogs.net

POSTER_faseta_5_jQHY8Gx

Δείτε επίσης

ΣΥΒΧΨΑ: Ενημέρωση για την απεργία της Κυριακής 15/7/18

Λάβαμε 19/07/2018 H Κυριακή 15/7/18 αποτέλεσε έναν σημαντικό σταθμό στον αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, για …

Αφήστε μια απάντηση