Αρχική » mpalothia - BLOG | Τελευταία νέα » Εξάρχεια: Καταγγελία για τις μικροσυμπλοκές στο Πολυτεχνείο κατά την διάρκεια των φοιτητικών εκλογών

Εξάρχεια: Καταγγελία για τις μικροσυμπλοκές στο Πολυτεχνείο κατά την διάρκεια των φοιτητικών εκλογών

Smashed Store window

Καταγγελία που στάλθηκε ανώνυμα στις 17/05, σχετικά με τις φοιτητικές εκλογές στο Πολυτεχνείο και τις μικροσυμπλοκές που έγιναν. (Διορθώθηκαν μόνο τα ορθογραφικά λάθη)

Στις 16/5 απόγευμα γύρω στις 6 έγιναν μικροσυμπλοκές μιας μικρής ομάδας με την περιφρούρηση των ΕΑΑΚ στη πύλη της Στουρνάρη. Είχαν 2 πρώτες γραμμές (η πρώτη γραμμή ήταν από κοκκινογραμμίτες (αναγνωριστήκαν άτομα) με ασπίδες του διστόμου και παλούκια και στην πίσω γραμμή ήταν τα ΕΑΑΚ.

Την δεύτερη φορά που τα ΕΑΑΚ (και κοκκινογραμμιτών) έτρεξαν πάνω στη Στουρνάρη την μικρή ομάδα μέχρι το κινέζικο (το μικρούλι), πέταξαν άδεια μπουκάλια, πυροτεχνήματα και ένα δυναμίτη εναντίον της μικρής ομάδας όσο και στον άκυρο κόσμο που είχε εκείνη την στιγμή η Στουρνάρη (και που κατέβηκε να δει τι γίνετε). Κάποιος από την περιφρούρηση απείλησε την μικρή ομάδα με οχτάβολο και άρχισε να ρίχνει, η μικρή ομάδα τους φώναζε να σταματήσουν γιατί έχει και άκυρο κόσμο και οι βολές και τα μπουκάλια έπεφταν όπου να ‘ναι.

Δείτε επίσης

Αθήνα: Τουρνουά Ποδοσφαίρου στο Λόφο του Στρέφη με μουσική, φαγητό και ποτό

Για εμάς η εκκένωση και κατεδάφιση του κατειλημμένου γυμναστηρίου είναι μια ξεκάθαρη επίθεση σε εκείνους και εκείνες που δεν χωράνε στον κανιβαλιστικό κόσμο της εξουσίας, που προσπαθούν μέσω της αυτοοργάνωσης να αντιπροτάξουν έναν άλλον τρόπο ζωής και εναντιώνονται στο κράτος και το κεφάλαιο. Οι καταλήψεις είναι δομές αντίστασης, κάλυψης αναγκών και βάσεις ενός πολύμορφου α/α κινήματος και θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο, ότι θα διεκδικούμε τον ζωτικό χώρο με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Αφήστε μια απάντηση