Αρχική » mpalothia - BLOG | Τελευταία νέα » Αθήνα: Ενημέρωση από τις εκκενώσεις των καταλήψεων Gare, Ζαΐμη, Ματρόζου

Αθήνα: Ενημέρωση από τις εκκενώσεις των καταλήψεων Gare, Ζαΐμη, Ματρόζου

09:49 Σήμερα Δευτέρα 12 Μάρτη στις 6πμ ξεκίνησε μια κατασταλτική επιχείρηση εναντίον καταλήψεων στην Αθήνα. Πρώτα έγινε εισβολή στη GARE, στη συνέχεια στη Ματρόζου 54 της κοινότητας καταλήψεων Στέγης και Αγώνα Κουκακίου και ακολούθησε η εισβολή στη Ζαΐμη. Έξω από τη Ματρόζου χτυπήθηκαν και συνελήφθηκαν δυο ακόμα σύντροφοι, ενώ στα Εξάρχεια οι κρατικοί δολοφόνοι τραμπουκίζουν αλληλέγγυους και απειλούν τη γειτονιά.

Αυτή η εκτεταμένη κατασταλτική επιχείρηση αποτελεί μια απεγνωσμένη προσπάθεια του κράτους και ειδικότερα της εθνικιστικής αριστεράς να απαντήσει στη μαζική και μαχητική παμβαλκανική διεθνιστική-αντιφασιστική κινητοποίηση αλληλεγγύης με την κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη.

Δεν θα αφήοσυμε κανέναν μόνο του στον αγώνα. Δεν αφήσουμε μέτρο γης στην κρατική-καπιταλιστική λεηλασία.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στη ΓΑΔΑ Δευτέρα 12 Μάρτη 10:30πμ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 7μμ Πολυτεχνείο (Γκίνη)

Δομή Αυτοάμυνας Καταλήψεων κι Εγχειρημάτων Στέγασης Μεταναστών

********

08:29 Προσοχή σε όποιον όποια προσπαθεί να προσεγγίσει τα Εξάρχεια και συγκεκριμένα την οδό Ζαΐμη. Τραμπουκίστηκε συντρόφισσα η οποία προσπάθησε να αποκτήσει οπτική επαφή με το κτήριο από τη μεριά της Τοσίτσα. Παραλίγο προσαγωγή αλλά ευτυχώς αφέθηκε.

********

Ενημερωση απο εκκενωση Ζαιμη

08:23 Εκκενώθηκε η κατάληψη Ζαΐμη 11 γύρω στις 7 το πρωί. Από ενημέρωση δεν υπήρχε κόσμος μέσα που να έχει συλληφθεί. Υπάρχει αστυνομικός κλοιός. Μια διμοιρία στη συμβολή Στουρνάρη, Ζαιμη και δυο απο Τοσιτσα και Ζαΐμη. Ασφαλίτες υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη Σουλτάνη και Οπκε περιφέρονται γύρω από το τετράγωνο της Ζαΐμη.

********

εκκένωση Ματρόζου

07:30 Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η εκκένωση της κατάληψης Ματρόζου στο Κουκάκι.

*******

Ένα χρόνο μετά. Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε.

07:20 Να σημειώσουμε ότι η επιχείρηση γίνεται ακριβώς ένα χρόνο από την εκκένωση της Βίλα Ζωγράφου και της Αλκιβιάδου, που είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλεισμό 120 μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά και την επιτυχημένη αποτροπή της προγραμματισμένης εισβολής στη GARE την ίδια μέρα. Επίσης, να σημειώσουμε ότι η GARE εκκενώθηκε στις 26 Νοέμβρη ’17 και ανακαταλήφθηκε στις 2 Δεκέμβρη.

« Η υπεράσπιση των εστιών αγώνα είναι αδιαχώριστη από τις άμεσες κοινωνικές συγκρούσεις. Οι κύριες άμυνες των κοινοτήτων αντίστασης, είναι η δυναμική των αγώνων στους οποίους συμμετέχουν και το εύρος του ελεύθερου κοινωνικού χώρου που δημιουργούν μαχητικά. Κάθε εγχείρημα κοινωνικής αυτονόμησης δεν μπορεί παρά να συνδέεται με το σύνολο της ταξικής και κοινωνικής αντίστασης. Με την κοινωνική δραστηριότητά της η Κατάληψη GARE δεν έφτιαξε έναν τόπο αποσπασματικής-εναλλακτικής ανακούφισης και παθητικής ανοχής στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Εκείνοι που τάσσονται σε όλο το βάθος της σύγκρουσης, στα κινηματικά μέτωπα, στις επιθετικές πρωτοβουλίες, στο έργο της κοινωνικής επιβίωσης και στην οργανωτική προσπάθεια, δεν έχουν λόγους να φοβούνται την καταστολή. Ένας αστυνομοκρατούμενος χώρος μπορεί να γίνει μεγαλύτερο πρόβλημα για το κράτος, από την κοινωνική οικειοποίησή του. Διότι η μαχητική αυτοοργάνωση ενάντια στον κόσμο της εξουσίας, του κράτους και του καπιταλισμού, δεν οριοθετείται. » (Από το κείμενο αποτίμησης της κατασταλτικής απόπειρας εναντίον της Κατάληψης GARE το Νοέμβρη του ’17)

Έμπρακτη αλληλεγγύη με όλες τις εστίες αγώνα

 Κατάληψη GARE

********

ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΜΑΤΡΟΖΟΥ

07:03 ΕΚΚΕΝΩΣΗ στη Ματρόζου 45 τώρα στο Κουκάκι. ανάγκη για κόσμο. έχει απέξω μια κλούβα οι μπάτσοι δεν έχουν μπει ακόμα.

περισσότερες πληροφορίες μετά

έχουν μάλλον γίνει 2 προσαγωγές απέξω. με προσοχή

Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου

********

Συλλήψεις και ξυλοδαρμός συντρόφων έξω από τη Ματρόζου

Από στιγμή σε στιγμή οι μπάτσοι θα μπουν στην κατάληψη. Συνέλαβαν και χτύπησαν ένα σύντροφο και μια συντρόφισσα της κοινότητας του Κουκακίου που προσέτρεξαν έξω από την κατάληψη.

Οι πολιορκούμενοι σύντροφοι καλούν τώρα κόσμο στο Κουκάκι, έξω από τις καταλήψεις Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 18 και Αρβάλη.

********

06:46 Στις 6:15 μια μικτή δύναμη ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ασφαλιτών εισέβαλε στην Κατάληψη GARE. Δέκα λεπτά αργότερα ξεκίνησε επιχείρηση στην Κατάληψη Ματρόζου της κοινότητας καταλήψεων Στέγης και Αγώνα Κουκακίου. Υπάρχει έντονη κινητικότητα μπάτσων στη γειτονιά των Εξαρχείων. Ενδεχομένως να ακολουθήσουν κι άλλες εισβολές σε Εξάρχεια και Κουκάκι.
Να σημειώσουμε ότι οι δυο καταλήψεις που χτυπιούνται αυτή τη στιγμή συμμετείχαν στη Παμβαλκανική Διεθνιστική-Αντοφασιστική κινητοποίηση αλληλεγγύης με την Κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Μάρτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ (δεξιά κι αριστερά) ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ

Κατάληψη GARE

via athens.indymedia.org

Έκτακτο: Εισβολή μπάτσων στη GARE αυτή τη στιγμή 

06:17 Αυτή τη στιγμή μπάτσοι εισβάλουν στην Κατάληψη GARE, που είναι περικυκλωμένη από ΜΑΤ.

Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει

Κατάληψη GARE

mpalothia.net

Δείτε επίσης

Αθήνα: Διήμερο μπαζάαρ βιβλίου για την στήριξη φυλακισμένων αγωνιστών

Διήμερο Bazaar βιβλίου για την οικονομική ενίσχυση φυλακισμένων αγωνιστών: Σάββατο 29/9 από τις 12.00 στην …

Αφήστε μια απάντηση