Χιλή: Αφίσα αλληλεγγύης στους αναρχικούς αιχμάλωτους Juan, Nataly και Enrique, που δικάζονται από τις 24 Μαρτίου

0
158

ΟΥΤΕ ΕΝΟΧΟΙ ΟΥΤΕ ΑΘΩΟΙ

ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Στις 18 Σεπτεμβρίου, 2014, οι Nataly Casanova και Juan Flores, συνελήφθησαν κατά την επιδρομή της αστυνομία και των μέσων μαζική ενημέρωσης, οι οποίοι κατηγορούνται με τον αντιτρομοκρατικό νόμο για την τοποθέτηση εκρηκτικών σε διάφορα μέρη στο Σαντιάγο.

Μερικούς μήνες αργότερα,ο Enrique Guzmán, που τους επισκεπτόταν συχνά στη φυλακή, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για του ίδιους λόγους. Παρουσιάστηκαν εξαρχής ως εσωτερικοί εχθροί που πρέπει να τους καταπολεμήσουν, και έχουν παραμείνει από τότε σε κράτηση.

Στις 24 Μαρτίου ξεκίνησε το δικαστήριο εναντίων των συντρόφων υπερασπίζοντας το μονοπώλιο της βίας από το κράτος, επιτίθενται στις αναρχικές ιδέες και τιμωρούν την αλληλεγγύη με την απειλή της μακροχρόνιας ποινής διαρκής φυλάκισης.

Οι δίκες αποτελούν περιπτώσεις αυτο-επιβεβαίωσης και έχουν μεγάλη σημασία για τις αρχές και για το θέατρο της δημοκρατίας οι οποίες αναμεταδίδονται από τα όργανα της προπαγάνδας, επιδιώκοντας να κλονίσουν τους συντρόφους μας και να τους καταδικάσουν σε παραδειγματική τιμωρία, προκειμένου να εκφοβίσουν όποιον τολμά να επαναστατήσει ενάντια στην εξουσία. Είναι στο χέρι μας να μετατρέψουμε αυτές τις περιπτώσεις σε αρένα μάχης και να υπερασπιστούμε τους συντρόφους μας.

Αν τιμωρήσουν την αλληλεγγύη, εμείς θα απαντήσουμε με περισσότερη οργή. Δράσεις χωρίς όρια ενάντια σε Κράτος και Αρχές.

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

NATALY, JUAN ΚΑΙ ENRIQUE ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

(Πηγή : insurrectionnewsworldwide)

(Μετάφραση : Traces of Fire)