Τι κρύβει η επίθεση στο δημοτικό συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

0
198

Τι κρύβει η επίθεση των τραμπούκων στο δημοτικό συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Το πογκρόμ από τον «ιδιωτικό στρατό του προέδρου», μια δράκα οργανωμένων τραμπούκων, επαναλήφθηκε τη Δευτέρα 22 Δεκέμβρη. Αυτή τη φορά η επίθεση δεν έγινε στο δρόμο και δεν είχε στόχο τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και τον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο της «Στρούγκας», αλλά έγινε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και είχε στόχο τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Τέσσερις απ’ αυτούς συν ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου κατέληξαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, μετά την επίθεση της γνωστής οργανωμένης ομάδας των τραμπούκων (τουλάχιστον 50 άτομα), ενώ η συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου διακόπηκε.

Δεν χρειάζεται να ψάξει κανείς για τους ηθικούς αυτουργούς της νέας επίθεσης. Αρκεί μια ματιά στις «υπαλληλικές» κιτρινόμαυρες ιστοσελίδες τις προηγούμενες μέρες, για να φανεί ότι το «μεγάλο αφεντικό» στοχοποιούσε τη νέα δημοτική διοίκηση της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, από την οποία ήθελε να αποσπάσει –καθαρά εκβιαστικά- την έγκριση της μελέτης υψομέτρων, χωρίς να τηρούνται καν οι στοιχειώδεις νομικές προϋποθέσεις γι’ αυτή την έγκριση. Πέρα από την καραμπινάτη παρανομία της αρπαγής 6 στρεμμάτων του άλσους, την οποία η διοίκηση Βασιλόπουλου έκανε γαργάρα (αναλυτικά δείτε εδώ), αποδεχόμενη την ισχύ του αντισυνταγματικού νόμου 4277/2014 (αντισυνταγματικού γιατί υλοποιεί το «σχέδιο Γρανίτσα», επεκτείνοντας με νόμο το ρυμοτομικό σχέδιο σε βάρος του Αλσους, πράγμα που έχει κριθεί παράνομο με τρεις διαδοχικές αποφάσεις του ΣτΕ), η μελέτη υψομέτρων, της οποίας την έγκριση ζητά η εταιρία του Μελισσανίδη (η οποία δεν έχει καν παραχωρητήριο για την έκταση από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ), δεν συνοδεύεται καν από τη μελέτη υπογειοποίησης του βασικού οδικού άξονα, η οποία –όπως έχει αποκαλύψει η «Κόντρα»- ακόμη εκκρεμεί (δείτε εδώ).

Οι μαφιόζοι καπιταλιστές, όμως, δεν καταλαβαίνουν από τέτοια. Θέλουν τους πολιτικούς να λειτουργούν ως απλοί υπάλληλοί τους, συμπράττοντας ακόμη και σε κραυγαλέες παρανομίες. Χρησιμοποιούν τους τραμπούκους τους σαν συμμορία τύπου ΚΑΡΦΙΤΣΑ για να επιτεθούν όχι μόνο σε πολίτες που αντιτίθενται στα σχέδιά τους, αλλά και σε θεσμικά όργανα του αστικού κράτους εν ώρα συνεδρίασης. Συμπεριφέρονται στο πολιτικό σύστημα εξουσίας με έσχατη περιφρόνηση, γεγονός που θυμίζει καταστάσεις λατινοαμερικάνικων μπανανιών. Και είναι πραγματικά ερώτημα αν το ελληνικό αστικό πολιτικό σύστημα, το βαρυμένο με τόσες «αμαρτίες», θα συνεχίσει να ανέχεται μια τέτοια συμπεριφορά απέναντί του από έναν καπιταλιστή.

To σκηνικό ήταν στημένο με κάθε λεπτομέρεια από την αρχή μέχρι το τέλος. Ηταν γνωστό πως στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβούλιου υπήρχε θέμα σχετικό με το Αλσος και τα 6 στρέμματα που θέλει να αρπάξει ο Μελισσανίδης. Οι «υπαλληλικές» ιστοσελίδες οργίαζαν επί μέρες, ότι ο Βασιλόπουλος αρνείται να εφαρμόσει το νόμο. Εφτιαχναν κλίμα δηλαδή. Οι τραμπούκοι πήραν θέση στο ακροατήριο της αίθουσας και ο Αράπογλου ανέλαβε να οργανώσει την προβοκάτσια. Ζήτησε, έτσι στα ξεκούδουνα, να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ. Η πλειοψηφία αρνήθηκε και αυτό ήταν το σύνθημα για να εφορμήσουν οι τραμπούκοι και να τα κάνουν «γης Μαδιάμ». Η αστυνομία, όπως αποκάλυψε ο Βασιλόπουλος, ήταν ειδοποιημένη για ενδεχόμενο επεισοδίων. Εστειλε μόνο δυο ασφαλίτες, οι οποίοι παρακολουθούσαν απαθώς τους τραμπούκους να βρίζουν, να απειλούν και να ξυλοκοπούν δημοτικούς συμβούλους και άλλους πολίτες (μεταξύ αυτών και γνωστός μπλόγκερ της πόλης, που στο τσακ γλίτωσε το λιντσάρισμα). Και βέβαια, παρά τη διάπραξη σωρείας αυτόφωρων αδικημάτων, μπροστά στα μάτια των ασφαλιτών δεν συνελήφθη ούτε ένας! Συνέβη ό,τι κι στις 20 Ιούνη, όταν τα ΜΑΤ έκαναν πλάτες στους τραμπούκους για να επιτεθούν με δολοφονική μανία ενάντια στον κόσμο του Συντονιστικού και στη συνέχεια οι ασφαλίτες μπήκαν μαζί τους στη «Στρούγκα», όταν έσπασαν το ρολό της εισόδου και βανδάλισαν το χώρο.

Καθαρές λύσεις εδώ και τώρα

Το θέμα που θα συζητούσε το δημοτικό συμβούλιο αφορά έγγραφο του Διευθυντή Δασών Αθηνών Σωτήριου Σίμνου («γνωστού» σ’ εμάς που ασχολούμαστε χρόνια με τα δασικά θέματα), ο οποίος με περισσή ιταμότητα απαιτεί από το δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, να αναθεωρήσει τη μελέτη με τίτλο «Προστασία Διαχείρισης και Ανάπλασης Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας», έτσι που να αφαιρεθούν τα 6 στρέμματα που με παράνομο και αντισυνταγματικό τρόπο παραχωρήθηκαν στον Μελισσανίδη για το γήπεδο. Ο Βασιλόπουλος είχε φροντίσει να διαρρεύσει την εισήγησή του προς το δημοτικό συμβούλιο, που έλεγε ότι ο Δήμος δεν παραχωρεί τίποτα από το άλσος και «επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του για την υπεράσπιση των εννόμων συμφερόντων του που σχετίζονται με το Αλσος», οπότε ήταν βέβαιο ότι θα υπήρχε «παρέμβαση» των τραμπούκων. Οπως και έγινε, αφού ο Αράπογλου φρόντισε να φανεί ότι η επίθεση δήθεν έγινε επειδή η πλειοψηφία αρνιόταν να συζητήσει εκτός ημερήσιας διάταξης το ζήτημα του γηπέδου.

Το συγκεκριμένο έγγραφο του Σίμνου δεν αποτελεί διοικητική πράξη, για να ζητήσουμε από το Δήμο να προσφύγει στο ΣτΕ (εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας) ζητώντας την ακύρωσή του. Υπάρχουν, όμως, άλλα νομικά μέσα, τα οποία ο Δήμος οφείλει να ασκήσει άμεσα. Να υποβάλει αίτηση θεραπείας στον Σίμνο, ζητώντας την ανάκληση του εγγράφου του και την έγκριση της μελέτης ανάπλασης του Αλσους. Αν αυτός την απορρίψει, να υποβάλει ιεραρχική προσφυγή, ζητώντας από τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής να ανακαλέσει αυτός το έγγραφο Σίμνου.

Ο Δήμος έχει νομική υπηρεσία, οι αποφάσεις του ΣτΕ για το Άλσος είναι γνωστές, επομένως πρέπει άμεσα να κινηθεί στην κατεύθυνση αυτή, για να ανοίξει το θέμα και να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Το κυριότερο. Ο Δήμος πρέπει ν’ αφήσει τα «ήξεις αφήξεις». Δεν μπορεί σε ό,τι αφορά τη μελέτη ανάπλασης του Αλσους να δηλώνει ότι δε δέχεται την αποκοπή των 6 στρεμμάτων, αλλά σε ό,τι αφορά τη μελέτη υψομέτρων να δηλώνει έτοιμος να δώσει υψόμετρα στην εταιρία του Μελισσανίδη και για τα 6 στρέμματα (φτάνει η εταιρία να συμπληρώσει σωστά το φάκελο της μελέτης).

Η διοίκηση Βασιλόπουλου είναι υποχρεωμένη «εδώ και τώρα» να κάνει δυο πράγματα:

Πρώτο, να δηλώσει ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να εγκρίνει μελέτη υψομέτρων για τα 6 στρέμματα, γιατί αυτά αρπάζονται παράνομα και αντισυνταγματικά από το Άλσος.

Δεύτερο, να επιστρέψει στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ το φάκελο με τη μελέτη υψομέτρων και να σταματήσει κάθε επαφή μαζί της, διότι αυτή η εταιρία δεν είναι ιδιοκτήτης της έκτασης, ούτε έχει παραχωρητήριο από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ.

Αυτές είναι οι στοιχειώδεις υποχρεώσεις της διοίκησης Βασιλόπουλου, για να σταματήσουν τα παιχνίδια και η ίδια να πείσει πως έχει σκοπό να εφαρμόσει έμπρακτα όσα υποστηρίζει στα λόγια. Αν συνεχίσει τα «παιχνιδάκια» με τον Μελισσανίδη, ακολουθώντας μια τακτική «κατευνασμού», θα είναι υπόλογη απέναντι στο λαό της πόλης. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, κύριοι και κυρίες της «Δύναμης Πολιτών».

ΥΓ1: Έγινε και πάλι καθαρό, ότι ο Μελισσανίδης, που δεν έχει τα λεφτά να κατασκευάσει το γήπεδο-εμπορική επιχείρηση (δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Κόντρας» εδώ), δημιουργεί συνθήκες που θα του επιτρέψουν να φορτώσει στους «εχθρούς της ΑΕΚ», αλλά και στους ίδιους τους οπαδούς της την ευθύνη για τη μη κατασκευή του γηπέδου. Θα πει ότι φταίνε εκείνοι που αντιδρούν στα σχέδιά του, οι οποίοι προκάλεσαν «τον αγνό λαό της ΑΕΚ», που έκανε τα επεισόδια. Το ίδιο είχε πει και μετά το πογκρόμ της 20ής Ιούνη, όταν η πίεση του Συντονιστικού Κατοίκων και το βάρος των γεγονότων ανάγκασαν τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κωλοτούμπα και να εγκαταλείψει τη συμφωνία που είχε συνάψει στα γραφεία του ομίλου Μελισσανίδη. Η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών της ΑΕΚ, βέβαια, δεν έχει καμιά ανάμιξη στα επεισόδια. Μια δράκα ανεγκέφαλων τραμπούκων τα οργανώνει και τα διεκπεραιώνει, όχι με δική της πρωτοβουλία, αλλά εκτελώντας εντολές. Η επίθεση στο δημοτικό συμβούλιο δημιουργεί το κατάλληλο σκηνικό για να την κάνει ο Μελισσανίδης από το σχέδιο «γήπεδο στο Αλσος» με ελαφρά πηδηματάκια.

ΥΓ2: Ο Βασιλόπουλος, ακόμη και μετά την επίθεση, συναντήθηκε με «φιλάθλους της ΑΕΚ», μην ακυρώνοντας το ραντεβού που είχε μαζί τους! Ουδεμία έκπληξη για μας. Ο άνθρωπος που χρησιμοποιήθηκε ως delivery boy των Φλαμπουράρη-Στρατούλη, για να σερβίρει στη Νέα Φιλαδέλφεια τη συμφωνία που αυτά τα στελέχη έκλεισαν για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μελισσανίδη, ο άνθρωπος που είχε μυστικές συναντήσεις με τον project manager του Μελισσανίδη και ουδέποτε τόλμησε να τις διαψεύσει, ο άνθρωπος που άλλα λέει τη μια μέρα και άλλα την άλλη, ανάλογα με το ακροατήριο, στερείται της στοιχειώδους πολιτικής και προσωπικής αξιοπρέπειας, που επιβάλλει την ακύρωση ενός τέτοιου ραντεβού μέσα σ’ ένα σκηνικό πολέμου, το οποίο περιλαμβάνει σαν εχθρό και τον ίδιο και την παράταξή του.

ΥΓ3: Το παραμυθάκι «εμείς θέλουμε το γήπεδο στα όρια του οικοπέδου της ΑΕΚ», που ακούγεται και ξανακούγεται από τους «Βασιλόπουλους», καλό είναι κάποια στιγμή να σταματήσει. Τέτοιο ζήτημα δεν τέθηκε ποτέ από την πλευρά Μελισσανίδη, όπως δεν είχε τεθεί και από την πλευρά Γρανίτσα. Κανένας καπιταλιστής (ο Μελισσανίδης εν προκειμένω) δε θα επένδυε λεφτά για να φτιάξει ένα γήπεδο που απλώς θα φιλοξενεί τους αγώνες μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Δε βγαίνουν λεφτά από τα εισιτήρια κάθε δεκαπέντε μέρες. Κάπως έτσι δεν ακυρώθηκε και η κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ στο Βοτανικό, όταν το ΣτΕ ακύρωσε την κατασκευή του mall που ήθελε να φτιάξει ο Βωβός; Οι καπιταλιστές βάζουν τα λεφτά τους όχι από αγάπη για την ομάδα, αλλά από αγάπη για το μέγιστο κέρδος. Αντί, λοιπόν, ορισμένοι να παίζουν με τον «πόνο» των φιλάθλων της ΑΕΚ, ας τους πουν την αλήθεια και ας τους υποδείξουν τον πραγματικό εχθρό της ομάδας τους και της ιστορίας της. Πολλοί έχουν ήδη αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι ο Μελισσανίδης, όπως ακριβώς πούλησε την ΑΕΚ στο παρελθόν για να κονομήσει, έτσι και τώρα κοροϊδεύει τον κόσμο της δημοφιλούς ομάδας.

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

via ΚΟΝΤΡΑ