Συλλαλητήριο ενάντια στις πολιτικές του μνημονίου την Δευτέρα 8/10 στο Ρέθυμνο

Πανεργατικό Συλλαλητήριο ενάντια στις πολιτικές του μνημονίου αλλά και τη σταδιακή αποψίλωση και υποβάθμιση του Ρεθύμνου, διοργανώνουν τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα έξω από το δημαρχείο οι τρεις δευτεροβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο και Ο.Ε.Β.Ε. Ρεθύμνου.

Στο κάλεσμα που εξέδωσαν επισημαίνεται:

«Οι αντοχές της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας, από την οικονομική κρίση και την πολιτική που ασκείται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, δοκιμάζονται ξανά μπροστά στην αναλγησία Τρόικας και Συγκυβέρνησης που (παρά την προγραμματική συμφωνία της τελευταίας και τις ρητές προεκλογικές δεσμεύσεις των τριών κομμάτων που την στηρίζουν) δεν διστάζουν να επιβάλουν ένα ακόμη επώδυνο πακέτο μέτρων, οδηγώντας έτσι την ελληνική κοινωνία σε όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα.

Η πολιτική του μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας, της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους, πρέπει να ανατραπεί.

Παράλληλα, σε τοπικό επίπεδο, βλέπουμε το Ρέθυμνο να αποψιλώνεται και να υποβαθμίζεται καθημερινά. Το Νοσοκομείο μας υπολειτουργεί και είναι έντονες οι φήμες περί συγχώνευσης με το Νοσοκομείο Χανίων, οι σχολές του Ρεθύμνου του Πανεπιστημίου Κρήτης έχουν αποψιλωθεί από διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, το ΤΕΙ του Ρεθύμνου ετοιμάζεται να κλείσει ή να μεταφερθεί σε όμορο νομό, το λιμάνι του Ρεθύμνου ξεπουλιέται…

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, στις 7:00 μ.μ. τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και όλους εκείνους που πλήττονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές».

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες