Παν. Σωμ. Εργαζομένων WIND : Δελτιο Τυπου σχετικά με την Ε.Σ.Σ.Ε & τη Forthnet μαζι με πρόγραμμα δράσης – Ενημέρωση προς το καταναλωτικό κοινό

2/02/2015

Δελτίο Τύπου

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Έχουμε μπει ήδη στον τρίτο μήνα διαπραγματεύσεων με επανειλημμένες αποφάσεις των Γενικών μας Συνελεύσεων για διεκδίκηση επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης. Παρόλο, που σύμφωνα με τα λόγια των εκπροσώπων της Διοίκησης της WIND, η συλλογική σύμβαση συμβάλλει στην εργασιακή ειρήνη, καμία πραγματική διαπραγμάτευση δεν έχει γίνει, καθώς η εταιρεία εμμένει πεισματικά στις θέσεις της για μειώσεις. Αυτό που διαπραγματεύεται είναι τί είδους μειώσεις θα γίνουν και τίποτα άλλο. Το Σωματείο μας, πάραυτα, ζήτησε εκ νέου συνάντηση για την Τρίτη 27/1, αλλά τελικά το HR μετέφερε αυτήν την συνάντηση για Τετάρτη 4/2.

Σε όλο αυτό το διάστημα, η Διοίκηση της WIND απάντα στις κινητοποιήσεις του Σωματείου με εξώδικά στα οποία εκτός από απειλές, αναφέρουν ότι δήθεν παραπλανούμε τους συναδέλφους με καταστροφολογία και σενάρια που ποτέ δεν ειπώθηκαν. Προς αποφυγή άλλων τέτοιων αισχρών επιθέσεων και για να διασφαλίσουμε την διαφάνεια των μεταξύ μας συζητήσεων, απαιτήσαμε για άλλη μια φορά από τον κο Καρμίρη και την κα Τσίτουρα να τηρούνται πρακτικά κατά τις διαπραγματεύσεις. Παράλληλα, από τις 15 Δεκεμβρίου η εταιρεία καλύπτει θέσεις εργασίας με εργαζόμενους Voucher με μισθούς των 250 ευρώ χωρίς ένσημα, οι οποίες επιδοτούνται πλήρως από τον Ο.Α.Ε.Δ..

Στο μεταξύ, ένα σημαντικό ζήτημα που προέκυψε ήταν η αποστολή ενός email από τον κο Καρμίρη προς την γραμματέα του Σωματείου μας Χρύσα Μπακοπούλου, όπου επισυναπτόταν ένα excel το οποίο έδειχνε με αριθμούς πόσους υπαλλήλους χρειάζονται (ή δεν χρειάζονται), μετά την επικείμενη εξαγορά της FORTHNET από την WIND. Το συγκεκριμένο αρχείο εμφάνιζε ως «περισσευούμενους» 242 υπαλλήλους. Τηρώντας τις απαραίτητες διαδικασίες και ασκώντας τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, ζητήσαμε να πληροφορηθούμε τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με την FORTHNET και τι επιπτώσεις θα έχει ή μπορεί να έχει μια μελλοντική εξαγορά στην απασχόληση στην επιχείρηση. Όταν εν τέλει επετεύχθη συνάντηση με τους ιθύνοντες, αυτοί ισχυρίστηκαν ότι εφόσον ακόμη δεν υφίσταται ούτε καν δεσμευτική προσφορά δεν δικαιούμαστε ενημέρωση, το συγκεκριμένο αρχείο αποτελεί μια «άσκηση», ένα προσχέδιο του HR «άνευ αξίας», το οποίο δεν χρήζει προσοχής ή συζήτησης.  Να μην παραλείψουμε ότι επισημάνθηκε από την πλευρά τους η ανήθικη (!) συμπεριφορά της συναδέλφου που ανέδειξε το θέμα (κατά τους ίδιους θα έπρεπε να τους πάρει ένα τηλέφωνο και να σβήσει το mail)… Στην συγκεκριμένη συζήτηση, το HR αρνήθηκε να κρατηθούν πρακτικά. Επίσης, η αποδέκτης του email έλαβε warning letter δύο ημέρες αργότερα με το οποίο κατηγορήθηκε για απρεπή συμπεριφορά. Σύμπτωση????

Σε κάθε περίπτωση, το Σωματείο μας βρίσκεται σε επιφυλακή για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων του συνόλου αλλά και κάθε ατόμου ξεχωριστά.  Με συλλογική δράση μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο.  Θα ακολουθήσουν περιοδείες όπου θα ενημερώσουμε για την 48ωρη απεργία που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση και τον συντονισμό των δράσεών μας για επίτευξη υπογραφής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με βάση τις ανάγκες μας για όλους. Οι δράσεις μας θα συνεχιστούν μέχρι την επίτευξη των στόχων μας.

Συγκεκριμένα, με τη στήριξη συνελεύσεων γειτονιών και συλλογικοτήτων έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω δράσεις:

Τρίτη 3/2 ώρα 7μμ, παρέμβαση στο καταναλωτικό κοινό έξω από το κατάστημα της WIND στην Αγία Παρασκευή, διεύθυνση Λ. Μεσογείων 429.

Πέμπτη 5/2, ώρα 6μμ, παρέμβαση στο καταναλωτικό κοινό έξω από το κατάστημα της WIND στην πλατεία Βικτωρίας, διεύθυνση Πλ. Βικτωρίας 2.

Παρασκευή 6/2, ώρα 7μμ, παρέμβαση στο καταναλωτικό κοινό έξω από το κατάστημα της WIND στην Αργυρούπολη, διεύθυνση Κύπρου 110.

Τρίτη 12/2, ώρα 7μμ. παρέμβαση στο καταναλωτικό κοινό έξω από τα καταστήματα της WIND στο Ζωγράφου και στα Ιλίσια, διευθύνσεις Λ. Αλ. Παπάγου 75 & Γρ. Αυξεντίου 52-54 αντίστοιχα.

Παρασκευή 13/2, ώρα 7μμ παρέμβαση στο καταναλωτικό κοινό έξω από τα καταστήματα της WIND στο Περιστέρι, διεύθυνση Π. Τσαλδάρη 61 & Π. Τσαλδάρη 33.

Μπροστά στην προκλητική αδιαλλαξία της διοίκησης, ισχυροποιούμε το σωματείο μας και διεκδικούμε την κατοχύρωση μισθών κι θέσεων εργασίας μας. Γι’ αυτό το λόγο καλούμε τους συναδέλφους μας καθώς και τα αλληλέγγυα σωματεία, φορείς, συνελεύσεις & άλλες συλλογικότητες, να παραστούν σε αυτές τις παρεμβάσεις μας και να ενδυναμώσουν τον αγώνα μας για τη διεκδίκηση νέας σύμβασης.

Συλλογικά αγωνιζόμαστε ενάντια στις μειώσεις μισθών, στην κατάργηση δικαιωμάτων και στις απολύσεις. Διεκδικούμε συλλογική σύμβαση με ικανοποιητικούς όρους για όλους, υπερασπιζόμαστε τις θέσεις εργασίας μας,  υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπειά μας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

και

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ (Wind)

www.pasetim.com

Στάλθηκε στην mpalothia

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες