Μια σύγχρονη ιλαροτραγωδία…. Πλέον και η ΝΔ μαζεύει ρούχα για τους απόρους….

“Να σε κάψω Γιάννη μου, να σε αλείψω λάδι”…..

Η είδηση μοιάζει με τρολλιά αλλά είναι πραγματικότητα:

Η Νέα Δημοκρατία μαζεύει ρούχα για τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη (http://www.zougla.gr/greece/article/kriti-mazevoun-rouxa-gia-aporous-sto-iraklio)….

Και σαν νοήμον άνθρωπος αναρωτιέμαι… Να γελάσω με την είδηση? Να κλάψω? Ή να πάρω επιτέλους ένα όπλο και να χρησιμοποιήσω ως κινούμενους στόχους, τους φταίχτες πολιτικούς και παρατρεχάμενους τους για την κατάντια που έχουμε περιέλθει?

Η λογική λέει πως όλα αυτά είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου του καπιταλισμού, που σκοπό έχει να μας επιστρέψει (ως εργαζόμενους και ως ανθρώπους) σε νέο σκοταδιστικό Μεσαίωνα, για να γίνουμε επιτέλους τα άβουλα εργατικά – καταναλωτικά υπάκουα πρόβατα που θα μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους μέσω της εξαθλίωσης μας….

Αλλά η καρδιά που φουσκώνει κάθε μέρα και αποβάλλει κάθε ικμάδα λογικής βιώνοντας την τρέχουσα “οικονομική κρίση” τους, ζητάει την άμεση και ουσιαστική αντίδραση. Αυτή που θα τους κάνει να τρομάξουν, με οποιοδήποτε τρόπο, με οποιοδήποτε κόστος…

Αλλά ας επιστρέψουμε στην είδηση. Ποιοι είναι αυτοί που προβαίνουν σε αυτοί την πράξη? Μήπως είναι οι ίδιοι που στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις, τις μνημονιακές συμβάσεις, που μας έχουν εξαθλιώσει και ετοιμάζουν πλέον το τελειωτικό χτύπημα? Μήπως είναι αυτοί που από το μεγάλο φαγοπότι τους στο κρατικό προϋπολογισμό, άφησαν το “κράτος” διαλυμένο και εξαφάνισαν κάθε έννοια του κράτους πρόνοιας, που ήταν η στερνή ελπίδα των συνανθρώπων μας, που δυστυχώς συνεχίζουν να ελπίζουν και να πιστεύουν σε μια επίφαση δημοκρατίας?

Ας πούμε ότι ξαφνικά τους έπιασε το ανθρωπιστικό τους… Αλλά μην ξεχνάμε πως τέτοιες κινήσεις έχουν ήδη γίνει από πολίτες που αποφάσισαν να αυτο-οργανωθούν, από τα Κοινωνικά Ιατρεία, ακόμα και από πολιτικά κόμματα ή την εκκλησία… Λίγο ετεροχρονισμένη η αντίδραση τους και χωρίς καμία δικαιολογία….

Αλλά θα ήθελα να μου πουν… Τα ρούχα αυτά θα διατεθούν σε όλους τους συνανθρώπους μας που θα τα έχουν ανάγκη? Γιατί μέσα στους συνανθρώπους μας περιλαμβάνονται και μετανάστες που κυνηγιούνται ως ζώα από τους σύγχρονους ταγματασφαλίτες (συνεχίζουν να τους αποκαλούν αστυνομικούς) με βάση τον “Ξένιο Δία” του Δένδια… Θα τα δώσουν στους φυλακισμένους πολιτικούς κρατούμενους που έχουν γεμίσει πλέον τις φυλακές, με μόνο έγκλημα την αντίθεση τους σε όσα διαδραματίζονται στον τόπο αυτό? Θα τολμήσουν να τα δώσουν στους Ρομά? Ή σαν τα αδελφάκια τους τους χρυσαυγίτες (άλλωστε από την ίδια μήτρα της παρακρατικής ακροδεξιάς ξεκίνησαν), θα τα διαθέσουν μόνο για “Έλληνες”

Αυτή η ιστορία είναι μόνο ένα κομμάτι στο μεγάλο παζλ της τρέλας και της παραζάλης που βιώνουμε αυτό τον καιρό… Ίσως είναι και ανούσιο λόγου στην τελική…

Όμως αποτελεί, ένα τρανό παράδειγμα υποκρισίας και πολιτικών/νοητικών παιχνιδιών στην πλάτη ανθρώπων με μνήμη χρυσόψαρου…. ευελπιστώντας πως όταν περάσει η μπόρα όλα τα ανομήματα τους θα ξεπλυθούν στην πισίνα των φιλανθρωπικών πάρτι τύπου Μυκόνου….

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες