Κείμενο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Άρτας

Το δίκιο των εργαζομένων του Νοσοκομείου δίκιο όλου του λαού.

 

«Αυτά είναι τα λεφτά, με αυτά θα δουλέψει το Νοσοκομείο. Ένας νοσηλευτής στην απογευματινή και βραδινή βάρδια για κάθε όροφο του νοσοκομείου!

Δουλέψτε για όσο επαρκούν τα υλικά!»

Η απάντηση του γ.γ. του Υπουργείου Υγείας.

 

Ζούμε την εποχή της επίθεσης. Την εποχή που οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, όπως και η νέα τρικομματική (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), κατ’ εντολή της τρόικα, έχουν αποφασίσει να διαλύσουν κάθε κοινωνική παροχή. Πρώτη απ΄ όλες την δημόσια υγεία, μιας και την κατέγραψαν ως «ακριβή» δαπάνη!

Το φάρμακο ακριβό και πληρωμένο ( 25% η συμμετοχή), το ίδιο και οι διαγνωστικές εξετάσεις ( 15%), η πρόσβαση στο γιατρό του ΕΟΠΠΥ πληρωμένη απ΄ το τηλεφωνικό ραντεβού ακόμη, και τα δημόσια νοσοκομεία να στενάζουν. Χωρίς στοιχειώδη υλικά ( γάζες, σύριγγες, γάντια, κλπ) δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες και οι εργαζόμενοι σ’ αυτά δίνουν καθημερινά μάχη για να ανταποκριθούν. Και αυτοί απλήρωτοι για τις εφημερίες, τα νυχτερινά και τις αργίες τους!

Αυτό βιώνουν οι πολίτες του νομού και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου που προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας από τις 6 Σεπτέμβρη, αφού παραμένουν απλήρωτοι για τα νυχτερινά και τις αργίες τους από την αρχή του χρόνου. Και ενώ αδυνατούν πια να παρέχουν τις στοιχειώδεις υπηρεσίες στους ασθενείς λόγω τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υλικά και φάρμακα.

Ο στόχος προφανής. Η απαξίωση είναι το πρώτο στάδιο, για να έλθει σαν ώριμο φρούτο το κλείσιμο, η συγχώνευση, η κατάργησή του.

Εκατόν τριάντα δύο νοσοκομεία στη χώρα είναι πολλά διαμηνύουν οι τροικανοί. Να παραμείνουν πενήντα!

Αυτή η πολιτική που θέλει να μετατρέψει το κοινωνικό αγαθό της υγείας σε εμπόρευμα, σε πανάκριβο είδος που πωλείται και αγοράζεται, που θέλει να μετατρέψει το δικαίωμα στην περίθαλψη σε ατομική υποχρέωση. Αυτή η πολιτική που «βλάπτει σοβαρά την υγεία μας», πρέπει να ανατραπεί.

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων του Νοσοκομείου που παλεύουν για τα αυτονόητα. Για το δικαίωμά τους στη δουλειά και στη ζωή.

Είμαστε δίπλα τους, αφού και μεις, έχουμε τα ίδια προβλήματα στους χώρους δουλειάς.

Είμαστε δίπλα τους, γιατί ο αγώνας για το δικαίωμα στην ασφάλιση και την πλήρη και δωρεάν περίθαλψη, είναι αγώνας όλων μας.

Η «λύση» δεν είναι το σκύψιμο, η υποταγή και η προσαρμογή των αναγκών μας προς τα κάτω. Έχουμε ανάγκη από γιατρό, από φάρμακο, από εξετάσεις, από νοσοκομεία.

Απέναντι σ΄ ένα σύστημα που παράγει και αναπαράγει την αρρώστια σε μαζική κλίμακα
Να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις και το δικαίωμα στην περίθαλψη.Να αντισταθούμε στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της τρόικας.

Να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες