Ιταλία – NO TAV : Καταδίκες, συγκρούσεις και δακρυγόνα στον αυτοκινητόδρομο

Μετάφραση Persona Non Grata

Η λεγόμενη «μεγάλη δίκη – ΝΟTAV» ολοκληρώθηκε σε πρώτο βαθμό, στην οποία εμπλεκόταν 53 σύντροφοι με κατηγορίες για αντίσταση στην έξωση της Ελεύθερης Δημοκρατίας τηςMaddalena στις 27 Ιουνίου του 2011, και για την επίθεση στο εργοτάξιο της Chiomonte στις 3 Ιουλίου που ακολούθησε. Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι σύντροφοι για πρόκληση σωματικής βλάβης και διακεκριμένης επίθεσης, αντίστασης κατά του προσωπικού της δημόσιας αρχής, για αλλοίωση και κάλυψη χαρακτηριστικών έγιναν καταδίκες, με ποινές που κυμαίνονται από λίγους μήνες έως τεσσεράμισι χρόνια στη φυλακή για 47κατηγορούμενους. Βαριές ποινές, αλλά μικρότερες από τις προτάσεις των εισαγγελέων Pedrotta και Quaglino (οι οποίοι, στις 7 Οκτώβρη του 2014, ζήτησαν 200 χρόνια φυλάκισης συνολικά) με εξαίρεση μερικούς συντρόφους, εναντίον των οποίων ο δικαστής αποφάσισε να τραβήξει το σκοινί περισσότερο από ό, τι προτάθηκε από τους κατήγορους. Από την άλλη πλευρά, έξι άνθρωποι απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες.

Κατά την έξοδο τους από την αίθουσα, οι υποστηρικτές του NO TAV που ήταν παρόντες στη δίκη, εισέβαλαν και μπλόκαραν την οδό Corso Regina Margherita για περίπου είκοσι λεπτά και από τις δύο κατευθύνσεις, στο σημείο της αποθήκης καυσίμων [το ειδικό δικαστήριο του Τορίνο, είναι ενσωματωμένο μέσα στην φυλακή Vallette, κοντά στην αρχή του αυτοκινητοδρόμου], για να διαμαρτυρηθούν κατά των ποινών που επιβλήθηκαν από τους δικαστές.

Άλλη μια συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο σταθμό του τρένου Μπουσελένο στις 6μμ. Αυτή η συγκέντρωση μετατράπηκε σε πορεία από περίπου250 άτομα, οι οποίοι σε πρώτη φάση έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο, ενώ στη συνέχεια προσπάθησαν να εισβάλουν στον αυτοκινητόδρομο. Η αστυνομία κατόρθωσε να παρέμβει εγκαίρως για να αποτρέψει αυτή την πρώτη προσπάθεια, αλλά γρήγορα στη συνέχεια μια μεγάλη ομάδα διαδηλωτών κατάφερε να τους παρακάμψει, κατευθυνόμενοι διάσπαρτα μέσα από τα γύρω λιβάδια, και να καταλάβει τη μία πλευρά του οδοστρώματος. Η κατάληψη του αυτοκινητοδρόμου διήρκεσε περίπου μισή ώρα, μέχρι την άφιξη και άλλων αστυνομικών δυνάμεων, που επιτέθηκαν με ρίψεις δακρυγόνων και άλλου είδους επιθέσεις. Πέντε σύντροφοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αυτών των γεγονότων, δύο εκ των οποίων αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο μετά. Ο αυτοκινητόδρομος άνοιξε εκ νέου στη συνέχεια, προστατευόμενος καλά από τους μπάτσους, ενώ ο κεντρικός δρόμος παρέμενε μπλοκαρισμένος. Γύρω στις 11.30 το βράδυ, τα υπόλοιπα 3 μέλη του NO-TAV, που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της αστυνομίας στον αυτοκινητόδρομο, στη συνέχεια απελευθερώνονται με κλήτευση στο δικαστήριο.

[In English]

Αναδημοσίευση από : pernongrata.wordpress.com

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες