Ελευσίνα : Αντιφασιστικές δράσεις μετά από προσπάθεια μοιράσματος φασιστών

Την παρασκευή 19 Απριλίου 40 φασίστες έκαναν την εμφάνιση τους στην Ελευσίνα, μοιράζοντας το εμετικό τους υλικό. Η αντιφασιστική απάντηση ήταν άμεση και να σημειωθεί πως οι ελευσίνιοι φασίστες ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και όλοι γνώριμοι.

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 40 φασίστες έκαναν μια σύντομη παρέμβαση στην Ελευσίνα, που καθ όλη την διάρκειά της γιουχαρίστηκαν από τον κόσμο. Κοντά στο Α.Τ, προσπάθησαν να τραμπουκίσουν 2 ντόπιους αντιφασίστες αλλά ανεπιτυχώς.

Στην συνέχεια ομάδα 5 συντρόφων μάζεψε τα φυλλάδια και τις εφημερίδες τους και μοίρασε αντιφασιστικά κείμενα και τρικάκια. Λίγη ώρα αργότερα έγινε μαζική αντιφασιστική παρέμβαση από ομάδα 30 συντρόφων με πάρα πολλά τρικάκια, κείμενα αφίσες, και συνθήματα. Οι σύντροφοι κινήθηκαν αρχικά προς το μαγαζί ντόπιων φασιστών δίπλα στο Α.Τ, οι οποίοι ευθύνονται και σε μεγάλο βαθμό για την εμφάνιση φασιστών στην πόλη, όπου και ακούστηκαν πολλά συνθήματα.

Στην συνέχεια κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με πολύ παλμό καθώς και πολύ καλή ανταπόκριση από τον κόσμο. Τα κείμενα και οι αφίσες καλούσαν στην αντιφασιστική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26/4 στην κεντρική πλατεία της πόλης (Πλατεία Ηρώων) στις 18:00.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ. Η ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε :

Αυτοοργανωνόμαστε ενάντια στην λογική ότι όλα πουλιούνται και αγοράζονται.

Χωρίς προϋποθέσεις από που είμαστε ή τι ψιλά κουβαλάμε στην τσέπη μας.

Χωρίς μανατζαραίους και χορηγούς, χωρίς είσοδο ή τιμή στην καλοπέρασή μας.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας έχει καταδικάσει στην αποκοινωνικοποίηση, στο να είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας χωρίς καν να γνωρίζουμε πραγματικά τον διπλανό μας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, οι οποίες συνήθως είναι και οι ίδιες με τις δικές μας. Όσο και αν νομίζουμε ότι είμαστε διαφορετικοί έχουμε κοινά πάνω – κάτω προβλήματα. Η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής (ντόπιοι ή μη) συναντά τα ίδια εμπόδια στη ζωή της επειδή θεωρούμαστε «παιδιά ενός κατώτερου θεού» λόγω της κοινωνικής μας προέλευσης. Βρισκόμαστε σε συνεχή υποβάθμιση τόσο του βιοτικού μας επιπέδου μέσω των μέτρων που εφαρμόζουν το κράτος και τα αφεντικά όσο και της υγείας μας εξαιτίας της συνεχούς λεηλασίας του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε, με σκοπό τα κέρδη των πλουσίων.

Ο καπιταλισμός, μας θέλει εγκλωβισμένους στις πόλεις κλουβιά, λοβοτομημένους από την πλύση εγκεφάλου της τηλεόρασης και στην καλύτερη περίπτωση αποχαυνωμένους στον αυτιστικό κόσμο του internet, ώστε να μην έχουμε τη δυνατότητα να κουβεντιάζουμε τα κοινά και τα ατομικά μας θέματα και να διασκεδάζουμε χωρίς φράγκα και προϋποθέσεις, μην τυχόν και αναπτύξουμε συλλογικούς δεσμούς αλληλεγγύης και αγώνα.

Τα προβλήματα μας δεν πρόκειται να λυθούν αν δεν ασχοληθούμε οι ίδιοι με αυτά και η ζωή μας δεν πρόκειται να πάρει χρώμα από μόνη της αν δεν της το δώσουμε εμείς…

…και για να ασχοληθούμε πρέπει πρώτα να αναλάβουμε δράση.

Να ζωντανέψουμε τους δρόμους και τις πλατείες, ώστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τη συνεχή απαξίωση που βιώνουμε και να αναδείξουμε έναν άλλο τρόπο ζωής από αυτόν που μας υποδεικνύουν οι κυρίαρχοι.

Την γενικότερη κατρακύλα της περιοχής, οικονομικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής, μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να την ανακόψουμε. Ενάντια στη λογική ότι το επιβαρυμένο περιβάλλον της πόλης θα σκοτώνει καθημερινά πολλούς συνανθρώπους μας, οι φασίστες θα αλωνίζουν στις γειτονιές μας, η οικονομική μας κατάσταση θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο μαζί με τις κοινωνικές παροχές που δικαιούμαστε, και ο πολιτισμός θα είναι για τον τόπο μας μια άγνωστη λέξη.

Ήρθε ο καιρός να οργανωθούμε για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Παίρνουμε τις πλατείες στα χέρια μας…

…και τους φασίστες στο κυνήγι

Σάββατο 26/4

Πλατεία Ηρώων, Ελευσίνα 18:00

Never – Trust / Eνέδρα / Dtaeys (Hit N Rap) /Βλάσης (Productive/Hit N Rap) / Infinik / Zoro & Buzz / Όμηροι Συνείδησης / Κβαντικά Ολογράμματα / Deadly Minds Squad

Αντιφασίστες-στριες

[email protected]

http://rififi.espivblogs.net/

Αναδημοσίευση από : athens.indymedia

3auto

1926894_489330614529617_9082910610653377247_n

10171733_738378362871831_3603133594493441195_n

afisaramas

dioauto

enaauto

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες