Αυτοί κερδίζουν ντουβάρια κι εμείς ψυχές, καρδιές, μυαλά

Σήμερα έγινε μια μεγαλειώδης συγκέντρωση όσων πραγματικά ζητούν να ζήσουν ελεύθεροι. Πολλές χιλιάδες (Α)νθρώπων βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα. Από τα ως τώρα δεδομένα μιλάνε για πάνω από 20 χιλιάδες συνολικά. Μόνο στην Αθήνα ήταν 10 με 12 χιλιάδες και στη Θεσσαλονίκη 1500 με 2 χιλιάδες. Αν προστεθούν και οι δράσεις που έγιναν στις υπόλοιπες πόλεις σημαίνει πως ένα κομμάτι της κοινωνίας είναι πάντα σε εγρήγορση, έτοιμο να αντισταθεί σε φασιστικά πογκρόμ είτε προέρχονται από το κράτος, είτε από το παρακράτος που τους στηρίζει και τους υπαγορεύει την γραμμή καταστολής των ελεύθερων χώρων. Όποιος ρίξει μια ματιά στα blog και το indymedia, δει τις φωτογραφίες και τα βίντεο θα συνειδητοποιήσει την δυναμική που κατάφερε να δημιουργήσει η καταστολή. Εδώ πρέπει να πούμε ένα ευχαριστώ στον Σαμαρά και τον Δένδια όπως και τους σουμπερίτες που υπαγορεύουν τις πολιτικές καταστολής, καθώς κατάφεραν να επανασπειρόσουν τον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο και να τους φέρουν ακόμα πιο κοντά με την εξωκοινοβουλευτική επαναστατική αριστερά. Κάτι που είχε χαθεί μετά τον Δεκέμβρη του 08 και ούτε ο αντιφασιστικός αγώνας, ούτε οι αντιμνημονιακές διαδηλώσεις δεν το είχαν καταφέρει.

Αντί άλλων, αντιγράφω κάποια σχόλια από το facebook:

Χαλαρά πάνω από 10 χιλιάδες άτομα στην πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και ενάντια στον φασισμό. Επίδειξη δύναμης πραγματικά ενάντια στους έντρομους αστυνομικούς, ενάντια στην τρικομματική κυβέρνηση των υπόδικων μνημονιακών και ενάντια στην “αριστερά” των νοικοκυραίων. Με σφιχτή και οργανωμένη περιφρούρηση, ωριμότητα, παλμό και αισιοδοξία διασχίσαμε μια μεγάλη απόσταση από τα Προπύλαια μέχρι τα δικαστήρια όπου άρχισαν να αποφυλακίζονται σιγά σιγά οι συλληφθέντες. Πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο της αναρχίας, στους συντρόφους από το ΕΕΚ (αυτονόητα παρόν) αλλά και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που συμπορέυτηκαν όπως και σε πολλά μέλη και οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που αψήφησαν την γραμμή των διαπιστευτηρίων που το κόμμα τους δίνει στους Πρετεντέρηδες. Μια νέα κοινωνική και πολιτική συμμαχία διαμορφώνεται στους δρόμους γύρω από την υπεράσπιση των δημοκρατικών και κοινωνικών ελευθεριών και ένα νέο εργατικό και νεολαϊστικο επαναστατικό κίνημα πρέπει να συγκροτηθεί και πολιτικά υπερβαίνοντας τις αγκυλώσεις του ρεφορμισμού και τα παρωχημένα οργανωτικά σχήματα του. Και από ότι μαθαίνω αυτό συνέβη σε όλη την Ελλάδα σήμερα. Κύριε Δένδια, ευχαριστούμε πολύ για την ανασύνθεση που προκαλέσατε στις γραμμές μας. Κρατήστε τα άδεια κτίρια με την διασπορά των διμοιριών σας – sitting ducks που ξεροσταλιάζουν στο ανεμοβρόχι για 800 ευρώ μικτά – κρατήστε και τους Τσίπρες, και αφήστε μας να σας πολιορκούμε στους δρόμους. Η τάξη και ασφάλεια που τάξατε στους “κυρ-Παντελήδες” θα γίνει τελικά η αχίλλειος πτέρνα

Κωλονεοελληναράδες, να θυμάστε ότι όταν ξαφνικά ξυπνήσατε και βγήκατε στο σύνταγμα να διαμαρτυρηθείτε για τα μνημόνια, τις περικοπές και την σκλαβιά σας, τα παιδιά από τη Villa Αmalias και από τις άλλες καταλήψεις ήταν αυτοί που σας στήριξαν. Αυτά τα παιδιά σας έδιναν maalox, όταν οι μπάτσοι, που τώρα αδειάζουν τις καταλήψεις τους, σας έπνιγαν στα χημικά. Αυτά τα παιδιά έμπαιναν μπροστά για να μη φάτε εσείς το πολύ ξύλο.

Τώρα τι συνέβη;
Ε, μαλάκα νεοέλληνα;

Ήταν σίγουρα η μεγαλύτερη πορεία αναρχικών που έχει γίνει ποτέ στην Ελληνική ιστορία σε κανονικές και όχι εξεγερμένες συνθήκες. Πόσο πολύς ήταν ο κόσμος; Σίγουρα πενταψήφιο νούμερο (10.000+) με την δική μου εκτίμηση να είναι για 12.000

Δηλαδή μιλάμε για κόσμο που ήταν τριπλάσιος από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Σαμαρά, κόσμο που ήταν όλων αναρχικών φυλών (ναι και αρκετός κόσμος που συμμετείχε στην κατάληψη του Συντάγματος), όλων των ηλικιών και όλων των διαθέσεων.

Σήμερα εμφανίστηκε μια κοινωνική δύναμη που μπορεί να συντρίψει τους φασίστες και τις συγκεντρώσεις τους, μπορεί να υπερασπιστεί και να επεκτείνει το κίνημα των καταλήψεων, μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα!

Η αστυνομία εμφανώς βγήκε εκτός σχεδίου και προφανώς ματάιωσε το χτύπημα της συγκέντρωσης βλέποντας τόσο κόσμο. Αν χτύπαγαν ήταν σίγουρο ότι θα ακολουθούσαν τρομερές συγκρούσεις και θα έχαναν τον ελεγχο. (ίσως για αυτό κάποιοι σύντροφοι ένιωσαν ότι χαραμισαμε την σημερινή μας δύναμη!Αλλά να μην ανησυχουν! Αυτή η δύναμη θα ξαναβγει στον δρόμο και ακόμη πιο δυναμωμένη. χωρίς κανένα φόβο και με πολύ πάθος.Ας σκεφτουμε μάλιστα ότι σήμερα παρά τον τεράστιο κόσμο δεν δείξαμε τα όρια μας! Κάθε άλλο! Και σήμερα έλειπαν πολλοί σύντροφοι…)

Πρέπει οπωσδήποτε να βγουν πολλές φώτο από την σημερινλη αναρχική λαοθάλασσα για να βουλώσουν πολλά στόματα.

Μετά το σημερινό νιώθεις ότι ο πύχης ανέβηκε πολύ ψηλά,(τόσο ψηλά ώστε να μπορούμε πλέον να φανταζπομαστε αναρχικές συγκεντωσεις των δεκάδων χιλιάδων)  ότι η αναρχία συνιστά πλέον και αποδεδειγμένα μαζικό πολιτικό ρεύμα, ότι το μομέντουμ που ζήσαμε σήμερα δεν πρέπει να χαθεί αλλά να συνεχιστεί, ότι καταλήψεις θα φουντώσουν και μπάτσοι τιβί νεοναζί πρέπει να φοβούνται… Να φοβούνται πολύ…

Όπως φάνηκε σήμερα, η κοινωνία είναι πιο έτοιμη από ποτέ να συναντησει το μήνυμα των αναρχικών και οι αναρχικοί πιο έτοιμοι από ποτέ να συναντήσουν την κοινωνία στην ανάγκη της να αλλάξει ριζικά και να γίνει πιο ελευθερη και ανθρώπινη.

Πολλά τέτοια σχόλια και σκέψεις κυκλοφορούν στην ιντερνετική κοινότητα. Αλλά καλύτερα να μιλήσουν οι εικόνες καθώς κανένα Μέσο Μαζικής Εξημέρωσης της μάζας δεν πρόκειται να τους πει την αλήθεια :

704255_563178997042729_2077552242_o

385346_563178917042737_1935531215_n

1P1120026

P1120014

P1120028

615503_563178267042802_189556563_o

P1120054

P8120015

P8120035

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=x6zLP6IpR_c&w=420&h=315]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=_vJgAmL6Oak&w=560&h=315]

Πηγές : athens.indymedia.org

              dimostheniszem.blogspot.gr

              facebook

και οι χιλιάδες σύντροφοι που διαδήλωσαν και ύψωσαν τις φωνές τους ενάντια στον μηχανισμό καταστολής

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες