Αντιφασιστική πορεία την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου,ώρα 18:00, Νέα Αλικαρνασσός

0
832

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισε τον”

(Μπέρτολντ Μπρεχτ)

Η κρίση έρχεται παρέα με την φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση και την ανασφάλεια. Η πολιτική των μνημονίων για να επιβληθεί χρειάζεται την βία κράτους και παρακράτους και τον αποπροσανατολισμό του κόσμου από τα πραγματικά του προβλήματα. Ο διαχωρισμός μεταξύ των “από κάτω”, αποτελεί εγγύηση ότι η οργή δεν θα στραφεί αποτελεσματικά ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους για τις κοινωνικές ανισότητες και την εξαθλίωση, στα ντόπια και ξένα αφεντικά.

Μαζί της αυτή η πολιτική έφερε και τους ναζιστές της Xρυσής Aυγής ενισχυμένους, βγάζοντας τους από το περιθώριο της νύχτας, του γυμναστηρίου και του γηπέδου και βάζοντας τους στην πολιτική σκηνή. Σε ένα καθεστώς που γίνεται ολοένα και πιο φασιστικό η Χ.Α. αποτελούμενη από πράκτορες, μπράβους, ρουφιάνους, άτομα του υποκόσμου είναι το πιο επιθετικό και απροκάλυπτο τμήμα του.

Πατώντας πάνω στον φόβο, την αγανάκτηση, τον ρατσισμό (που ήδη υπάρχει) και την ανάγκη αναζήτησης σωτήρων, οι γκεσπαμπίτες της Χ.Α. παριστάνοντας τους ”αντισυστημικούς” κορόιδεψαν πολύ κόσμο και κυρίως νέους.

Η Χ.Α. είναι σήμερα στη βουλή γιατί κάποιοι είχαν τις αυταπάτες ότι “θα πάνε στη βουλή να τους δείρουν” η “να ψηφίσουμε κάτι μικρό μωρέ, ότι να’ναι”. Όμως το κόμμα που ψήφισαν δεν είναι “ότι να’ναι” είναι μία νεοναζιστική συμμορία που δολοφονεί και ξυλοκοπεί αδύναμους ανθρώπους.

Η προβολή τους από τα ΜΜΕ, οι ξεκάθαρες σχέσεις της Χρυσής Αυγής με την αστυνομία, (ο ένας στους δύο αστυνομικούς ψήφισε τους ναζί) η οποία βοηθά ανοιχτά ή απλά ανέχεται τα τάγματα εφόδου δείχνει ότι ο φασισμός είναι όπλο στα χέρια της εξουσίας και χρησιμοποιείται σε περιόδους όπου γίνεται περισσότερο ορατή η προοπτική της κοινωνικής επανάστασης. Αποκτώντας κοινοβουλευτική ασυλία, δεν θα δείρει τα “λαμόγια της βουλής” όπως φαντασιώθηκαν κάποιοι – το λιγότερο – αφελείς ψηφοφόροι της. Όσο και να το παίζουν ”αντιμνημονιακοί” οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών και των δοσίλογων, αυτό που τους ενδιαφέρει πρώτιστα είναι ο ”εσωτερικός εχθρός” και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Έτσι στρέφονται ενάντια στους εργατικούς αγώνες, όπως το παράδειγμα της Χαλυβουργίας που πήραν το μέρος του βιομηχάνου Μάνεση και η στήριξη της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας.

Όσοι έχουν κοινή λογική, καταλαβαίνουν ότι οι επιθέσεις εναντίων των μεταναστών είναι μόνο η αρχή. Στα ειδικά καθεστώτα που υπόσχονται οι φασίστες την τύχη των “ξένων” θα έχουν και όλοι όσοι δεν πληρούν τα πρότυπα του “καλού πατριώτη”. Από τις πρόσφατες δολοφονίες μεταναστών μέχρι τις φυλετικές συγκρούσεις με Τσιγγάνους στο Αιτωλικό, οι ναζί δρουν ως καρκίνος στο σώμα της κοινωνίας, προκαλώντας εντάσεις εκεί που δεν υπάρχουν.
Στο Ηράκλειο προσπαθούν χρησιμοποιώντας το βασικότερο όπλο τους τη βία και την τρομοκρατία, να κάνουν τα πρώτα τους βήματα, με θρασύδειλες επιθέσεις σε μετανάστες (εμπρησμοί σπιτιών στην Αγ. Τριάδα και Θέρισσο, ξυλοδαρμοί στο δρόμο κλπ), σε αγωνιζόμενους και καταλήψεις.
Η πρώτη προσπάθεια των υμνητών του Χίτλερ να ανοίξουν γραφεία στοκέντρο της πόλης απέτυχε εξαιτίας των κινητοποιήσεων των κατοίκων της περιοχής.

Οι γκεσταμπίτες κατάφεραν να ανοίξουν γραφεία στην γειτονιά της Νέας Αλικαρνασσού στα μουλωχτά. Χρέος μας είναι να τους εμποδίσουμε να δηλητηριάσουν την κοινωνία μας με την παρακρατική δράση τους. Δεν θα επιτρέψουμε τη λειτουργία πυρήνων μίσους και φασισμού σε κανένα σημείο του νομού μας.
Καλούμε όλους τους Έλληνες και Μετανάστες να παλέψουμε ΜΑΖΙ ενάντια στους μαχαιροβγάλτες – πολιτικούς απόγονους των ΝΑΖΙ.

Επειδή δεν πρέπει κανένας να είναι μόνος του απέναντι στην εξαθλίωση.Για να έχουμε γειτονιές αλληλεγγύης και όχι ρατσιστικού μίσους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ,ΩΡΑ : 18:00 ,ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ,ΝΕΑ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ.

Μετά τη λήξη της πορείας θα ακολουθήσει Λαϊκή Συνέλευση στο παρκάκι απέναντι από το πρώην Δημαρχείο Αλικαρνασσού (Iωαν. Βαρδαξή).

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΛΑΪΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ